توسط هلال احمر انجام می شود؛

سنجش و آموزش بهداشت آب و موادغذایی در راه پیاده روی زائرین حسینی

سنجش و آموزش بهداشت آب و موادغذایی در راه پیاده روی زائرین حسینی

به گزارش پاراسول مدیر درمانگاه حیدریه اظهار داشت: سنجش و آموزش بهداشت آب و مواد غذایی در راه حركت زائرین در اربعین حسینی توسط عوامل بهداشتی جمعیت هلال احمر انجام می شود.



به گزارش پاراسول به نقل از مهر، با عنایت به افزایش تعداد زائرین پیاده و استفاده آنها از آب و مواد غذایی موجود در موكب های مسیر نجف به كربلا، آموزش و كنترل عوامل محیطی موثر بر سلامت، می تواند منجر به حفظ سلامت زائرین شود.
محمد علی علاءالدینی، مدیر درمانگاه هلال احمر ایران در بیمارستان حیدریه اظهار داشت: با همكاری كارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشكی داوطلب جمعیت هلال احمر روزانه و در راه پیاده روی زائرین در عمودها و موكب های اطراف درمانگاه، سه بخش مهم شامل سنجش میزان كلر و گندزدایی آب های آشامیدنی، سنجش میزان حرارت مواد غذایی طبخ شده و روغن پخت و پز مصرفی همراه آموزش بهداشت به عزاداران و زائرین حسینی در راه حركت انجام می شود.
وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه آلودگی آب امكان دارد باعث شیوع بیماری وبا شود، كنترل آب آشامیدنی ضروری می باشد. در مورد كلرسنجی، روزانه با استفاده از كیت كلرسنجی، كلر باقیمانده در آب های شرب اندازه گیری و در صورت صفر بودن آن، برای گندزدایی به ازای هر ۵۰۰ لیتر مخزن آب یك عدد قرص كلر استفاده و این عمل سبب گندزدایی آب آشامیدنی می شود. همینطور سفارش می شود زائرین حتی الامكان از آب بسته بندی بهداشتی كه به صورت مجانی در راه حركت وجود دارد، استفاده كنند.
علاء الدینی خاطرنشان كرد: اقدام دیگر كارشناسان بهداشتی این درمانگاه در راه حركت زائرین، سنجش حرارت روغن پخت و پز و مواد غذایی طبخ شده در موكب ها و عمود ها است. در اغلب موكب ها غذاها با حرارت بالایی طبخ می شود و این عمل باعث سوختن روغن و بالا رفتن میزان پروكسید آن می شود. در این زمینه با دستگاه TPM حرارت روغن اندازه گیری می شود.
همچنین با استفاده از دماسنج لیزری_نفوذی دمای مواد غذایی گرم و سرد و یخچال های نگهداری مواد غذایی اندازه گیری و كنترل می شود. دمای غذاهای طبخ شده باید بالاتر از ۶۳ درجه سانتیگراد باشد در غیر اینصورت امكان ورود عوامل بیماری زا و مسمومیت زا به مواد غذایی افزایش می یابد؛ این مهم ضمن آموزش به موكب ها، سنجش می شود و زائرین غذایی را مصرف كنند كه كمی داغ باشد. كارشناسان بهداشت به موكب داران سفارش می كنند كه حتی المقدور از ظروف یك بار مصرف كاغذی و سلولوزی و آلومینیومی برای توزیع غذا استفاده كنند و در صورت استفاده از سایر ظروف شستشوی آنها بدرستی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: آموزش، مهمترین و اثرگذارترین بخش است؛ كارشناسان بهداشتی درمانگاه حیدریه هلال احمر ایران در راه حركت زائرین قرار گرفته و به گروه های چند نفره از زوار رعایت نكات بهداشت فردی را متذكر می شوند. همچون این آموزش ها شست و شوی مكرر دست ها و استفاده از ماسك است. همینطور زائرانی كه شب ها در چادرها می خوابند لبه چادر را به منظور تهویه هوا باز بگذارند.

5.0 / 5
4171
1398/07/21
23:24:17
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیمارستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است