اختلالات تیروئید زنان را بیشتر گرفتار می كند

اختلالات تیروئید زنان را بیشتر گرفتار می كند

پاراسول: رئیس پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم ایران در افتتاحیه دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم با اشاره به اینكه اختلال عملكرد تیروئید در زنان شایع تر از مردان است، اظهار داشت: تشخیص كم كاری و پركاری تیروئید با انجام آزمایش های خون، در مواردی با سونوگرافی و اسكن تیروئید انجام می گردد.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، دكتر فریدون عزیزی در ارتباط با اینكه بیماری كم كاری و پركاری تیرویید در كشور ما چقدر شایع است؟ اظهار داشت: كم كاری تیرویید حدود ۶ تا ۲ درصد بالغین جامعه و پركاری تیرویید حدود نیم تا یك درصد افراد را مبتلا می كند. همینطور كم كاری تیرویید در افراد میانسال و سالخورده و پركاری تیرویید در افراد جوان و میانسال شایع تر است.
وی اظهارداشت: علاوه بر این از هر ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ نوزادی كه متولد می شوند یك نفر دچار كم كاری تیرویید است كه خوشبختانه با الزامی شدن آزمایش خون پاشنه پا در سه روز اول زندگی تشخیص داده شده و درمان مستمر تا آخر عمر خواهد داشت. همینطور اختلال عملكرد تیرویید در زنان شایع تر از مردان است.
رئیس پژوهشكده غدد درون ریز و متابولیسم ایران در مورد دلایل مبتلا شدن به این بیماری ها و علائم آن اظهار داشت: یكی از دلایل اصلی كم كاری تیرویید در جهان، كمبود مصرف ید است كه خوشبختانه از ۳۰ سال قبل با تولید و توزیع نمك یددار برطرف شده و سفارش می گردد كه والدین در سراسر كشور مراقبت و نظارت دائم داشته باشند كه با مصرف نمك یددار توسط همه افراد خانواده از بروز اختلالات مربوط به كمبود ید و بخصوص كم كاری تیرویید جلوگیری شود.
رئیس دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم عنوان كرد: این اختلالات باعث كمبود رشد ذهنی و جسمی كودكان و نوجوانان شده و در گذشته با كاهش ضریب هوشی و یادگیری و اختلالات ذهنی شدیدی همراه بوده كه با مصرف نمك یددار مرتفع شده است.
وی ادامه داد: در مواردی كه كم كاری و پركاری تیرویید رخ می دهد غیر از دو مورد فوق (كمبود ید و كم كاری مادرزادی تیرویید) اغلب عوامل مختلف ایمنی شناسی و ژنتیك دخالت دارند كه پیشگیری از آنها تابحال تعریف نشده است.
رئیس دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم ایران افزود: تشخیص كم كاری و پركاری تیرویید با انجام آزمایش های خون، در مواردی سونوگرافی و اسكن تیرویید انجام می گردد. درمان كم كاری با مصرف قرص لووتیروكسین و پیگیری آن با انجام آزمایش های خون صورت می گیرد.
عزیزی اضافه كرد: در درمان پركاری تیرویید، بعد از بررسی دقیق هر بیمار از یكی از سه روش درمانی استفاده می گردد. یكی مصرف داروهای ضد تیرویید مانند متی مازول، دوم مصرف ید رادیواكتیو و سوم عمل جراحی كه با صلاحدید فوق تخصص غدد درون ریز یا متخصصین داخلی یكی از سه درمان فوق برای هر بیمار صورت خواهد گرفت.
وی در مورد اینكه رشته غدد درون ریز و متابولیسم در ایران چه وضعیتی دارد و در مقایسه با جهان به لحاظ سطح علمی چه جایگاهی دارد؟ اظهار داشت: رشته غدد درون ریز و متابولیسم بالغین در ایران از سال ۱۳۶۴ با شروع آموزش دوره فوق تخصصی غدد در كشور توسعه چشمگیری پیدا كرده و در ۳۳ سال قبل تعداد صاحبان فوق تخصص این رشته از ۱۶ نفر به بیشتر از ۳۰۰ نفر رسیده اند.
