محققان انگلیسی دریافتند؛

تاثیر مدت زمان خواب بر ریسك مبتلاشدن به بیماری ریه

تاثیر مدت زمان خواب بر ریسك مبتلاشدن به بیماری ریه

پاراسول: پژوهشگران دریافتند افرادی كه مدت زمان خواب شان خیلی طولانی یا كوتاه است با ریسك بالا مبتلاشدن به فیبروز ریوی مواجهند.



به گزارش پاراسول به نقل از مهر، پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان دریافتند افرادی كه به طورمنظم بیشتر از ۱۱ ساعت در روز می خوابند در مقایسه با افرادی كه هفت ساعت در روز می خوابند سه برابر بیشتر با ریسك ابتلاء به بیماری غیرقابل درمان ریه موسوم به فیبروز ریوی مواجهند. همین طور افرادی كه كمتر از چهار ساعت در روز می خوابند دو برابر بیشتر با ابتلاء به این بیماری مواجهند.
محققان این مشكل را ناشی از ارتباط آن با ساعت بدن می دانند. آنها همین طور با هدف قرار دادن ساعت بدن شاهد كاهش فیبروز در محیط آزمایشگاه بودند.
«جان بلیكلی»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «فیبروز ریوی مشكلی حاد است كه هم اكنون درمانی برای آن وجود ندارد. اما یافته جدید حاكی از آنست كه ساعت بدن نقش مهمی دراین زمینه دارد و می تواند راهی برای درمان یا پیش گیری از این بیماری یافت شود.»
محققان عنوان می كنند در صورت تأیید این نتایج، خوابیدن در مدت زمان مطلوب می تواند تأثیر این بیماری مرگبار را كم كند.
ساعت درونی بدن تقریباً هر سلول را در بدن انسان تنظیم می كند و چرخه ۲۴ ساعتی در خیلی از فرایندها نظیر خواب، ترشح هورمون ها و متابولیسم بدن نقش دارد.
مطالعات بر روی موش ها نشان داد تغییر در مكانیسم ساعت می تواند در پروسه فیبروزی اختلال ایجاد كند و حیوانات كمتر با احتمال ابتلاء به فیبروز ریوی مواجه می شوند.
به گفته پژوهشگران، پروتئین اصلی ساعت بدن موسوم به REVERBa سبب تغییر در تولید پروتئین اصلی در فیبروز ریه (كلاژن) می شود.


منبع:

1398/10/16
22:50:17
5.0 / 5
4635
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است