اولویت های بهداشتی كشور در سال 98

اولویت های بهداشتی كشور در سال 98

پاراسول: معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اولویت های بهداشتی كشور در در سال آینده را تشریح نمود.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، علی رضا رئیسی در همایش معاونین بهداشت دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی كشور كه امروز در مشهد برگزار شد، با اشاره به برنامه ها و اولویت های این معاونت در سال 1398، بیان كرد: تمام برنامه ها برمبنای اسناد بالادستی خواهد بود. پس توجه به اسناد بالادستی موجود در این حوزه و همین طور بیانیه گام دوم انقلاب انتشار یافته توسط رهبر انقلاب باید در دستور كار قرار گیرد.

وی افزود: با عنایت به اینكه دیابت و فشارخون از عوامل اصلی مرگ ومیر در كشور شناخته شده اند، بااینكه اقدامات خوبی برای كنترل این بیماری ها انجام شده است، اما راضی كننده نیست. بر این اساس برای مقابله با این بیماری ها استقرار نظام مراقبت بیماری های غیر واگیردار از اولویت های مورد تاكید در سال آینده خواهد بود.

رئیسی با بیان این كه «بیماری یابی بیماری های سل و ویروس اچ.آی.وی از دیگر اولویت های وزارت بهداشت در سال آینده است»، بیان كرد: از دیگر اولویت های این معاونت می توان به برنامه ریشه كنی فلج اطفال و ریشه كنی بیماری مالاریا طی دو سال آینده اشاره نمود.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت اظهار داشت: آمادگی حوزه بهداشت برای عملیاتی شدن كامل نظام ارجاع و پرونده الكترونیك سلامت و باز اجرا و پیاده سازی اسناد بالا دستی مورد تاكید مقام معظم رهبری از دیگر اولویتهای وزارت بهداشت در سال پیش رو است.

وی افزود: بازبینی و اصلاح ساختار شبكه های بهداشت، ارتقای یكپارچه سامانه های پرونده الكترونیك سلامت، پیشگیری و كنترل دخانیات، سنجش آفات و سموم در هشت محصول، پیشگیری و كنترل مسمومیت های الكلی، گسترش خدمات سلامت روانی و اجتماعی، توانمندسازی و راه اندازی تیم های كاهش لطمه اعتیاد، ارتقاء سلامت سالمندان، كاهش مرگ ومیر نوزادان، رشد و تكامل كودكان و جلوگیری از چاقی خصوصاً در كودكان از دیگر برنامه های سال آینده است.

رئیسی با اشاره به ضرورت اجرای برنامه های بهبود تغذیه در سطح كشور، اشاره كرد: غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D با عنایت به كمبود این ویتامین در میان افراد جامعه، از اولویت ها و برنامه های وزارت بهداشت است. نمایش بسته های خدمات سلامت مانند مراقبت از بارداران و نوزادان و خدمات ایمن سازی و واكسیناسیون با عنایت به تغییرات جمعیتی در میان ساكنان شهرها و روستاها، افزایش جمعیت و تغییر سبك زندگی طی 40 سال قبل نیاز به بازبینی و اصلاح دارد.

وی افزود: روزانه 650 هزار نفردر سراسر كشور خدمات بهداشتی و درمانی دریافت می كنند كه اگر نمایش یك خدمت اضافی در این زمینه حذف شود نقش مهمی در مدیریت هزینه ها و ارتقاء خدمات رسانی خواهد داشت.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده حوزه بهداشت در سال 1397، اظهار نمود: یكی از اقدامات مهمی كه پارسال صورت گرفت بازبینی در جمعیت تحت پوشش مراكز بهداشتی بود. در گذشته مراكز تحت پوشش، مركز محور بودند كه امروز به مراقب محور تغییر پیدا كرده است.

وی افزود: این تغییر نگاه كلی در چارچوب اجرای برنامه پزشك خانواده است.

رئیسی پرداخت عملكردی را یكی دیگر از اقدامات برشمرد و افزود: بر این اساس یك تغییر بزرگ اتفاق می افتد و آن كسی كه كار نمی كند با آنكه كار می كند متفاوت خواهد بود. یكی از مكانیزیم هایی كه می تواند این تفاوت را بارز كند پرداخت مبتنی بر عملكرد است. باید توجه داشت كه هدف از اجرای این طرح كاهش پرداخت نیست بلكه پرداخت های كامل تر است.
وی اشاره كرد: اقدام دیگر اناجم شده در سال 97 اصلاح سامانه ها بود. اصلاح و یكپارچه سازی سامانه های وزارت بهداشت یكی از اقدامات مهم و كاربردی بود كه انجام گرفت كه نتایج خوبی به همراه خواهد داشت. قبل از این عملا سامانه ها یكپارچه نبود و با انجام این كار دو میلیون و 560 هزار نفر همپوشان حذف شده اند. گام بعدی اتصال سامانه ها به هم است.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت اظهار نمود: با وجود اینكه در حوزه بهداشت هیاهو و سر و صدایی نبود اتفاقات مهمی در این بخش انجام شده است.




1397/12/09
16:05:04
5.0 / 5
4149
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است