عزیزی اضافه كرد: تا پیش از انقلاب اسلامی تنها چهار شهر كشور از حضور فوق تخصص غدد بهره مند بودند؛ در صورتی كه در سال ۱۳۹۷ بیشتر از ۴۰ شهر كشور از فوق تخصص غدد بهره مند هستند. تحقیقات در رشته غدد درون ریز و متابولیسم بالغین در دو دهه گذشته به سرعت افزایش یافته و تعداد مقالات انتشار یافته سالیانه بین المللی این رشته از نیمی از كشورهای اروپایی و اغلب كشورهای آسیایی و تمامی كشورهای آفریقایی بیشتر است. در بعضی صاحبان این حرفه برای سخنرانی در نشست های بین المللی و هم برای نوشتن راهنماهای تشخیصی درمانی بیماری ها دعوت می گردد.
رئیس دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم در پاسخ به اینكه آیا آخرین یافته های علمی این حوزه در جهان به شكل كاربردی در اختیار متخصصان برای عرضه خدمت به بیماران در دسترس است؟ اضافه كرد: در كشور ما علاوه بر برگزاری همایش های سالیانه در مسائل غدد درون ریز، دیابت و چاقی، سمپوزیوم های هفته ای و ماهانه انجمن غدد درون ریز و پژوهشكده ها و مراكز تحقیقاتی، آخرین اطلاعات پزشكی را در اختیار متخصصین سایر رشته ها بخصوص داخلی، زنان و زایمان، پزشكی هسته ای، جراحی و... قرار می دهد. انتشار راهنماهای بالینی بخصوص در زمینه تیرویید و بارداری، پركاری و كم كاری و دیابت و... در سال های گذشته در ارتقای دانش پزشكان و با نتیجه ارتقای كیفیت مراقبت از بیماران موثر بوده است.
وی در مورد اینكه در حوزه تولید علم وضعیت علوم پزشكی در مقایسه با سایر شاخه های علوم چه وضعیتی دارد؟ خاطرنشان كرد: رشته غدد درون ریز و متابولیسم رشته ای است كه همراهی رشته های علوم پایه بخصوص بیوشیمی، ایمونولوژی و ژنتیك در تشخیص و درمان بیماری ها ضروری می باشد و صاحبان این حرفه پزشكی باید با آخرین اطلاعات علوم پایه و بالینی پزشكی، اپیدمیولوژی و آمار مربوطه آشنایی داشته باشند.
عزیزی اظهار داشت: این امر سبب پویایی و نوآوری در رشته غدد درون ریز و متابولیسم می گردد. شیوع بالای بیماری های تیرویید، چاقی و دیابت هم سبب می گردد كه صاحبان فوق تخصصی این رشته مورد مشاوره توسط اغلب رشته های پزشكی قرار گیرند. در حیطه كارهای تحقیقاتی هم یكی از رشته های پیشرو در سطح جهان و ایران است.
رئیس دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم ایران در ارتباط با اینكه برگزاری كنگره هایی از این دست تا چه حدود با اهداف سند چشم انداز و سند تحول نظام سلامت انطباق دارد؟ تصریح كرد: همایش های پزشكی به منظور افزایش اطلاعات و آگاهی و در موارد معدودی تغییر نگرش صاحبان حرف پزشكی در مقوله های فیزیوپاتولوژی، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها برگزار می گردد كه می تواند به بهبود عملكرد پزشكان و ارتقای سلامت جامعه بیانجامد.
وی اظهار داشت: همینطور این همایش محل مناسبی برای تبادل اطلاعات، عرضه تحقیقات و هم تجربیات پزشكان در تشخیص و درمان بیماران است. همینطور به مسائل و مشكلات مدیریت بیماری ها، برنامه های كشوری، راهنماهای بالینی و آئین نامه ها و مقررات در حیطه های مورد بحث اشاره می گردد. كلیه امور فوق سبب تولید انگیزه در جوانان و محققین برای رسیدن به اهداف چشم انداز و تحول در امور مرتبط به سلامت می گردد.
دوازدهمین كنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم تا ۲۵ آبان با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته داخلی و خارجی در مركز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.



1397/08/23
13:34:26
5.0 / 5
4362
تگهای خبر: آب , بیماری , پزشك , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است