سفارش هایی برای پیش گیری از عارضه کم خونی در زنان حامله

سفارش هایی برای پیش گیری از عارضه کم خونی در زنان حامله

پاراسول: کم خونی یک عارضه جدی در زمینه سلامت عمومی است که بطور خاص سلامت کودکان و زنان حامله را تحت تاثیر قرار می دهد و طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت (WHO) چهل درصد زنان حامله در سراسر جهان گرفتار این مشکل هستند.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، شایع ترین علل کم خونی کمبود دریافت مواد مغذی خصوصاً آهن است، بااینکه کمبود فولات، ویتامین های B12 و A نیز از علل مهم بروز این عارضه هستند.
هنگامیکه سطح آهن بدن پایین است، ممکنست فرد گرفتار احساس خستگی، سردی دست و پا، سرگیجه، ضعف، ناراحتی در قفسه سینه و شکنندگی ناخن ها شود.
سفارش هایی برای کنترل کم خونی ناشی از فقر آهن قبل، حین و پس از بارداری:
متخصصان تاکید دارند که لازم است در دوران حاملگی میزان کافی از آهن بوسیله مصرف مواد غذایی یا مکمل ها دریافت شود. همین طور اگر مشکل کم خونی پیش از حاملگی تشخیص داده شود، مهمست نوع آن شناسایی شود. عارضه کم خونی با رژیم غذایی مناسب و مصرف مکمل های آهن درمان می شود.
متخصصان با تاکید بر این که بیشتر پزشکان در ابتدای حاملگی و باردیگر در سه ماهه دوم و سوم زنان را از نظر کم خونی غربالگری می کنند، اظهار داشتند: در حالی که خیلی از پزشکان به بیماران سفارش می کنند از رژیم غذایی سرشار از منابع آهن گیاهی مانند سبزیجات دارای برگ سبز، حبوبات و دانه ها مصرف کنند، آهن موجود در این منابع غذایی به اندازه آهن موجود در محصولات حیوانی همچون گوشت قرمز، مرغ و ماهی جذب نمی گردد.
بعد از زایمان و در طول چند هفته و ماه های اول بعد از زایمان، خیلی از زنان شاهد بهبود علایم در رابطه با کم خونی ناشی از فقر آهن خواهند بود. هرچند، ممکنست بعد از زایمان همچنان کم خونی ناشی از فقر آهن ادامه داشته باشد که شایع ترین دلیلهای آن کمبود آهن در دوران حاملگی و از دست دادن خون هنگام زایمان است.
به گزارش پاراسول به نقل از هندوستان تایمز، رژیم غذایی سرشار از پروتئین، میوه های تازه که سرشار از ویتامین C هستند، سبزیجات برگ دار از کم خونی پیش از حاملگی جلوگیری می کنند. در دوران حاملگی نیز، رژیم غذایی مشابه دارای میزان فیبر بیشتر، میوه های خشک، اسفناج به کنترل کم خونی کمک می نماید. پس از حاملگی نیز مصرف اسفناج، میوه ها و سبزیجات، رعایت رژیم غذایی سرشار از مایعات و مصرف قرص آهن تا یک ماه بعد از حاملگی به کنترل کم خونی کمک می نماید.




منبع:

1400/11/22
11:24:41
0.0 / 5
687
تگهای خبر: بهداشت , پروتئین , پزشك , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است