مدیر كل آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو خبر داد؛

راه اندازی سامانه یكپارچه مدیریت آزمایشگاه های غذا و دارو

راه اندازی سامانه یكپارچه مدیریت آزمایشگاه های غذا و دارو

پاراسول: مدیركل آزمایشگاه های مرجع كنترل سازمان غذا و دارو از طریق اندازی سامانه یكپارچه مدیریت آزمایشگاه ها از اول مهر اطلاع داد.


به گزارش پاراسول به نقل از مهر، بهرام دارایی در چهاردهمین گردهمایی روسای آزمایشگاه های غذا و داروی سراسر كشور، با اشاره به اینكه یكی از اهداف نظام سلامت تولید زیرساخت های لازم برای نظارت سخت افزاری و نرم افزاری بر كیفیت محصولات سلامت محور است، اظهار داشت: براین اساس باید از ابزارهای دقیق، كارشناسان مجرب و روش های نوین، پایش مداوم محصولات سلامت محور، صورت می گیرد. وی ادامه داد: در سال های گذشته بر پیاده سازی سامانه یكپارچه آزمایشگاه ها اصرار داشتیم و این مورد از ۸ سال قبل عنوان شد كه امیدواریم از مهر امسال "سامانه یكپارچه مدیریت آزمایشگاه ها" عملیاتی شده و بعنوان شبكه هوشمند وارد تعامل با بازیگران تولید و كیفیت محصولات سلامت محور شود. مدیركل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اینكه بهبود كیفیت محصولات سلامت محور برای سازمان غذا و دارو بسیار مهم می باشد، خاطرنشان كرد: ارتقا سطح نظارت باید با تداوم تست های حرفه ای و آزمون های مجهول صورت گیرد. البته در زمینه آزمون های مجهول در چندسال اخیر وقفه ای بوجود آمده است كه باید مركز ملی كارآزمایی این حوزه را تقویت نماییم. وی با تاكید بر ضرورت بهبود و كیفیت خدمات آزمایشگاهی عنوان كرد: اطلاع رسانی و عدالت در نمونه برداری یكی از قابلیت های سامانه مدیریت آزمایشگاهی است. به قول دارایی سالانه حداقل یك میلیون نمونه كاری برای آنالیز در حوزه های مختلف به آزمایشگاه ارسال می گردد كه ۷۰۰ هزار نمونه توسط آزمایشگاه های همكار و ۲۵۰ هزار نمونه توسط آزمایشگاه های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشكی صورت می گیرد. وی با اشاره به اینكه تقلب در محصولات سلامت محور بعنوان یكی از دغدغه های مهم تلقی می شود، اظهار نمود: زمانی كه قیمت محصولات غذایی افزایش می یابد محصولاتی به علت پروسه تولید، با قیمت كمتر و رنگ و لعاب ظاهری، وارد بازار كنند، كه نگران كننده است. وی ادامه داد: كارگاه های ویژه ای با بكارگیری متخصصان زبده محصولاتی را با رنگ و لعاب ظاهری به صورت تقلبی عرضه می كنند، بطوریكه این مورد در مورد زعفران و... به وفور مشاهده می شود؛ این مورد در آبلیمو و روغن زیتون هم رخ می هد. دارایی با اشاره به اینكه تقلب محصولات سلامت محور در تمام دنیا وجود دارد، تصریح كرد: طبق آمار ۲۵ درصد روغن فرابكر آمریكایی تقلبی است. وی نسبت به تقلب با افزودن مواد خطرناك به مواد غذایی ابراز نگرانی كرد و اظهار داشت: باید با انجام كارهای علمی مستمر كنترل غذا و دارو را با جدیت بیشتر دنبال نماییم. به قول مدیر كل آزمایشگاه های مرجع كنترل سازمان غذا و دارو؛ ۷۰ درصد برچسبهای مكمل های تولیدی آمریكا واقعی نیست و با آنالیز محتوای آنها انطباق ندارد، چراكه در آمریكا بنا را برای تولید یك مكمل، درستی ادعا می گذارند و در صورت اثبات خلاف آن، با افراد خاطی برخورد می كنند، اما در ایران پروسه تولید مكمل ها از تولید تا مصرف توسط سازمان غذا و دارو كنترل می گردد. او همینطور در مورد تولید محصولات گیاهی با استفاده از مواد خطرناك اظهار داشت: بعنوان مثال استفاده از آمفتامین و كافئین در محصولات لاغری بسیار خطرناك می باشد كه باید با كمك ابزارهای لازم رصد و كنترل شود.

1397/06/18
14:21:51
5.0 / 5
4816
تگهای خبر: آب , پزشك , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است