رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با كرونا اعلام كرد

تمدید محدودیت های سختگیرانه تا ۲۰ فروردین

تمدید محدودیت های سختگیرانه تا ۲۰ فروردین

به گزارش پاراسول رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با كرونا، تصریح كرد: حمایت و همكاری مردم اصل است و اگر جمهوری اسلامی ایران تا امروز در مقابله با ویروس خطرناك كرونا موفقیت های خوبی بدست آورده، بخاطر حمایت و همكاری مردم بوده است.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز سه شنبه با تبریك دوازدهم فروردین ماه بعنوان روز جمهوری اسلامی، اظهار داشت: دوران دفاع مقدس، تحریم و شاید شیوع كرونا، سه امتحان بزرگ الهی برای مردم ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود كه در هر سه این آزمون ها، با همراهی و همكاری و حمایت مردم سربلند و پیروز بیرون آمده ایم.
متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
دوازدهم فروردین ماه ۴۱ سال پیش در چنین روزی نظام جمهوری اسلامی ایران با آراء قاطع مردم بعنوان نظام مصوب و دائمی این كشور اعلام گردید و یكی از افتخارات انقلاب اسلامی این بود كه ما را به جمهوری اسلامی هدایت كرد و امروز الحمدالله هم جمهوریت و هم اسلامیت بعنوان دو ركن مورد اهمیت نظام و مردم است.
می خواهم از مردم عزیز و بزرگوار كشور تشكر ویژه ای داشته باشم كه از آغاز این ابتلاء و مشكل ویروس كرونا، همكاری بسیار خوبی با ستاد ملی كرونا داشته و دارند.
در مراحل مختلف یك فاصله گذاری های اجتماعی را مد نظر قرار دادیم و در هر مرحله ای مردم حمایت كردند. وقتی كه گفتیم از شهری می خواهید خارج شوید، حتما باید كنترل و غربالگری شوید و اگر علامتی نداشتید به سفر ادامه دهید والا به مبدأ برگردید، مردم همكاری كردند.
در مرحله دوم گفتیم مردم از استان های خودشان جز موارد ضروری به استان های دیگر سفر نكنند و افراد مسافری كه این ایام خارج شدند از موطن شان سریع تر به وطن اصلی شان برگردند، باز هم مردم حمایت كردند و آن وقتی كه گفتیم فروشگاه های پرجمعیت و پرتردد تعطیل شود، مردم قبول كردند.
آن مقطعی كه دو مرتبه تشدید كردیم و گفتیم جز مغازه ها و فروشگاه های مواد غذایی، بهداشتی و دارویی، بقیه مغازه ها تا بیستم فروردین ماه بسته شود، مردم همچنان همكاری كردند.
حمایت و همكاری مردم اصل است. اگر جمهوری اسلامی ایران تا امروز در مقابله با این ویروس خطرناك كرونا موفقیت های خوبی را به دست آورده به خاطر حمایت مردم بوده بخاطر اینكه مردم برای سلامت خودشان در صحنه بودند.
اگر بگوییم ۳ امتحان بزرگ الهی برای مردم ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود. یك امتحان در دوران دفاع مقدس بود، لازم بود همه مردم حمایت كنند جوان های عزیز، سپاه، بسیج، ارتش، نیروی انتظامی همه بیایند در كنار هم و در كنار توطئه جهانی موفق شویم، مردم این كار را كردند.
نه یك روز و دو روز، ۸ سال تمام از استقلال، عزت و نظام خودشان حمایت كردند.
امتحان و آزمایش دوم تحریم بود. یك تحریم طولانی كه سال ها بر مردم اعمال شد؛ مخصوصاً در ۱۰ الی ۱۲ سال اخیر و به ویژه تحریم های ۲ سال اخیر كه شدیدترین تحریم ها برای مردم ما بود.
