یك كارشناس مبارزه با بیماری ها مطرح كرد

تداوم روزهای دشوار كرونایی

تداوم روزهای دشوار كرونایی

فارس ایران 40 روز سخت را پشت سر گذاشته است؛ روزهای دشواری كه از اوایل شهریور شروع شد و هر روز بر وخامت شرایط اضافه گردید و تفاوت آن با سایر روزهای دشوار كرونایی، علاوه بر افزایش تعداد مبتلایان، شاهد شدت گرفتن قدرت بیماری زایی و البته افزایش مرگ ناشی از این بیماری بودیم.


بررسی وضعیت شیوع و بروز بیماری کرونا طی ۴۰ روز گذشته از نظر اپیدمیولوژی، تفاوت های فاحشی را نسبت به موج های اول و دوم این بیماری مهلک، نشان می دهد؛ تفاوت هایی که شامل درگیر شدن کودکان و گروه سنی زیر ۵۰ سال و بالا رفتن آمار مرگ در این گروه های سنی، افزایش شمار بیماران فاقد علامت و بیماران با حال وخیم جسمی بود.
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، وضعیت استان فارس طی ۶ ماه اول شیوع ویروس کووید۱۹، به دلیلهای مختلف نظیر برخورداری از تعداد بیشتر تخت های بیمارستانی، بالا بودن توان تخصصی و تجهیزاتی، آمادگی سیستم درمانی پیش از اعلام رسمی همه گیری، تعامل مناسب بین دستگاهی در اجرای پروتکل ها، بررسی دقیق و روزانه وضعیت بیماری و ایجاد و استقرار آزمایشگاه های تشخیصی، نسبت به سایر استانها، از شرایط بهتر و البته پایدارتری برخوردار بود، وضعیتی که طی ۴۰ روز اخیر، با شکنندگی مواجه گردید و فارس را به رنگ سایر استانها، یعنی قرمز درآورد.
یک روزنامه نگار و کارشناس مبارزه با بیماری ها در این خصوص اظهار داشت: یکی از دلیلهای مهم بهتر بودن شرایط استان فارس خصوصا شیراز نسبت به سایر نقاط کشور، همراهی مردم در ابتدای شیوع این بیماری و رعایت پروتکل ها بود؛ موضوعی که حتی در گزارش های رسمی اعلام شده و در گفت و گوی زنده تلویزیونی وزیر بهداشت هم به آن اشاره شد.
علی محمد پشوتن، اظهار داشت: در شرایطی که رعایت پروتکل های بهداشتی در بیشتر نقاط کشور، کمتر از ۵۰ درصد بود، استان فارس با رعایت ۶۷ درصدی شیوه نامه ها، به کارآمدی سیستم مدیریتی بیماری کرونا، کمک کرد؛ موضوعی که بواسطه برگزاری مراسم های مختلف و رویدادهای جمعی، کمرنگ شد.
وی با اعلان اینکه شرایط استان فارس تفاوت هایی نسبت به سایر استانها دارد، اظهار داشت: یکی از این تفاوت ها، مرکزیت در ارائه خدمات بهداشتی- درمانی در سطوح تخصصی و فوق تخصصی است؛ به طوریکه فارس و خصوصا شیراز همیشه یکی از مقاصد مهم گردشگری سلامت بوده و بنا بر این شاهد حضور شمار زیادی از هموطنان برای دریافت خدمات درمانی فوق تخصصی نظیر خدمات درمانی در زمینه های ناباروری، زیبایی، قلب و عروق، پیوند اعضاء، سوانح و سوختگی و.... هستیم.
پشوتن همین طور از کاهش محدودیت های منجر به افزایش چشم گیر حضور مردم در مراکزی نظیر غذاخوری ها، تفرجگاه ها، پاساژها و اماکن گردشگری، زیارتی و مذهبی، و البته کمرنگ شدن رعایت شیوه نامه های بهداشتی، بعنوان یک عامل مهم در تغییر شدید در روند آماری بیماری یاد کرد.
او اظهار داشت: بررسی آمارهای رسمی نشان میدهد که وضعیت شیوع بیماری در نیمه اول شهریور، گاردی افزایشی گرفته است اما سرعت افزایش بسیار کند و قابل کنترل است؛ اما این روند از نیمه دوم شهریور تغییری اساسی کرد و به جایی رسید که شمار بیماران با حال وخیم و فوت شدگان را به شدت افزایش داد.
این کارشناس مبارزه با بیماری ها اظهار داشت: با نگاهی به آمارها و انجام یک مقایسه ساده آماری متوجه خواهیم شد که وضعیت کنونی به لحاظ شیوع بیماری، تعداد بیماران، شمار بیماران بد حال و از همه مهمتر، تعداد قربانیان کرونا، بسیار بد است.
