معاون دفتر سلامت روان وزارت بهداشت عنوان كرد؛

ترس و اضطراب روزهای كرونایی در جامعه طبیعی است

ترس و اضطراب روزهای كرونایی در جامعه طبیعی است

به گزارش پاراسول مدیر دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت، اظهار داشت: وجود ترس و اضطراب در جامعه در دوره كرونا امری طبیعی است و مشاهده رفتارهای بهداشتی در دیگران موجب كاهش تنش روانی در سطح كلی جامعه می شود.


به گزارش پاراسول به نقل از مهر، علی اسدی، اضافه کرد: رفتار مهارتی آموختنی، قابل یادگیری و قابل انتقال به دیگران است، بنا بر این بخش عمده ای از رفتارهای افراد برگرفته از نوع و مدل رفتار اطرافیان خصوصاً افراد نزدیک مثل خانواده، هم کلاسی و همکاران است.

وی افزود: بدین جهت گفته می شود همانند سازی با دیگران خصوصاً شخصیت های شناخته شده، محبوب یا مقبول امری است که در ایجاد رفتارهای اجتماعی و الگو برداری نقش مهم و بسزایی دارند.

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، اضافه کرد: همانطور که می دانیم بروز واکنش هایی مثل ترس، اضطراب، استرس و خشم در هر شرایط بحرانی و غیر منتظره امری عادی است، برای اینکه هنگامی که افراد آگاهی و آمادگی لازم را برای مواجه شدن و مقابله با یک اتفاق را ندارند بطور طبیعی واکنش های هیجانی غیر منتظره دارند که در شرایط عادی و طبیعی کاملاً غیر منطقی بنظر می رسند. وی افزود: بنا بر این وجود ترس و اضطراب در جامعه در دوره کرونا امری طبیعی است برای اینکه این پدیده برای مردم بسیار ناشناخته، غیر منتظره و لطمه زا بود. در چنین شرایطی توجه و تمرکز بر مدیریت رفتار اجتماعی مردم از اهمیت بالایی برخوردار است، برای اینکه واکنش افراد نسبت به یک هشدار یا پیام می تواند نقش و تأثیر زیادی در نوع رفتار دیگران داشته باشد.

معاون دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت، اظهار داشت: از دیدگاه روانشناسی اجتماعی برای نهادینه کردن یک رفتار لازم است به فاکتورهایی مثل، ماهیت و اهمیت رفتار، لزوم و نیاز انسان ها نسبت به یادگیری آن رفتار، ساده بودن رفتار، در دسترس بودن ابزار و امکانات مورد نیاز، فراگیر بودن رفتار و قابل تکرار بودن آن رفتار توجه کرد.

اسدی افزود: بعنوان نمونه یکی از رفتارهایی که در شرایط کرونا تأثیر بسیار زیادی در کاهش یا افزایش استرس و تنش روانی در جامعه داشته و دارد، استفاده از ماسک بعنوان یک رفتار بهداشتی و خود مراقبتی است، بطور طبیعی هرگاه در کوچه و خیابان یا محل کار و زندگی خود با افرادی برخورد می نماییم که از ماسک استفاده کردند، بطور غیر ارادی میزان استرس ما در برخورد با این اشخاص کمتر است و بالعکس افرادی که این رفتار را ندارند و یا اصول اولیه بهداشتی را رعایت نمی کنند موجب افزایش تنش و استرس در دیگران می شوند.

وی ادامه داد: به لحاظ روانشناختی مشاهده رفتارهای خوشایند و یا مورد انتظار از دیگران موجب احساس لذت در ما و ایجاد پذیرش و باور مثبت نسبت به این گروه از افراد می شود که این مساله نقش بسیار باارزش و مهمی در تعاملات و روابط بین فردی و اجتماعی دارد.

اسدی اشاره کرد: به تعبیری مشاهده رفتارهای بهداشتی در دیگران موجب کاهش تنش روانی در سطح کلی جامعه می شود و این مساله می تواند بعنوان یک الگوی رفتاری مثبت در جامعه تبلیغ و مورد تشویق قرار گیرد.

معاون دفتر سلامت روانی وزارت بهداشت، بیان داشت: استفاده از سیستم پاداش و تنبیه در تداوم و گسترش یک رفتار اجتماعی نقش مهمی دارد. بعنوان مثال هر گاه افرادی که در محیط های کاری و اداری اصول بهداشتی را رعایت می کنند خدمات بهتر یا سریع تری دریافت نمایند.

اسدی اشاره کرد: از منظر روانشناسی یادگیری به سبب پاداشی که مغز بواسطه آن رفتار دریافت می کند خود به خود میل و تمایل به تکرار و تداوم آن رفتار دارد. بنا بر این رفتارهای اجتماعی متأثر از هم هستند و به قول جامعه شناسان رفتارهای فردی بر جامعه اثر می گذارند و جامعه بر رفتار افراد.

وی اظهار داشت: بدین جهت می توان اظهار داشت که مفهوم یادگیری اجتماعی در گروی تعاملات بین فردی است و رشد اجتماعی در گروی یادگیری فرهنگ و رفتار اجتماعی است.


منبع:

1399/05/03
15:55:59
5.0 / 5
1958
تگهای خبر: بهداشت , خدمات , زندگی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است