همه چیز درباره بیماری انسداد مزمن ریوی

همه چیز درباره بیماری انسداد مزمن ریوی

به گزارش پاراسول بیماری انسداد مزمن ریوی عملكرد دستگاه تنفس را با مشكل مواجه می كند و یكی از عوامل بروز آن، مصرف دخانیات است.



به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، بیماری انسداد مزمن ریوی تركیبی است از دو اختلال تنفسی شایع به نام برونشیت مزمن یا التهاب نایژك های ریه و آمفیزم یا التهاب كیسه های هوایی ریه. این دو اختلال، بیماری های طولانی مدت و مزمنی هستند كه عملكرد دستگاه تنفس را با مشكل مواجه می كنند. هر كدام از این دو اختلال امكان دارد به تنهایی روی دهند، اما خیلی از افراد با هر دو اختلال درگیر می شوند و به این دلیل آنها را افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی می دانیم.
كدام عوامل در ایجاد بیماری انسداد مزمن ریوی موثر است؟
برونشیت مزمن و آمفیزم بیشتر از همه در افرادی مشاهده می شود كه دخانیات مصرف می كنند یا قبلا مصرف می كردند. خطر مبتلا شدن به این بیماری با هر نخ سیگار افزایش می یابد و افرادی كه هر روز بیشتر از یك پاكت سیگار مصرف می كنند، اغلب به بیماری آمفیزم مبتلا هستند. عامل مهم دیگری كه احتمال مبتلا شدن به این بیماری را زیاد می كند استنشاق مواد آلاینده صنعتی بخصوص در محیط های شهری است. البته نقش ژنتیك را هم نباید در ایجاد این بیماری نادیده گرفت؛ چون كه درصد كمی از مبتلایان به آن دارای نوعی نقص ژنتیكی هستند.
در اختلال آمفیزم چه روی می دهد؟
در این اختلال كیسه های هوای ریه به تدریج تخریب می شوند؛ بگونه ای كه عمل دم و بازدم در فرد مبتلا به این اختلال با مشكل همراه می شود. این اختلال سبب می شود تا نایژه ها و نایژك ها به تدریج انعطاف پذیری و حالت طبیعی خویش را از دست داده و فرایند انتقال هوا به درون ریه ها با سختی بیشتری صورت گیرد.
اختلال برونشیت مزمن
در این اختلال نوعی ماده مخاطی در مجاری تنفسی تولید می شود كه وظیفه آن مرطوب نگه داشتن این مجاری است. در اختلال برونشیت مزمن این مخاط بیش از اندازه تولید می شود كه نتیجه آن سرفه های مداوم و ترشح مقدار زیادی خلط سینه است. همینطور امكان دارد با نازك تر شدن نایژه ها و از بین رفتن انعطاف پذیری آنها، ورود و خروج هوا به درون ریه ها مشكل شده و تنفس با مانع مواجه شود؛ بگونه ای كه فرد مبتلا به حالت نفس نفس زدن گرفتار شود. البته بیشتر افراد عادی دوره های گذرا و كوتاه مدتی از برونشیت را در زندگی شان تجربه می كنند كه امكان دارد حداكثر یك یا دو هفته طول بكشد، اما در برونشیت مزمن این وضعیت برای ماه ها و سال ها پابرجا مانده و فرد مبتلا برای مدتی طولانی با مشكل سختی تنفس، ایجاد خلط سینه و سرفه های مداوم درگیر می شود.
ابتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی چه احساسی در فرد به وجود می آورد؟
فرد مبتلا در هنگام بالا رفتن از پله یا مكان های بلند گرفتار تنگی نفس می شود، اما در شكل شدید آن حتی در زمان راه رفتن معمولی و آهسته هم تنگی نفس شدید در فرد به وجود می آید. بگونه ای كه فعالیت های روزانه و عادی هم مبتلا به اختلال شده و با پیشرفت بیماری شدت اختلال در فعالیت های روزانه بیشتر می شود. حیرت انگیز نیست كه افراد مبتلا به برونشیت مزمن امكان دارد، ناامید، مضطرب، افسرده و یا درمانده شوند كه این هم به نوبه خود زندگی آنها را با اختلال بیشتری روبه رو می كند. افرادی كه روحیه بهتری داشته باشند، بهتر می توانند با این بیماری سازگاری پیدا كنند. در واقع سازگاری با محدودیت هایی كه این بیماری بر روش زندگی افراد تحمیل می كند، بعلاوه حمایت خانواده و دوستان می تواند اضطراب و افسردگی ناشی از این بیماری را كم كند.
آیا بیماری انسداد مزمن ریوی با مشكلات دیگری هم همراه است؟
افراد مبتلا به برونشیت مزمن و آمفیزم آمادگی بیشتری برای مبتلا شدن به عفونت های ریوی و پنومونی دارند و برخی مواقع لازم است كه برای دریافت درمان های فوری در بیمارستان بستری شوند. در این مدت امكان دارد سطح اكسیژن خون آنها پایین آمده و به دلیل نارسایی فرایند گردش خون، پا یا قوزك پای آنها متورم شود.
با بیماری انسداد مزمن ریوی چه باید كرد؟
بنابر اعلام جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران، متاسفانه خیلی از افراد سیگاری تصور می كنند كه مصرف سیگار زیان های دائمی به ریه آنها وارد می نماید و هیچ راهی برای مقابله با آن وجود ندارد. باآنكه درست است كه تخریب بافت های ریه چندان قابل برگشت یا درمان نیست، اما ترك دخانیات در هر سن و در هر مرحله ای از پیشرفت بیماری می تواند كیفیت زندگی و طول عمر افراد را افزایش دهد. با ترك دخانیات احتمال ابتلای شما به بیماری انسداد مزمن ریوی به تدریج كاسته خواهد شد. در مورد افرادی كه به این بیماری مبتلا هستند، قطع مصرف دخانیات می تواند تنگی نفس و سایر علایم بیماری را تا حدی تسكین داده و میزان پیشرفت بیماری را كندتر كند.




1398/03/14
15:23:35
5.0 / 5
4157
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , تولید , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است