سفارش های بهداشتی مهم عزاداران حسینی

سفارش های بهداشتی مهم عزاداران حسینی

به گزارش پاراسول، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: مهم ترین عوامل پیش گیری از مسمومیت های غذایی را استفاده از مواد غذایی سالم، پرهیز از ظروف پلیمیری و پخت و توزیع سریع غذا دانست.


به گزارش پاراسول به نقل از وبدا، مهدی طاهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، اظهار داشت: استفاده از مواد غذایی سالم، اجتناب از ظروف پلیمیری و توزیع سریع غذا بعد از پخت، سه عامل کلیدی در جلوگیری از مسمومیت های غذایی در روزهای سوگواری است. وی ضمن اشاره به خطرات ظروف پلاستیکی اظهار داشت: سفارش می شود از استفاده از لیوان ها و ظروف پلیمیری بخصوص برای مایعات داغ پرهیز شود. بهتر است از لیوان های کاغذی استاندارد استفاده شود، چونکه مطالعات نشان داده اند که برخی مواد آزادشده از پلاستیک ها می توانند در عملکرد هورمونی بدن اختلال بوجود آورده و احتمال بروز سرطان و مشکلات باروری را بالا برند. این متخصص بهداشت مواد غذایی با تاکید بر اهمیت تهیه مواد غذایی از مراکز معتبر، اضافه کرد: در خرید روغن باید نه تنها به تاریخ انقضا، بلکه به تاریخ تولید هم توجه ویژه ای داشت، همینطور یخ مورد استفاده در این مراسم باید بسته بندی شده و بهداشتی باشد. طاهری ضمن اشاره به نگهداری غذا در شرایط مناسب، اخطار داد: غذاهای نذری، بخصوص در حجم بالا، در صورت باقی ماندن در دمای محیط و بخصوص در هوای گرم، به سرعت مستعد رشد میکروب می شوند، این مورد می تواند منجر به مسمومیت شدید غذایی شود. ازاین رو باید غذا فورا بعد از پخت، بسته بندی و توزیع شود. او همینطور بر تفکیک وسایل در ارتباط با مواد خام و پخته تاکید کرد و اظهار داشت: ظروف مورد استفاده برای طبخ باید کاملا شسته و ضدعفونی شوند و نباید از یک ابزار برای مواد خام و غذای پخته استفاده نمود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: غذاهای پخته شده باید یا در دمای بالا (بیش از ۶۵ درجه سانتی گراد) نگهداری شوند یا در صورت سرد بودن، در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی گراد قرار گیرند. نگهداری در فضای باز خطر فساد را بشدت بالا می برد. طاهری در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: آلودگی میکروبی یا شیمیایی در فرایند طبخ می تواند پیامدهایی همچون اسهال، مسمومیت، بیماری های گوارشی و حتی ابتلاء به هپاتیت را به دنبال داشته باشد. ازاین رو رعایت بهداشت فردی، شست وشوی مکرر دست ها، ضدعفونی کردن تجهیزات و پخت کامل غذا، بخصوص در مناسبت های مذهبی، کاملا ضروری می باشد. وی در رابطه با مصرف کنسروها گوشزد نمود و اظهار داشت: کنسروها باید از مراکز معتبر تهیه شوند، دارای برچسب بهداشتی باشند و قبل از مصرف، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش حرارت ببینند تا عوامل بیماری زایی مانند سم بوتولیسم از بین برود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در انتها بر اهمیت آب سالم در فرایند آماده سازی غذا تاکید کرد و اظهار داشت: برای شست وشوی سبزیجات و مواد غذایی، باید از آب تصفیه شده و بهداشتی استفاده گردد. همینطور گوشت مورد استفاده برای نذری ها باید صرفا از کشتارگاه های رسمی و مجاز تهیه و از خرید محصولات فله ای و بدون برچسب به شکل جدی خودداری شود.


منبع:

5.0 / 5
14
1404/04/11
21:18:38
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است
parasol.ir: چتری برای زندگی، در تمام فصول