رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد مطرح كرد

دو خواسته پرستاران از دولت آینده

دو خواسته پرستاران از دولت آینده

به گزارش پاراسول خراسان رضوی رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد اظهار داشت: اگر تعرفه گذاری خدمات پرستاری و جبران کمبود نیروی انسانی صورت گیرد، ۸۰ درصد مشکلات پرستاران حل خواهد شد.



محسن گچ پژان در گفتگو با ایسنا، در مورد ارزیابی عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه پرستاری اظهار نمود: طرح تحول نظام سلامت در ابتدای دولت یازدهم ابلاغ گردید که یکی از طرح های خیلی خوب بود. این طرح، حامی بیمار بود. با این طرح پوشش بیمه ای در کشور سراسری صورت گرفت و هم اکنون حدودا کسی را نداریم که بیمه نباشد و حتی برخی مهاجرین هم بیمه شدند.

وی افزود: پوشش بیمه ای طرح تحول نظام سلامت خیلی خوب بود. همینطور این پوشش بیمه ای صددرصد بود و همه چیز را برای بیمار تأمین می کرد. به علت مسائل اعتباری و بیمه ای این طرح مقداری گرفتار نقصان شد و هم اکنون به شکلی که قبلا اجرا می شد نمی گردد و نیاز داریم که این طرح باردیگر با همان قوت گذشته اجرا شود؛ چونکه همه امکانات و موارد مورد نیاز بیمار را فراهم می کرد.

گچ پژان با اشاره به اینکه «مسئولان وزارت خانه سفارش می کنند که بیمار نباید بیرون از بیمارستان مایحتاج خویش را فراهم کند»، افزود: باید در بیمارستان ها همه وسایل مورد نیاز بیمار وجود داشته باشد تا فرد دغدغه فراهم کردن آنها را نداشته باشد، اما هنوز در بعضی مراکز شرایط بگونه ای نیست که افراد بتوانند وسایل مورد نیاز خویش را در مراکز درمانی فراهم کنند؛ ازاین رو این طرح باید ادامه پیدا کند و به صورت کاملی که قبلا اجرا می شد، دو پوشش آن کامل شود.

رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد مشکلات پرستاران را این گونه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که ما در حوزه پرستاری با آن مواجه هستیم، کمبود نیروی انسانی است. این کمبود نیرو فشار مضاعفی را به افراد وارد می نماید و راندمان کار پرستاران را تحت تأثیر قرار می دهد. برپایه استانداردهای جهانی، برای هر تخت چهار پرستار لازم است؛ به عبارت دیگر یک بیمارستان ۱۰۰ تخت خوابی باید ۴۰۰ پرستار داشته باشد که بسیار ایده آل است. در حال حاضر نسبت تخت به پرستار در کشور ما زیر یک است، وضعیت بهترین بیمارستان ها در مشهد، شاید یک پرستار به ازای هر تخت باشد.

آزمون استخدامی پرستاری با قوت بیشتری هر سال برگزار شود

وی اظهار داشت: برای کمبود نیروی انسانی پرستار باید آزمون های استخدامی را به صورت مستمر و طبق برنامه ریزی که صورت گرفته، انجام دهیم. پیش از عید آزمون استخدامی با حضور ۱۰ هزار نفر برگزار گردید. باید هر سال به صورت مستمر این آزمون برگزار حداقل این میزان نیرو را در کشور جذب نماییم تا اندکی کمبود نیرو جبران شود. لازم به ذکر است که حتی اگر این تعداد در سال جذب شوند، جبران بازنشسته های ما را نخواهد کرد. همینطور جایگزینی با نیروی شرکتی و این گونه موارد اصلا مورد تایید ما نیست چونکه پرستاری حرفه ای نیست که به شرکت واگذار شود، اما متاسفانه شاهد این اتفاق در مراکز درمانی هستیم اگر بتوانیم نیروهای شرکتی را تبدیل وضعیت نماییم که از شرکتی بودن بیرون بروند.

