برای اولین بار در كشور، انجام شد

جراحی آنوریسم قفسه سینه و شكمی با تكنولوژی تركیبی MFM

جراحی آنوریسم قفسه سینه و شكمی با تكنولوژی تركیبی MFM

به گزارش پاراسول برای اولین بار در كشور جراحی آنوریسم قفسه سینه و شكمی با تكنولوژی تركیبی MFM، در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی انجام شد.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دكتر نیكی تدین - فوق تخصص جراحی عروق و اندوواسكولار درباره این جراحی كه در بیمارستان شهدای تجریش انجام شد، توضیح داد: آنوریسم از بیماری های نادر و بدون علامتی است كه فرد تا مدت ها متوجه وجود آن نمی گردد و بسیاری اوقات با پاره شدن آنوریسم، علایم شوك و سیاه شدن اندام ها به پزشك رجوع می كند كه بسیار دیر است.
وی با اشاره به اینكه آئورت بزرگترین رگی است كه خون را از قلب خارج می كند و به تمام اندام ها می رساند، اظهار نمود: عارضه های مربوط به آئورت تا زمانی كه برای بیمار مشكلی ایجاد نكند، تشخیص داده نمی گردد.
تدین با اشاره به اینكه بیماری هایی كه آئورت را درگیر می كند دایسكشن، آنوریسم و ترومبوز است، اضافه كرد: آنوریسم به معنای گشاد شدگی رگ است كه امكان دارد در معرض پارگی قرار گیرد.
وی درباره وضعیت بیمار جراحی شده اظهار داشت: این فرد حدود یك سال پیش گرفتار درد سینه شد و علت آن «دایسكشن» در «آئورت توراسیك» تشخیص داده شد و با روش كم تهاجمی درمان شد. در بررسی های بعدی این بیمار متوجه آنوریسم در قسمت شكمی آئورت شدیم.
تدین با اشاره به اینكه برای درمان بیمار به روش قبلی، نیازمند عملی بسیار بزرگ و طولانی بود، خاطرنشان كرد: پس از بررسی های لازم تصمیم گرفته شد بیمار با یك روش جدید به نام «مولتی لیرفلومدلیتور» كه تركیب استنت گرفت با MFM است، جراحی شود كه برای نخستین بار در ایران انجام شد.
وی با اشاره به اینكه آنوریسم آئورت بیشتر سگمان شكمی را درگیر می كند، اضافه كرد: این بدان معناست كه می توان در این موارد برای بیمار زیر شریان های كلیوی عمل باز یا بسته انجام داد. اما چون خیلی از اوقات تشخیص داده نمی گردد، برخی كشورها برای مردان بالای ۵۰ سال برنامه معاینه مداوم شكمی را اجرا می كنند تا پیش از اینكه این مساله باعث عارضه شود تشخیص داده شود.
این جراح با اشاره به عدم اجرای این برنامه در كشور و عدم آشنایی مردم با این بیماری، اظهار داشت: بنابراین اغلب بیماران به دلیل دردهای زیاد در ناحیه پشت به متخصص كلیه رجوع می كنند و چندان فرصت بررسی و انجام عمل های بسته مطلوب و دقیق وجود ندارد.
این جراح درباره علل ایجاد آنوریسم توضیح داد: بخش بزرگی از این بیماری به ژنتیك مربوط است و عواملی مثل مصرف دخانیات هم در تشكیل و تشدید آنوریسم آئورت نقش دارد. همینطور برخی سوابق خانوادگی و برخی بیماری های عفونی مثل سفلیس كه در گذشته شایع تر بود از مهمترین علل این بیماری است.
تدین درباره مهم ترین علایم این بیماری توضیح داد: اگر فردی در شكم متوجه توده ضربان دار شد باید به پزشك رجوع كند. البته این پدیده برخی اوقات در افراد لاغر عادی است، اما باید توسط پزشك تشخیص داده شود.
وی افزود: یكی از نكات جالب درباره این بیماری آن است كه در افرادی كه به دلیل قند از متفورمین استفاده می نمایند، آنوریسم كمتری در آنها دیده می شود.



1398/11/26
15:22:32
5.0 / 5
4159
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پزشك , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است