مردم ما حمایت كردند و در كنار نظام الحمدالله افتخارات فراوانی را برای كشور آفریدند. شاید این مورد كرونا را بگوییم امتحان سوم - از این امتحانات زیاد بوده در كشور- همه جا مردم پیروز بودند. چون این آزمایش، آزمایش قابل مقایسه با دنیا است.
به راحتی می توانیم مقایسه نماییم. این ابتلاء سختی برای مردم ما بود. روزهای سختی بر مردم ما گذشت. ایام عید بود و مردم می خواستند به سفر بروند و دید بازدید و اماكن متبركه بروند. برای مردم سخت بود، اما در عین حال وقتی مقایسه می نماییم ملت و كشور خودمان را با كشورهای دیگر، موفقیت هایی كه دراین زمینه به دست آوردیم، درست است كه در خط مقدم پزشكان و پرستاران و كادر درمانی، نیروهای مسلح بودند و همه آمدند ولی كل مردم حمایت كردند.
دیروز در صحبت با استاندار اردبیل از او سوال كردم از مردم درخواست كردیم مسافرت های نوروزی نروند، امسال چند درصد كاهش سفر داشتید؟ و وی گفت تقریباً می توانم بگویم كه سفر نوروزی ما صفر بوده است.
این خیلی مهم می باشد. استاندار دیگر می گوید كاهش سفر نوروزی من بالای ۸۰ درصد بوده و یك استاندار دیگر می گوید ۹۴ درصد كاهش سفر نوروزی داشتیم. مردم حمایت و كمك كردند و به صحنه آمدند، امروز آماری كه معاونت درمان وزارت بهداشت و درمان در همین جلسه ارائه كرد و یك مقایسه ای بود و این نمودار از جانب سازمان بهداشت جهانی بود و نشان می داد كه شرایط ایران در این نمودار در مقایسه با شرایط دیگر كشورهایی كه امروز مبتلا هستند، شرایط بهتری است.
این نمودار به ما نشان میدهد كه مردم آمدند و كمك كردند، اگر حضور و كمك مردم نبود، صدا و سیمای بعنوان صدای ملی آنچه لازم بود برای مردم تبیین كرد و مردم هم استماع و گوش كردند، یعنی هم سمعاً بود و هم طاعتاً بود هم اجرا كردند.
بنابراین، این كار بزرگ و عظیمی بوده كه در كشور ما انجام گرفت و می خواهم تشكر و سپاسگزاری كنم. آمار و ارقامی كه امروز در جلسه ما وزارت بهداشت و درمان اعلام كرد، آمارهای امیدواركننده ای هم بود هم نسبت به استان هایی كه ورودی بیماران به بیمارستان های ما كمتر و خروجی از بیمارستان بیشتر شده است.
برخی از استان های ما این حالت را دارند. حتی در تهران در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران كه یكی از بیمارستان های بزرگ كشور ما است، اینجا اعلام گردید كه مراجعه كننده در ایام اخیر به یك پنجم رسیده است.
این خیلی مسأله مهمی است؛ یعنی مردم شرایط بهداشتی را مراعات كردند و در خانه ماندند و سفر و دید و بازدید را كنار گذاشتند البته در كنارش هم پزشكان ما تلاش زیادی كردند.
دستگاه های رسانه های ما تلاش زیادی كردند و مجموعه اینها دست به دست هم داده و امروز این افتخار را برای ما آفریده كه نحوه نموداری كه ترسیم می شود در این بیماری در كشورهای غربی و اروپایی با كشور ایران، متفاوت می باشد.
یعنی آن جهش یك بار ای كه در این نمودار در كشورهای دیگر می بینیم در كشور ایران نمی بینیم و ملایم تر است. صدا و سیما این نمودار مقایسه ای را برای مردم باز هم تشریح و توضیح دهد. این نشانگر مردم كشور ما با فرهنگ بلندشان و پزشكان و پرستاران ما با ایثار و فداكاری و مدیریت كشور با همه توان اش به صحنه آمده است.
