وزیر بهداشت در قزوین:

هزینه یك شب بستری در ارزان ترین بیمارستان های جهان ۷۰۰ دلار است

هزینه یك شب بستری در ارزان ترین بیمارستان های جهان ۷۰۰ دلار است

به گزارش پاراسول ایسنا/قزوین وزیر بهداشت و درمان در قزوین اظهار داشت: هم اكنون هزینه یك تخت بیمارستانی سه میلیارد تومان و هزینه یك شب بستری شدن در آی سی یو ارزان ترین بیمارستان های جهان كمتر از 700 دلار نیست.



سعید نمكی - وزیر بهداشت - در افتتاح طرح ملی «هر خانه، یك پایگاه سلامت» كه قبل از ظهر امروز پنج آذر در دارالقرآن شهر محمدیه قزوین برگزار شد، اشاره كرد: در ابتدای كار برنامه ای را تقدیم مجلس كردم كه همه گفتند این برنامه بلند پروازانه است، اما من با اتكا به دو عنصر مرحمت الهی و مهربانی مردمان بلندهمت این سرزمین به اجرای برنامه هایم ایمان دارم.

وی اضافه كرد: در سال های پس از انقلاب دستاوردهای بزرگی همچون توسعه شبكه درمانی كشور و ایجاد خانه های بهداشت در نظام سلامت داشتیم، آن زمان وقتی گفتیم كه بهورز می تواند دختری روستایی با شش كلاس باشد و در نظام سلامت خدمات ارائه بدهد همه تعجب می كردند.

وزیر بهداشت و درمان تاكید كرد: در ابتدای كار بهورزان كه دختران روستایی بودند هشت خدمت اولیه سلامت را به سامان رساندند و توانستیم آمار مرگ ومیر را به یك دهم قبل انقلاب برسانیم، پوشش واكسیناسیون قبل انقلاب نیز ۲۵ درصد بود كه به كمك بهورزان آنرا به صددرصد افزایش دادیم، هزینه واكسیناسیون كه یك دوره برای پیشگیری شش بیماری صد دلار بود با اجرای این روش هزینه واكسیناسیون را حداكثر به پنج دلار رساندیم.

وی تصریح كرد: زمانی كه در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت فعالیت می كردم پیش بینی كرده بودیم كه در آینده نزدیك همه گیری بیماری ها از سمت واگیر به غیر واگیر می رود، درواقع طوفانی از بیماری هایی مثل سرطان، فشارخون، دیابت و حوادث جاده ای درراه است بدین سبب اداره كل كنترل بیماری غیر واگیر ایجاد كردیم كه پس از مدتی به دلایلی تعطیل شد.

این مسئول اشاره كرد: سالانه حدود ۳۸۰ هزار مرگ در كشور اتفاق می افتد كه از این میان ۳۳۰ هزار مرگ براثر بیماری های غیر واگیر، ۹۰ هزار مرگ براثر بیماری های مرتبط به فشارخون و درنهایت ۲۵ هزار مرگ براثر بیماری واگیردار است، بیماری واگیر نیز شامل بیماری هایی مانند ایدز و ویروس های نوظهور و نوپدید است كه ارتباط مستقیمی با شیوه زندگی مردم دارد.

وی اشاره كرد: رفتار و سبك زندگی در سلامتی افراد بسیار مؤثر است بدین سبب در گام دوم سلامت پیشگیری بر درمان مقدم است و همین طور درمان سرپایی بر درمان بستری تقدم دارد؛ هم اكنون هزینه یك تخت بیمارستانی سه میلیارد تومان و هزینه یك شب بستری شدن در آی سی یو ارزان ترین بیمارستان های جهان كمتر از ۷۰۰ دلار نیست بدین سبب باید تغییر نگرش صورت بگیرد.

وزیر بهداشت و سلامت تصریح كرد: با اجرای طرح ملی فشارخون دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر شناسایی شدند كه خودشان از بیماری اطلاع نداشتند بدین سبب باید پیش گیری از بیماری را در دستور كار قرار دهیم، مبتلاشدن به فشارخون امسال ثابت می كند كه اگر امروز برای درمان اقدامی نكنیم همین تعداد، بیماران آینده تخت های آی سی یو خواهند بود.

