مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت مطرح كرد

آمار بالای سوء تغذیه در بیماران بیمارستان ها، ضرورت حمایت های اورژانسی از این بیماران

آمار بالای سوء تغذیه در بیماران بیمارستان ها، ضرورت حمایت های اورژانسی از این بیماران

پاراسول: مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به آمار سوء تغذیه در بیمارستان ها اظهار داشت: بیشتر بیماران به هنگام بستری شدن از وضعیت تغذیه ای مناسبی برخوردار نیستند.


دكتر غلام رضا فارسانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت تغذیه ای بیماران در سطح كشور اظهار نمود: برمبنای مطالعات انجام گرفته در سطوح و بیمارستان های مختلف، تقریباً ۳۸ درصد از بیماران بستری شده در بیمارستان ها گرفتار سوءتغذیه متوسط تا شدید و نیازمند حمایت های تغذیه ای اورژانسی هستند.

وی با اشاره به اینكه وضعیت بیمارانی كه از سوء تغذیه رنج می برند در بخش های مراقبت های ویژه نامناسب تر است، اظهار داشت: ۵۳ درصد بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه گرفتار سوءتغذیه متوسط تا شدید بوده و این آمار، آماری قابل استناد و بطور كلی قابل تعمیم است.
وی با تاكید بر انجام ارزیابی دقیق و فعالیت های وزارت بهداشت در این عرصه، اضافه كرد: نتایج تحقیقات انجام شده در بیمارستان های كل كشور بزودی استخراج می شود.
فارسان با اشاره به وضعیت تغذیه ای كودكان در بخش مراقبت های ویژه (PICU) اظهار داشت: وضعیت تغذیه ای كودكان در این بخش ها به مراتب نامناسب تر بوده و می توان گفت حدود ۶۳ درصد این كودكان باز از سوءتغذیه متوسط تا شدید رنج می برند. در بخش هایی مانند بخش سرطان، سوختگی، شیمی درمانی، دیالیز و همودیالیز باز نگرانی درباب سوء تغذیه وجود دارد.
وی با تاكید بر نقش حمایت های تغذیه ای در دستیابی به كفایت تغذیه ای اظهار داشت: كفایت تغذیه ای به تأمین ۸۰ درصد نیازهای تغذیه ای و انرژی فرد اشاره دارد و مطالعه مذكور نشان داد كه حدود ۷۳ درصد بیماران در بخش مراقبت های ویژه عدم كفایت پروتئین و ۶۴ درصد عدم كفایت انرژی دارند. وضعیت از این نظر در بخش مراقبت های ویژه كودكان به مراتب بدتر و نزدیك به ۹۰ درصد است.
مسئول تغذیه بالینی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه وضع موجود، مسئولیت كارشناسان تغذیه را سنگین تر می كند، اظهار نمود: باید به تكمیل حمایت های تغذیه ای در بیمارستان ها بیشتر توجه گردد.
وی با تاكید بر اینكه میانگین سنی بیماران بستری در بیمارستان های كشور بسیار پایین تر از سایر كشورها است، اظهار داشت: با عنایت به این كه جامعه ما به سمت سالمندی پیش می رود، مطمئناً در آینده با وضعیت بدتری روبرو خواهیم بود و برای مقابله با این مشكل، باید از حالا اقدامات پیشگیرانه را انجام دهیم.
وی با بیان این كه عدم آگاهی تیم درمان از نقش تغذیه در ارتقای سلامت بیمار می تواند یكی از موانع احتمالی نمایش خدمات تغذیه ای مناسب به بیماران باشد، اضافه كرد: برای رفع این نقایص لازم است هماهنگی بیشتری صورت گیرد؛ چونكه عدم هماهنگی موجب افزایش هزینه های طول درمان و دارو و افزایش طول بستری در بیمارستان می شود.
فارسان در ادامه با اشاره به سیاست های وزارت بهداشت در امتداد حمایت های تغذیه ای از بیماران، متذكر شد: هماهنگی لازم با معاونت درمان خصوصاً واحد نظارت و اعتباربخشی درباب تدوین استانداردهای مربوطه برای نمایش خدمات تغذیه ای، به روزرسانی شناسنامه های تغذیه ای برای ارتقای وضعیت تغذیه بالینی و جلوگیری از تبعات ناشی از سوء تغذیه همچون اقدامات و برنامه های وزارت بهداشت در این زمینه است.




منبع:

1398/02/23
14:39:43
5.0 / 5
4376
تگهای خبر: انرژی , بهداشت , بیمارستان , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است