امروز در همین جلسه اعلام گردید كه ما در سایه طرح تحول سلامت، بحمدالله شرایط مراقبت های ویژه و آی سی یو و بیمارستان ها، شرایط بسیار بهتری پیدا كرده است.
۸ هزار و ۶۰۰ تخت مراقبت ویژه در كشور داریم اگر اینها نبود، اگر طرح تحول سلامت نبود، بجای ۸ هزار و ۶۰۰، چهار و پنج هزار داشتیم، گرفتار مضیقه و مشكل می شدیم و اعتماد سلب می شد. گاهی ممكنست ۴ هزار تخت باشد، همان ۴ هزار تخت هم پر شود. همین كه می بیند دیگر تخت ندارد و چیز اضافه ای برای احتیاط ندارد، روحیه را تخریب و خراب می كند.
شرایط، شرایط خوبی بوده است. آنچه در سلامت الكترونیك، شروع سال قبل سال ۹۸ اجرا و پیاده شد، امروز آثارش را می بینیم. با این نظام سلامت الكترونیك است كه این كار غربالگری صورت می گیرد با مردم در تماس هستند و به مردم اطلاع می دهند شرایط آنها را باخبر هستند، یا تعداد آمبولانسی كه در این دولت ۲ برابر شده و این كه امروز دست ما را باز گذاشته خدای ناكرده یك كسی اگر بدحال می شود، با آمبولانس به بیمارستان رسانده می شود، البته شرایط عید هم یك مقداری به ما كمك كرد. یعنی معمولاً در روزهای عید تخت های بیمارستانی ما یك مقدار خالی می شود، هم پزشك هایی در روزهای عید نیستند و هم بیمارها هر كاری می خواهند انجام دهند، معمولاً برای شب عید نمی گذارند و در ماه بهمن و اسفند انجام می دهند.
خود شرایط عید به ما كمك كرد، هم در كسب و كار فشار آوردیم و این قدم سخت را برداشتیم، بخاطر اینكه كسب و كارها خیلی پس از شب عید از روز اول فروردین رونق ندارد معمولاً رونق ها برای ماه اسفند و اواخر اسفند است. اینها به ما كمك كرد و در مجموع كار بسیار بزرگ و عظیمی انجام گرفت.
نكته ای امروز در جلسه گفته شد جای بسیار تقدیر دارد. گفتند همه اساتید قدیمی و بزرگ دانشگاه - البته اشاره كردند به دانشگاه تهران و همه دانشگاه ها در سراسر كشور هم همین طور است - خودشان آمدند، به بیمارستان رفتند كنار پزشكان و پرستاران به جهت اینكه روحیه بدهند و در كنارشان قرار بگیرند. این خیلی باارزش است. این نشان میدهد همان آثاری كه مردم ما در سایه فرهنگ بلند اسلام، ایران و انقلاب اسلامی، الحمدالله به این درجه رشد رسیدند و همه در كنار هم هستند و فعالیت می نمایند.
نكته جالبی در جلسه امروز عنوان شد كه این بیماری هنوز یك درمان و داروی درمان كننده ندارد و حتی گفته شد آنچه گفته می شود بعضی از داروها درمان این بیماری است، درست نیست.
اینجا اعلام گردید این تبلیغات هم تبلیغات درستی نیست و گفتند اساس دارو و درمان این ویروس مراقبت است. این مراقبت در منزل، بیمارستان و این مراقبت خوب است كه در بیمارستان ها انجام می گیرد و آمار نشان میدهد فوتی های ما كاهش پیدا كرده و این همان مراقبت بهادار ای است كه در سراسر كشور انجام می شود.
