رئیس گروه بیماری های غیرواگیر مطرح كرد؛

سه روز طلایی برای تشخیص عقب ماندگی ذهنی نوزادان

سه روز طلایی برای تشخیص عقب ماندگی ذهنی نوزادان

رئیس گروه بیماری های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: سه تا پنج روز اول بعد از تولد، روزهایی طلایی برای جلوگیری از بروز عقب ماندگی ذهنی در نوزادان است.



به گزارش پاراسول به نقل از مهر، فاطمه نوائیان اضافه کرد: متأسفانه با وجود پیشرفت علم پزشکی هنوز هم نوزادانی با بیماری های مادرزادی و نقص های جسمی و ذهنی متولد می شود.
وی با تکیه بر اهمیت پیشگیری و لزوم انجام آزمایشات غربالگری نوزادان در سه روز اول تولد به تبیین اقدامات گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جهت جلوگیری از عقب ماندگی پرداخت.
نوائیان ضمن اشاره به آغاز طرح غربالگری نوزادان از سال ۸۴ اظهار داشت: این برنامه با ارزیابی بیماری کم کاری تیروئید در نظام بهداشتی کشور شروع شد. در سال ۱۳۸۶ دو بیماری فنیل کتونوری و فاویسم و در سال ۹۷ هم ۵۳ بیماری متابولیک ارثی به این غربالگری اضافه گردید.
وی، این طرح را یکی از شاخص ترین فعالیت ها و دستاوردهای بهداشتی در سالهای اخیر برشمرد که با بررسی های زودهنگام احتمال بروز اختلالات و بیماری های ذهنی و جسمی در نوزادان را می کاهد.
نوائیان ضمن اشاره به روش اجرای این غربالگری تصریح کرد: در این غربالگری توسط مراقبان سلامت مراکز خدمات جامع سلامت در ایام اولیه بعد از تولد با گرفتن چند قطره خون از کف پای نوزاد صورت می گیرد و با انجام آزمایشات غربالگری بیماری های متابولیک مادرزادی، نوزاد در مقابل بروز خیلی از بیماری های ذهنی و جسمی محافظت می شود.
وی ضمن اشاره به اهمیت غربالگری در شناسایی نوزادان مبتلا به اختلالات متابولیک و پیشگیری از عقب ماندگی ذهنی و جسمی تصریح کرد: خیلی از بیماری های متابولیک در صورت تشخیص زود هنگام، قابل کنترل و درمان هستند و میتوان از بروز علایم شدید و خطرناک آنها جلوگیری کرد.
نوائیان تصریح کرد: در صورت تأخیر در تشخیص و درمان متأسفانه این بیماری ها منجر به بروز مشکلات ذهنی و جسمی نظیر عدم توانایی حرکتی، عقب ماندگی ذهنی، عدم توانایی تکلم و حتی مرگ کودک شود.
عوامل مؤثر در بروز عقب ماندگی ذهنی
رئیس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کم کاری مادرزادی تیروئید را سبب ایجاد عوارض جبران ناپذیری بر روی رشد و تکامل مغز و اعصاب مرکزی و رشد طولی و قد نوزاد عنوان نمود.
وی با اشاره به این مطلب که بیماری فنیل کتونوری در بدو تولد هیچ گونه نشانه آشکاری ندارد اضافه کرد: نوزاد در دو تا سه ماه اول زندگی، ظاهری کاملاً سالم دارد، ولی به تدریج علایم بیماری نمایان و با گذشت زمان کودک گرفتار عقب ماندگی ذهنی می شود.
به گفته نوائیان، این کودکان اغلب ناآرام و پر جنب و جوش شده و تعادل عصبی خوبی ندارد. قدرت تکلمش ضعیف و در راه رفتن گرفتار مشکل شده و عقب ماندگی ذهنی در بیماری فنیل کتونوری شدید می باشد و کودک بیش فعالی همراه با حرکات بی هدف پیدا می کند.

1400/05/02
12:08:24
0.0 / 5
910
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است