گچ پزان ضمن اشاره به این که «در قرن بیستم ورود انسان در کره ماه و پیوند قلب توسط پروفسور بارنارد در آفریقای جنوبی جزو دو خبر اصلی به شمار می رفت»، تصریح کرد: حالا مشهد قطب درمان است و هم اکنون بالغ بر ۱۰۰ نفر پیوند قلب داشتیم و این اقدام، کار کوچکی نیست. بدین منظور، ارزش دارد که نیروی متخصص به مراکز درمانی تزریق و روز به روز سبب آبروی ما هم شود.

وی بیان نمود: ترمیم مسائل حقوقی پرستاران در سال ۹۸- ۹۹ تا حدودی انجام شد، اما باز هم در پرداخت های کارانه یا حتی پرداخت های انگیزشی که بابت کرونا انجام می شود، هنوز مشکلاتی وجود دارد و پیگیر این مورد هستیم که بتوانیم این موارد را رفع و رجوع نماییم تا عادلانه کار را انجام دهیم؛ ازاین رو نیاز است که در امور رفاهی و مسائل حقوقی بتوانیم تغییر و تحولی در زمینه حقوق پرستاران داشته باشیم.

نباید پرستار شرکتی داشته باشیم

رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد اظهار نمود: ما اصلا نباید همکار شرکتی داشته باشیم چونکه طبق مصوبه مجلس پرستاری یکی از شغل های حاکمیتی است و این گونه مشاغل مانند مرزبانی است که نمی توانیم به بخش خصوصی واگذار نماییم. به این علت پرستاری هم نوعی دفاع از مرز سلامت مردم است که نباید پرستاری به شرکت ها واگذار شود. در هر صورت، چنین نیروهایی وجود دارند و پرستارهای شرکتی از نظر ضمانت شغلی، مبلغ دریافتی و دیگر موارد با همکاران رسمی و پیمانی متفاوت هستند و تلاش می نماییم که این مورد را هم حل نماییم تا مشکلات آنها و تعداد این پرستاران را هم به حداقل برسانیم.

وی افزود: پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور شناخته شده است و به عبارتی یک نفر خانم با بیست سال سابقه کار می تواند درخواست بازنشستگی بدهد، اما این مورد هنوز به صورت رسمی و فراگیر اجرا نمی گردد مگر فردی که کلی هزینه و زمان صرف کند تا بتواند بازنشسته شود. متاسفانه این قانون اجرا نمی گردد و ما به دنبال حل آن هم هستیم. علت عدم اجرای این قانون، به علت مسائل اعتباری است که افراد به مشکل برمی خورند.

گچ پزان در پاسخ به پرسشی در خصوص این که «میزان توجه نامزدهای ریاست جمهوری به حوزه بهداشت و درمان را چطور ارزیابی می کنید؟»، اظهار داشت: ما با اغلب افرادی که کاندیدا شدند، ارتباط نزدیک داشتیم و یکی از آنها پیگیر قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است تا هر چه زودتر آنرا به نتیجه برسانند. ما دوست داریم دولت فراگیر باشد و بتواند به تمام مسائل اقشار مختلف رسیدگی کند.

رئیس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد اضافه کرد: بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری، پرستاری را تبدیل به پرستاری حرفه ای می کند. یکی از خواسته های اصلی ما همین تعرفه‎ گذاری است که پرستاران دیگر از این حالت حقوق و حقوق بری بیرون بروند. بدین معنا که حقوق انها بر پایه کاری که انجام می دهند، خواهد بود و این قانون تأثیر مستقیم بر معیشت آنها دارد. همینطور اگر تاثیری در معیشت نداشته باشد، از نظر روحی تأثیر مستقیم بر کار آنها خواهد گذاشت.





منبع:

1400/03/20
22:50:34
0.0 / 5
973
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمارستان , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است