پیام معاون اجتماعی وزیر بهداشت؛

حداكثر ۲۵ درصد سلامت مردم تحت تولیت وزارت بهداشت قرار دارد

حداكثر ۲۵ درصد سلامت مردم تحت تولیت وزارت بهداشت قرار دارد

پاراسول: معاون اجتماعی وزارت بهداشت اظهار داشت: حداكثر ۲۵ درصد سلامت مردم تحت تولیت وزارت بهداشت، قرار دارد و ۷۵ درصد باقی مانده شامل مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت می شوند.


به گزارش پاراسول به نقل از مهر، دكتر سید هادی ایازی در پیامی به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی اظهار داشت: چگونگی مواجهه جوامع انسانی با آثار و بلایای طبیعی، نقشی تعیین كننده در كاهش یا افزایش اثرات ویرانگر آن ها دارد. این مساله را به خوبی در مقایسه ای گذرا میان ویرانی ها، مرگ و میر و پیامدهای خواسته و ناخواسته زلزله در كشور ما با خیلی از كشورهای زلزله خیز جهان می توان دید. متن كامل این پیام به شرح زیر است:

چگونگی مواجهه جوامع انسانی با آثار و بلایای طبیعی، نقشی تعیین كننده در كاهش یا افزایش اثرات ویرانگر آن ها دارد. این مساله را به خوبی در مقایسه ای گذرا میان ویرانی ها، مرگ و میر و پیامدهای خواسته و ناخواسته زلزله در كشور ما با خیلی از كشورهای زلزله خیز جهان می توان دید. بر پایه پژوهش ها و آمارهای جهانی و مشاهدات ملی، حداكثر ۲۵ درصد سلامت مردم تحت تولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی قرار دارد و ۷۵ درصد باقی مانده شامل مولفه های اجتماعی موثر بر سلامت می شوند كه نیازمند همكاری و هماهنگی میان بخشی و برون بخشی و پذیرش مسوولیت از جانب دستگاه ها و نهادهای مسوول در هر زمینه است. در حقیقت بخش عظیمی از بار نظام سلامت به علت كم بود و كاستی های بخش های دیگر جامعه به آن تحمیل می شود؛ مانند آلودگی های زیست محیطی و در راس آن ها آلودگی هوا و ریزگردها، حوادث و پیش آمدهای جاده ای و مرگ و میر و معلولیت های مترتب بر آن ها كه بیش تر ناشی از رعایت نكردن ایمنی و استانداردهای لازم در راه سازی و تولید خودروها تا عدم آموزش و فرهنگ سازی لازم در این زمینه است. این ها و خیلی از مسایل دیگر شامل همان كم بود و كاستی هایی است كه اثرات سنگین آن گریبان گیر نظام سلامت شده اند و هزینه های زیادی را بر آن و جامعه تحمیل كرده اند. زلزله هم همچون مسایلی است كه رعایت استانداردهای جهانی ساخت و ساز و شهرسازی، فرهنگ سازی و آموزش همگانی می تواند به طور چشم گیری از مخاطرات و پیامدهای ویرانگر آن كه البته افسردگی و بیماری های روانی و مسایل و مشكلات اجتماعی بعد از روزهای بحران به مراتب سخت تر و بدتر است، بكاهد و آن را نزدیك به صفر برساند. كشور ما همچون كشورهایی است كه در پهنه گسترده خود با گسل های پرشمار و بزرگی در گوشه گوشه خود مواجه می باشد و در همین سده اخیر زلزله های ویرانگر و بزرگی چون لار، طبس، بویین زهرا، روبار و منجیل، بم، اهر و ورزقان را از سر گذرانده. در همین دو دهه ۸۰ و ۹۰ خورشیدی این تفاوت به خوبی میان زلزله بم و آثار آن تا زلزله امسال كرمانشاه و زمین لرزه های ریز و درشت جاری كرمان به خوبی قابل مشاهده و لمس است. نوع برخورد، ایمن سازی و آمادگی در برابر هر كدام، باعث تفاوتی فاحش در میزان اثرات مخرب و مرگ و میر ناشی از هر كدام شده است. امیدواریم امروز كه روز ایمنی در برابر زلزله و كاهش اثرات بلایای طبیعی نامیده شده است بخصوص در این ایام پرزلزله، تلنگر و آغازگاهی باشد برای پذیرش مسئولیت از جانب دستگاه ها و اجتماع در جهت ایمن تر شدن و كاهش اثرات بلایا.

1396/10/06
19:17:04
5.0 / 5
4624
تگهای خبر: بهداشت , سلامت , وزارت بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است