افزایس نارسایی مزمن كلیه به سبب شیوه زندگی نامناسب

وی بیان كرد: با شرایط موجود نمی توانیم هر بار تعداد تخت های سی سی یو و آی سی یو را اضافه نماییم باید پیش گیری از بیماری را در دستور كار قرار دهیم، همین طور در بخش دیالیز نیز تعداد ماشین دیالیز را ۲۰ برابر كردیم اما بیماری نارسایی مزمن كلیه به سبب شیوه زندگی نامناسب رو به افزایش است.

نمكی تصریح كرد: درست است كه ما كمبود تخت داریم اما باید كاری نماییم كه سبك زندگی مردم تغییر پیدا كند، اجرای طرح «هر خانه، پایگاه سلامت» نیز در همین راستا است برای مثال اگر كسی بداند در برخورد باكسی كه درد قفسه سینه دارد در نخستین دقایق چه برخوردی داشته باشد می تواند بسیار تأثیرگذار باشد.

وی تصریح كرد: در این طرح از بین خانواده ها فردی انتخاب می شود كه با آموزش های لازم بتواند پیشگیری، درمان اولیه و توان بخشی را در خانواده ها انجام دهد، خانم خانواده باید بداند اگر رژیم غذایی درستی را در پیش بگیرد در سلامت خانواده مؤثر است، در این طرح می توانیم توان بخشی برای سلامت را منتقل نماییم چونكه در آینده با افزایش جمعیت سالمند این امر بسیار مهمست.

طرح «هر خانه یك پایگاه سلامت» باری از دوش دولت برمی دارد

وزیر بهداشت و درمان بیان كرد: اجرای طرح «هر خانه یك پایگاه سلامت» در شهر محمدیه، شهری مزین به نام حضرت محمد (ص) بهار نیكویی را نوید می دهد كه نخستین ركن آن اجتماعی كردن سلامت است، ركن دومی كه دنبال می نماییم خودمراقبتی و دیگر مراقبتی است، سومین ركن ایجاد سطحی پیش از خانه بهداشت است كه طی آن سلامت را در سطح خانواده ایجاد می نماییم تا باری از دوش دولت برداشته شود و در نهادینه كردن پیشگیری نیز مؤثر است.

وی تصریح كرد: در قالب جدید آموزش كشور طرح جامع آموزشی نظام محور جامعه را نیز مورد توجه قرار دادیم، درواقع تلاش داریم محوری برای آموزش علوم پزشكی جامعه محور ایجاد نماییم و از سال دوم اجرای آن دانشجویان پزشكی را هم در آن خواهیم گنجاند تا بطور عملی با این مساله آشنا گردند.

نمكی تاكید كرد: اجرای این طرح افتخار و ابتكاری برای جمهوری اسلامی است كه برای نخستین بار در سطح جهان اجرا می شود و امیدوارم كه سرفصل جدیدی برای نظام ارائه خدمت به جمهوری اسلامی باشد، پیروزی این طرح همكاری مردم، دولت، سازمان های مردم نهاد، خیرین سلامت و آموزش وپرورش را می طلبد.

هر هفته ۵۰ پروژه در نقاط محروم كشور به بهره برداری می رسد

وی تصریح كرد: با وجود تحریم ها ما پروژه های خوبی داریم؛ هزار پروژه آماده بهره برداری است و هر هفته ۵۰ پروژه در نقاط محروم كشور به بهره برداری می رسد.

نمكی درانتها با اشاره به نشانه انتخاب شده برای طرح «هر خانه، پایگاه سلامت» اشاره كرد: همانطور كه در سال های اخیر افزایش جمعیت كشور دغدغه مقام معظم رهبری است تلاش شده است برای نخستین بار بطور غیرمستقیم در این نشانه آنرا پیشنهاد دهیم بدین سبب از یك خانواده دارای سه فرزند در نشانه این طرح استفاده شده است.

به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا طرح «هر خانه، یك پایگاه سلامت» به صورت ویدیو كنفرانس بطور همزمان در استان های كاشان و سمنان راه اندازی شد.





منبع:

1398/09/05
20:33:13
5.0 / 5
4251
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است