چند نكته است كه باید خدمت مردم عزیز عرض كنم نخستین آن درباب فردا است. فردا معروف به " ۱۳ به در" و روز طبیعت است. مردم ما عادت داشتند و سنت شان بوده كه از خانه خارج می شدند و می رفتند در صحرا، بیابان، پارك ها و جنگل هایی كه در اطراف شهرها است و تا پس از ظهر اینجاها بودند. امسال شرایط خاصی داریم، مردم در طول این زمان كمك و حمایت كردند و پشتوانه بخش سلامت كشور ما بودند.
درخواست ما از مردم این است كه فردا هم لطف كنند، مراعات كنند، البته بوستان ها و پارك ها بسته است اما در عین حال مردم توجه نمایند در خانه بمانند و این سنت را بگذارند برای یك موقع و روز دیگری كه از این بحران و مسأله عبور می نماییم و این هم مورد توجه مردم باشد كه برای ما بسیار مهمست.
چند نكته در جلسه مصوب شد كه بسیار مهم می باشد، نخستین آن اینكه اگر كسی فهمید تست كرونا او مثبت است و حتمی شد به این ویروس مبتلا شده، حتما گردنگیر است كه خودش را قرنطینه كند. اگر حالش بد است بطور طبیعی به بیمارستان می رود و اگر حالش خوب است باز هم خودش را قرنطینه كند. یعنی نه اینكه بگوید حالم خوب است و مشكلی ندارم و بیرون می آیم. بله خود شما مشكلی نداری، ممكنست ۸۰ درصد مردم اینگونه باشند، پیش بیاید برایشان به این بیماری مبتلا شوند و علامتی هم نداشته باشند، اما در عین حال می تواند ناقل باشد و به دیگری سرایت كند بدین سبب توجه نمایند خودشان را در قرنطینه نگه دارند، اگر در خانه خودشان می توانند و امكانات لازم را دارند، یك اتاق می توانند اختصاص دهند، در خانه، در خانه خودشان بمانند، اگر ندارند و اگر حالشان بد است حتما در بیمارستان و اگر حالشان خوب است در نقاهتگاهی كه در شهر است بروند و خودشان را معرفی كنند و آنجا استراحت كنند برای مدت ۱۰ الی ۱۵ روز بعنوان قرنطینه و اگر كسی این كار را نكند یعنی بعد از آن كه به او اعلام كنند كه تست تو مثبت است و دارای این بیماری هستی و او مراعات نكند و در یك جمع برود این بعنوان كسی كه مرتكب خلاف شده و مقررات كشور را نقض كرده و به دیگران ضرر زده، مشمول قانون می شود و مجازات می شود و با او برخورد می شود، اگر دولت فهمید، دستگاه های اجرایی، نیروی انتظامی و ضابطین ما فهمیدند این فرد تخلف كرده، با او برخورد می شود و این در قوه قضائیه هم می تواند مورد محاكمه قرار بگیرد. این را حتما همه باید مراعات كنند.
تسهیلاتی هم اگر مردم می خواهند و اگر خانه شان آمادگی ندارد برای این قرنطینه نقاهتگاه ها است در خدمت شان هستیم كه مردم به آنجا بروند.
مسأله دوم اینكه امروز مصوب كردیم كه همه آنجایی كه تست را می گیرند یا بیمارستان ها كه از نظر بالینی متوجه می شوند كه طرف شرایط مبتلاشدن دارد و به این ویروس مبتلا شده است، باید به یكی از اعضای نزدیك خانواده اش اطلاع دهند.
یعنی یك فرد است كه باید به خانمش اطلاع دهند و خانم است كه باید به شوهر و پدرش اطلاع دهند، به یك فرد نزدیك خانواده اطلاع دهند به جهت اینكه خانواده باخبر باشد، این فرد عضو خانواده چگونه است و دیگران را مبتلا نكند، دوم اینكه به محل كارش اطلاع دهند اگر طرف كارمند و كارگری است و جایی مشغول فعالیت است به رئیس آن بخش و به آن وزارتخانه اطلاع دهند. البته بگوییم محرمانه است یا نیست، محرمانه جزو مواردی است و بیماری چیزی است كه نباید اعلام گردد به دیگران ولی این مورد خاص چون موردی است كه دیگران را مبتلا می كند این را هم مصوب كردیم كه اطلاع دهند و این كار انجام بگیرد.
