معاون دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تشریح كرد
سفارش های بهداشتی در آستانه عید قربان
پاراسول: معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان و بازگشت حجاج به کشور، جهت پیش گیری از شیوع برخی بیماریها سفارش هایی را عنوان نمود.
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سهرابی ضمن تبریک فرا رسیدن ایام عید قربان اظهار نمود: سفر حج بزرگترین اجتماع مسلمانان است و جمعیت زیادی از نقاط مختلف جهان در این گردهمایی معنوی شرکت می کنند.
وی ادامه داد: مسافران ورودی به کشور ممکنست مبتلا به بیماری هایی شوند که درصورت عدم رعایت اصول پیشگیری، سبب ابتلای اطرافیان، استقبال کنندگان و در نهایت همه گیری در جامعه شود.
معاون بهداشتی دانشگاه، عفونت های دستگاه تنفسی همچون کووید۱۹، بیماریهای منتقله از آب و مواد غذایی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام نظیر تب کریمه کنگو را از مهم ترین این بیماریها عنوان نمود و اظهار داشت: تمامی این بیماریها با رعایت چند نکته بسیار ساده که اغلب مردم با آنها آشنا هستند، قابل پیشگیری می باشند.
سهرابی ضمن اشاره به اینکه برخی بیماریهای عفونی ممکنست تا مدتی بدون علامت باشند، به تمامی افراد خصوصاً مسافران ورودی به کشور و حجاج سفارش کرد که کماکان از روبوسی، دست دادن و تماس نزدیک با افراد اجتناب کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه به زوار حج تمتع اشاره کرد: در صورت داشتن علائمی مشابه نشانه های سرماخوردگی در منزل بمانند و از ملاقات با دیگران پرهیز کنند.
وی به تمامی افراد سفارش کرد که برای جلوگیری از شیوع مجددکووید ۱۹ همچنان از ماسک بهره برده و دوره واکسیناسیون کووید را هرچه سریع تر تکمیل کنند تا از بروز موارد جدید بیماری و گردش ویروس کرونا در جامعه پیشگیری شود.
معاون بهداشتی دانشگاه در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به ذبح قربانی در عید سعید قربان به هموطنان سفارش کرد نکات بهداشتی مورد لزوم را رعایت نمایند.
وی در سفارش هایی به حجاج و استقبال کنندگان آنها اشاره کرد:
- هنگام حضور در مراسم ها یا فضاهای بسته حتما از ماسک تنفسی سه لایه (جراحی) استفاده کنید.
- مردم خصوصاً حجاج و استقبال کنندگان باید از تماس نزدیک، دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کرده و فاصله یک تا ۲ متری با دیگران را رعایت نمایند.
- چنانچه علائم سرماخوردگی دارید باید از شرکت در هر مراسمی خودداری کرده و ماسک بزنید.
- مسافران ورودی به کشور همچون حجاج، باتوجه به دوره نهفتگی بیماریهای تنفسی بهتر است دیدار با اقوام را چند روزی به تعویق بیندازند.
- در فضاهای بسته برقراری تهویه خوب و در صورت امکان باز گذاشتن در و پنجره ها الزامی است.
- دستان خودرا بصورت مرتب و پیش از هر گونه تماس با چشم، بینی و دهان حداقل به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با محلول های الکلی ۷۰ درصد ضدعفونی کنید و تا حد امکان از تماس دست ها با دهان، بینی و چشم خودداری کنید.
- هنگام سرفه یا عطسه، حتما دهان و بینی خودرا با دستمال کاغذی بپوشانید و چنانچه دستمال کاغذی در دسترس نبود، این کار را با آستین ناحیه داخلی آرنج انجام دهید و حتما دستمال کاغذی را داخل سطل زباله در دار بیندازید.
- سطوحی مثل میز، کلیدها، دستگیره ها و دستگیره های کابینت را که در معرض تماس مداوم هستند، ضدعفونی کنید.
- در دورهمی ها موادغذایی خام نخورید، مگر میوه هایی که اطمینان داشته باشید به روش درست شسته و ضدعفونی شدند.
- از ظروف خوراکی و آشامیدنی مشترک استفاده نکنید.
- قبل از تهیه غذا و بعد از استفاده از سرویس بهداشتی دست های خودرا حتما با آب و صابون بشویید.
- قبل از مصرف سبزی ها و صیفی جات آنها را به روش صحیح ضدعفونی و سالم سازی کنید.
- در رستوران ها از مصرف سالاد و سبزی باز که بسته بندی بهداشتی نشده و فاقد علامت استاندارد، پروانه بهداشتی و پروانه بهره برداری هستند جدا خودداری کنید.
- تا حد امکان اهتمام کنید غذای مصرفی خودرا در منزل تهیه کنید.
وی همین طور در سفارش های ویژه عید سعید قربان اضافه کرد: باتوجه به فرارسیدن عید سعید قربان دام را از جایگاه های عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنید. برای حفظ سلامت خود و دیگران، ذبح دام را در کشتارگاه های تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. از خریداری گوشت از محل های کشتار بدون مجوز دام اجتناب کنید. از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است اجتناب کرده و از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل کنید، در غیر این صورت خطر انتقال عامل بیماری به ذبح کنندگان و سایرین وجود دارد.
وی در اینباره افزود: افرادی که دام را ذبح می کنند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را پس از ذبح حتما ضدعفونی کنند، همین طور خونابه ها نیز نباید در محیط رها شود و باید به طریق بهداشتی دفع شود. گوشت دام ذبح شده باید پیش از قطعه قطعه کردن و مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود. جگر و سایر امعا و احشای دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شود. از مصرف جگر تازه و گوشت تازه بصورت خام یا نیم پز خودداری کنید. فروشندگان بدون مجوز دام بطور معمول دام های بیمار را با قیمت ارزانتر به فروش می رسانند که ممکنست برخی افراد را برای خرید این دام ها تشویق کند. با خرید این دام ها سلامتی خودرا به خطر نیندازید.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سهرابی اضافه کرد: از مصرف جگر و سایر امعا و احشا و گوشت دامی فاقد مجوزهای دامپزشکی جدا پرهیز کنید. در صورت مبتلاشدن به تب، سردرد، درد عضلات و خونریزی بعد از تماس با دام یا گوشت تازه، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب