یك سالگی كرونا و پاندمی ای كه خسته نشده است

یك سالگی كرونا و پاندمی ای كه خسته نشده است

به گزارش پاراسول در ۱۱ مارس سال ۲۰۲۰ میلادی بود که سازمان جهانی بهداشت (WHO) گسترش شدید ویروس کرونا (Sars-CoV-۲) را بعنوان وقوع یک پاندمی در جهان اعلام نمود. در آن زمان بروز بعضی از رویدادها قابل پیشبینی بودند اما بسیاری هم در ابهام قرار داشتند.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت با گذشت یک سال از شروع پاندمی کرونا هنوز نسبت به گسترش این ویروس در جهان و بخصوص در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی می کند.
تدروس آدهانوم، دبیرکل این سازمان می گوید که خیلی از دولت ها اقدامات کافی برای مقابله با شیوع سارس کووید۲ را انجام نمی دهند و این مورد نگران کننده است. شمار بیماران کووید ۱۹ و درگذشتگان به علت مبتلا شدن به ویروس کرونا در جهان همچنان رو به افزایش است.
آنچه که بعنوان افترا عدم تحرک کافی دولت ها از جانب تدروس آدهانوم اعلام شده، گریبان سازمان خود او را هم گرفته است. علیرغم این که اعلام وقوع پاندمی در جهان در ۱۱ مارس ۲۰۲۰ تنها بعنوان یک اقدام رسمی قلمداد می شود اما به سازمان جهانی بهداشت هم به علت اعلام دیرهنگام پاندمی در جهان انتقادهای زیادی وارد شده است؛ موضوعی که حالا بعد از گذشت یک سال همه در باره آن توافق نظر دارند. همینطور این نهاد در ماه های اولیه همه گیری ویروس کرونا در سفارش نامه های خود اعلام می کرد که استفاده عمومی از ماسک الزامی نیست.
اما در آن زمان که کووید ۱۹ بعنوان پاندمی در جهان ارائه شد در چین، کشوری که مبدا گسترش ویروس کرونا تلقی می شود، دوره گسترش شدید این ویروس به پایان رسیده بود. مقامات چینی در آن زمان تنها ۲۴ مورد جدید بیمار کرونایی را گزارش کردند که ۱۳ مورد آن در ایالت هوبئی بود که مرکز گسترش ویروس، شهر ووهان در آن واقع شده است. البته بعد از آن تردیدهایی درباره آمار رسمی اعلام شده در چین منتشر گردید اما با این حال، آشکار است که سخت گیری های شدید اجتماعی که توسط نیروهای دولتی در ووهان اجرا شدند به نتیجه رسیدند و از آن تاریخ به بعد، موج جدیدی از گسترش ویروس کرونا در چین مشاهده نشده است.
اما همزمان کرونا با سرعت زیاد در جهان آغاز به گسترش دامنه خود کرده بود. نخستین اخبار از گسترش بیماری کووید ۱۹ در ایتالیا بسیار نگران کننده بود. چندی نگذشت که اتریش هم مجبور شد همزمان با بیان تعطیلی عمومی کسب و کار و اماکن عمومی مرزهای خویش را با این کشور مسدود کند.
هفته ها بعد نه تنها سازمان جهانی بهداشت بلکه خیلی از دولت ها هم تاکید می کردند که بستن مرزهای ملی وسیله مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا نیست. در اواسط ماه مارس ۲۰۲۰ بود که با گسترش شدید ویروس، آمار خیلی از کشورها در این حوزه به سرعت تغییر نمود.
تا کنون در جهان نزدیک به ۱۲۰ میلیون نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بیشتر از دو و نیم میلیون نفر هم جان خویش را از دست داده اند.
به علاوه آمریکا در لیست کشورهایی که بیشترین قربانی را بر اثر مبتلا شدن به بیماری کووید ۱۹ داشته اند در جایگاه نخست قرار گرفته و تابحال نزدیک به ۵۵۰ هزار نفر در ایالات متحده بر اثر مبتلا شدن به این بیماری جان خویش را از دست داده اند. بعد از آمریکا هم کشورهای برزیل، مکزیک، هند، انگلیس، ایتالیا، روسیه، فرانسه، آلمان و اسپانیا قرار دارند.

نتیجه یک سال تجربه
یک سال پیش در زمان شروع پاندمی کرونا حتی تصور چنین فکری هم ممکن نبود که بعنوان مثال امروزه در اروپا بحث بر سر این است که کدام یک از چهار واکسن مجاز، موثرتر عمل می کند. تنها این مورد که واکسن هایی تهیه شده اند، تحقیقات زیادی در زمینه عملکرد و مقابله با ویروس کرونا انجام گرفته اند و همینطور داروهای موثری هم شناخته شده اند، حدودا دور از تصور بود.
پژوهشها در این حوزه ادامه دارند. تا کنون داروهایی مانند هیدروکسی کلروکین که اثرات موثری از خود نشان داده اند یا تحقیقات درباره آماده سازی آنتی بادی های جدید که آزمایشات گران و نادری هستند و همینطور داروی دگزامتازون که احیانا می تواند از واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی بدن جلوگیری کند و تحقیقات وسیعی درمورد آن در بریتانیا در حال انجام می باشد، همه این ها امیدبخش هستند.
از طرفی باید مشخص شود که پاندمی کرونا چه صدمه هایی اقتصادی و اجتماعی را در کشورهای متعدد بوجود آورده است. آنچه تا کنون مشخص شده افزایش نگرانی از مشکلات اقتصادی در جوامع مختلف است و در عین حال اعتراض های فزاینده در خیلی از کشورها درحال شکل گیری است.
برای سازمان جهانی بهداشت هم سال قبل سال آشفته ای بود. در ابتدا دونالد ترامپ، رئیس جمهوری وقت آمریکا، خروج این کشور از سازمان جهانی بهداشت را اعلام نمود. با انتخاب جو بایدن، باردیگر امیدها به ادامه کار با این سازمان جهانی افزایش یافت.
بنابر گزارش دویچه وله، سازمان جهانی بهداشت حالا هم با چالش های جدیدی روبروست همچون شیوع ابولا در دو کشور آفریقایی گینه و کنگو.
در صورتی که حالا بعد از گذشت یک سال همه به معجزه واکسیناسیون عمومی چشم دوخته اند اما به قول سازمان جهانی بهداشت احتمال فراهم کردن میزان واکسن کافی برای عرضه عمومی و رسیدن به چنین هدفی قبل از اواسط سال ۲۰۲۱ ممکن نیست.




منبع:

1399/12/22
13:19:19
0.0 / 5
961
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است