مورد دیگری كه مردم ما باید بدانند و بسیار مهمست برای پس از ۲۰ فروردین چه پروتكلی باید اجرا شود. امروز تصویب كردیم یعنی قبلاً مصوب كردیم كه این محدودیت های سختگیرانه تا ۱۵ باشد و امروز همه به این نتیجه رسیدیم این را تأیید نماییم تا ۲۰ فروردین ادامه دهیم بااینكه هنوز آمار و ارقام و تحلیل دست ما نرسیده و بنا شد این آمار و ارقام و تحلیل وزارت بهداشت تا ۱۴ فروردین به ما دهد. اما در عین حال تا ۲۰ فروردین تمدید كردیم اما اینكه پس از ۲۰ فروردین چگونه باشد هر كار و بخشی، بنا شد وزارت بهداشت و درمان و هم وزارت كشور ظرف امروز و فردا آماده كنند و هر زمانی آماده شد جلسه را بگذاریم.
به هر ترتیب بامداد یكشنبه جلسه داریم ولی اگر زودتر هم آماده شد می توانیم اطلاع دهیم و جلسه را زودتر بگذاریم چون مهمست هم برای صدا و سیما و هم برای مردم مهم می باشد، هم برای آموزش و پرورش، آموزش عالی، والدین و جوان های عزیز مهمست كه چه جوری و كی سركار بروند، ان شاء الله بتوانیم اوایل هفته آینده شنبه و یكشنبه مشخص و اعلام نماییم و بر اساس آن ادامه پیدا كند و اجرا شود.
نكته آخر اینكه بحثی عنوان شد در جلسه كه مردم خوب است باخبر باشند. بنا شد روی این مساله هم كار شود و وزارت كشور خبر دهد و با استانها تماس بگیرند و آن اینكه امروز شرایط استان های ما یكسان نیست برخی از استانها شرایط شان نسبتاً خوب است، بعضی ها خوب و بعضی ها مشكل دارند. این ۳۱ استان عین هم نیستند.
۲۳ استان وضع شان نسبتاً خوب است و شرایطی دارند كه شرایط قابل قبولی است. یك عده ای مبتلا، درمان و بستری می شوند اما عدد پایینی است. آیا ۲ تصمیم بگیریم. یعنی تصمیم بگیریم برای استان هایی كه شرایط اش بهتر است آنها زودتر كارهای اقتصادی و آموزشی شان را زودتر شروع كنند ۲، ۳ استانی كه شرایط شان یك مقدار متفاوت می باشد آنها با تأخیر چند روزه انجام بگیرد یا نه یك كاسه تصمیم بگیریم و یك جا اعلام گردد، این هم بنا شد كه ان شاء الله امروز و فردا مورد بررسی قرار بگیرد و ما نسبت به آن تصمیم گیری نماییم.
باز هم از مردم تشكر و سپاسگزاری كرده و سفارش می كنم به همه پروتكل های بهداشتی توجه نمایند. این سختی ها گرچه مشكلاتی را برای بعضی ها در زندگی درست كرده اما سختگیری هایی بوده كه برای جامعه و سلامت لازم بوده و ان شاء الله با پلیس و نیروی انتظامی و بسیج و همه نیروهایی كه در دروازه های خروجی شهرها هستند، همكاری شود تا ان شاء الله از این مرحله با كمك همدیگر و با عنایت خداوند بزرگ عبور نماییم.
والسلام علیكم و رحمه الله و بركاته.



1399/01/12
21:18:53
5.0 / 5
3040
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , بهداشت , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است