یافته جدید محققان؛

چاقی خطر مبتلا شدن به بیماری لثه را زیاد می کند

چاقی خطر مبتلا شدن به بیماری لثه را زیاد می کند

به گزارش پاراسول بر مبنای تحقیقات جدید، التهاب مزمن ناشی از چاقی امکان دارد سبب رشد سلول هایی شود که بافت استخوانی را تجزیه می کنند، همچون استخوانی که دندان ها را در جای خود نگه می دارد.



به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعه پژوهشگران دانشگاه بوفالو نیویورک بر روی مدل حیوانی نشان داد که التهاب بیش از اندازه ناشی از چاقی، تعداد سلول های سرکوبگر مشتق شده از میلوئید (MDSC) را افزایش می دهد؛ MDSC گروهی از سلول های ایمنی هستند که در طول بیماری برای تنظیم عملکرد ایمنی افزایش می یابند. MDSCها که از مغز استخوان منشأ می گیرند، به طیفی از انواع مختلف سلول، همچون استئوکلاست ها (سلولی که بافت استخوانی را تجزیه می کنند) تبدیل می شوند.
از دست دادن استخوان یکی از علایم اصلی بیماری لثه است و ممکنست در نهایت منجر به از دست دادن دندان شود. بگفته پژوهشگران، بیماری لثه که بعنوان بیماری پریودنتال نیز شناخته می شود، بیش از ۴۷ درصد از بزرگسالان ۳۰ سال به بالاتر را تحت تأثیر قرار می دهد.
«کیت کرکوود»، عضو تیم تحقیق، می گوید: «اگرچه رابطه واضحی بین میزان چاقی و بیماری پریودنتال وجود دارد، اما مکانیسم هایی که ارتباط بین این بیماریها را می سازند کاملاً درک نشده است.»
وی در ادامه می افزاید: «این تحقیق این مفهوم را ترویج می کند که گسترش MDSC در طول چاقی برای تبدیل شدن به استئوکلاست در ضمن پریودنتال با افزایش تخریب استخوان آلوئولار مرتبط می باشد. در مجموع، این داده ها از این دیدگاه حمایت می کند که چاقی خطر از دست دادن استخوان پریودنتال را بیشتر می کند.»
این مطالعه دو گروه از موش ها را در طول ۱۶ هفته با رژیم های غذایی بسیار متفاوت مورد بررسی قرار داد: یک گروه رژیم غذایی کم چرب که ۱۰ درصد انرژی را از چربی به دست می آورد، گروه دیگر یک رژیم غذایی پرچرب که ۴۵ درصد انرژی را از چربی می گرفت.
تحقیقات نشان داد که گروه رژیم غذایی پرچرب، چاقی، التهاب بیشتر و افزایش بیشتر MDSCها در مغز استخوان و طحال را در مقایسه با گروه رژیم کم چرب تجربه کردند. گروه رژیم غذایی پرچرب همین طور تعداد قابل توجهی از استئوکلاست ها را توسعه دادند و استخوان آلوئولار بیشتری (استخوانی که دندان ها را در جای خود نگه می دارد) از دست دادند.
همچنین، بیان ۲۷ ژن در رابطه با تشکیل استئوکلاست در گروهی که با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شده بودند بطور قابل توجهی افزایش پیدا کرد.
به گفته پژوهشگران، این یافته ها ممکنست مکانیسم های سایر بیماریهای التهابی مزمن در رابطه با استخوان را که همزمان با چاقی ایجاد می شوند، مانند آرتروز و پوکی استخوان، روشن کند.


منبع:

1400/08/24
20:59:48
0.0 / 5
1114
تگهای خبر: انرژی , بیماری , پژوهشگر , رژیم غذایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است