پشوتن با یادآوری اینکه آمار تعداد بیماران نیازمند به بستری در بیمارستان های استان فارس تا ابتدای شهریورماه، کمتر از ۶۰۰ نفر بوده است، اظهار داشت: آمار تعداد بیماران با وضعیت وخیم جسمی که نیاز به بستری در بخش های مراقبت ویژه داشته باشند، تا روزهای میانه شهریورماه هم کمتر از ۸۰ نفر بوده است.
او اظهار داشت: میزان مرگ به نسبت جمعیت بیمار، یکی از فاکتورهای مهم و استاندارد در ارزیابی وضعیت شمرده می شود، حال آنکه این شاخص طی ۴۰ روز گذشته مدام در حال رشد بوده و در روزهایی به بالای ۴۳۰ نفر در کل کشور رسیده است.
پشوتن با اعلان اینکه تا اختتام دهه دوم شهریورماه، باوجود رشد شدید بیماری کرونا در کشور و سیاه شدن وضعیت در بعضی نقاط، استان فارس شرایطی به نسبت خوب داشت، اظهار داشت: اینکه آمار مرگ براثر کرونا در استان فارس تا روز ۲۰ شهریور، یک رقمی و در بیشتر روزها کمتر از ۵ نفر بوده، مهمترین شاخص در مطلوبیت شرایط این استان محسوب می شد.
این روزنامه نگار کارشناس مبارزه با بیماری ها، اظهار داشت: در ایام پایانی هفته اول آبان، آمارهای در رابطه با بروز، شیوع، مبتلاشدن و مرگ بیماری کرونا در فارس هم رشدی شتابی به خود گرفت به شکلی که عدد بیماران بستری شده در بیمارستان و تعداد بیماران بدحال، نسبت به نیمه اول شهریور، حدودا ۲ برابر شد.
پشوتن اظهار داشت: یکی از مهمترین موارد قابل بحث در تعیین سطح وخامت شرایط شیوع یک بیماری، اساسا تعداد بیماران و تناسب آن با امکانات پزشکی و درمانی است؛ وقتی طی یک مدت کوتاه، آمار مبتلاشدن در یک بیماری بیش از ۲ برابر رشد دارد و به همین میزان هم افزایش را در افراد بیمار دارای شرایط جسمی وخیم، مشاهده می شود، اما امکانات و تجهیزات بیمارستانی، شامل تخت، تجهیزات تشخیصی، سیستم اکسیژن ساز و البته تعداد پرسنل، ثابت باشد، به حتم باید منتظر یک بُحران بود.
وی با تاکید براین نکته که سیستم درمانی استان فارس، زیرساختهای مناسبتری نسبت به بیشتر نقاط کشور دارد، اظهار داشت: باوجود برخورداری مناسب فارس از بیمارستان ها و تجهیزات بیمارستانی مناسبتر، نه مطلوب، نسبت به سایر نقاط کشور و البته وجود کادر درمانی، شامل پزشک و پرستار و...، با توانایی بالای علمی و تجربی، طی یک هفته گذشته، آمار فوت شدگان بیماری کرونا به هر ساعت یک نفر رسید و الان به هر ساعت ۲ نفر نزدیک می شود!
پشوتن با اعلان اینکه برابر آخرین آمارها، طی ۲۴ ساعت، ۳۴ بیمار در استان فارس فوت کرده اند، اظهار داشت: بررسی ها و اظهارات کارشناسان و متخصصان و مسئولان نشان میدهد که شدت سرایت ویروس کووید۱۹، قدرت بیماریزایی و کشندگی آن افزایش یافته است.
این کارشناس مبارزه با بیماریها، اظهار داشت: بی تردید، تنها و تنها راه مقابله با شیوع کووید۱۹، پیشگیری است؛ راهکارهای پیشگیرانه که در سایر کشورها و جوامع مشابه ایران، تجربه شده، باید مد نظر قرار گرفته و با سرعت و دقت اجرائی شود.
این روزنامه نگار ادعا نمود که اگر هزینه های تحمیل شده به کشور طی هشت ماه گذشته به سبب ارائه خدمات تشخیصی، بستری و درمانی به بیماران مبتلا به کرونا، طی ماه های اول شیوع، یعنی از شروع اسفند سال قبل تا اختتام فروردین ماه امسال، به اقدامات پیشگیرانه و فاصله گذاری دقیق اجتماعی اختصاص داده شده بود، حالا شرایطی نظیر کشورهایی مانند چین، کره جنوبی و ژاپن در ایران هم حاکم بود.
او اصرار کرد که هرچه در اعمال اقدامات مدیریتی برای محدود کردن فعالیت ها و فاصله گذاری کامل اجتماعی، تعلل بیشتری شود، هزینه های سنگین تری در ابعاد مالی و روانی را شاهد خواهیم بود.



1399/08/14
15:20:18
5.0 / 5
1077
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است