یافته محققان اسپانیایی؛

نشانه ژنتیکی پیری با ریسک مبتلاشدن به کووید ۱۹ کشنده مرتبط می باشد

نشانه ژنتیکی پیری با ریسک مبتلاشدن به کووید ۱۹ کشنده مرتبط می باشد

پاراسول: مشخص شده است که تعدادی از بیماریهای مزمن احتمال مرگ ناشی از کووید19 را می افزایند. حالا، تحقیقات جدید عامل خطر دیگری را شناسایی می کند.



به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بگفته پژوهشگران، تلومرهای کوتاه تر با افزایش احتمال مرگ ناشی از کووید ۱۹، خصوصاً در زنان مسن تر، مرتبط می باشد.
تلومرها کلاهک های محافظ انتهای کروموزوم ها (DNA) هستند که با افزایش سن کوتاه می شوند. تحقیقات قبلی تلومرهای کوتاه تر را با برخی از بیماریهای در رابطه با افزایش سن، همچون سرطان و آرتروز و خطر بالاتر ابتلاء به عفونت مرتبط دانسته اند.
«آنا ویرسدا بردیکس»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه سلامت کارلوس در مادرید اسپانیا، اظهار داشت: «یافته های ما طول تلومر را در مرگ ومیر ناشی از کووید ۱۹ دخیل می داند و پتانسیل آنرا بعنوان پیش بینی کننده مرگ و عوارض شدید، خصوصاً در زنان مسن تر نشان میدهد.»
محققان بررسی کردند که چگونه طول تلومر بر شدت کووید ۱۹ تأثیر می گذارد. این مطالعه شامل بیش از ۶۰۰ بزرگسال بستری در بیمارستان به خاطر ابتلاء به کووید در طول موج اول پاندمی، بود. طول تلومر در نمونه های خون بیماران گرفته شده در ضمن ۲۰ روز بعد از تشخیص کووید یا بستری شدن در بیمارستان اندازه گیری شد.
میانگین سنی ۵۳۳ بیمار زنده مانده ۶۷ سال بود، در حالی که میانگین سنی ۷۵ بیمار فوت شده بر اثر کووید ۷۸ سال بود.
در میان همه بیماران، تلومرهای کوتاه تر بطور قابل توجهی با خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ در ۳۰ و ۹۰ روز بعد از ترخیص از بیمارستان مرتبط بود.
بررسی های بیشتر برمبنای سن و جنسیت نشان داد که تلومرهای بلندتر با ۷۰ درصد خطر کمتر مرگ ناشی از کووید در همه زنان در ۳۰ روزگی و ۷۶ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از این بیماری در ۹۰ روز مرتبط می باشد.
در زنان ۶۵ سال و بالاتر، تلومرهای بلندتر با ۷۸ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ در ۳۰ روزگی و ۸۱ درصد کاهش خطر در ۹۰ روز مرتبط بود.
بر اساس این مطالعه، هیچ تفاوت قابل توجهی در طول تلومر بین مردانی که از کووید ۱۹ جان سالم به در بردند و افرادی که بر اثر این بیماری جان خودرا از دست دادند، وجود نداشت.
محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه مشاهده ای بود و علت و معلولی را اثبات نمی نماید.


منبع:

1401/02/11
11:53:58
0.0 / 5
472
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , پژوهشگر , سالم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است