كارشناس معاونت بهداشتی گیلان:

قارچ سمی پادزهر ندارد

قارچ سمی پادزهر ندارد

پاراسول: كارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان با بیان این كه تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ های روئیده در طبیعت است، اظهار داشت: سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری نماییم.


دكتر «حمید قهرمانی» در گفت وگو با ایسنا، با بیان این كه افزایش آمار مسمومیت با قارچ در كشور در چند هفته اخیر قابل توجه و نگران كننده است، اظهار نمود: برپایه آمار سازمان اورژانس كشور ۷۲۲ نفر تابحال بر اثر مسمومیت با قارچ به بیمارستان ها و مراكز درمانی مراجعه نموده كه ۱۹۰ آنها بستری و ۹ نفر فوت نموده و ۳ نفر هم پیوند كبد شدند.
وی خاطرنشان كرد: امسال هم با عنایت به شرایط خاص آب و هوایی، بخصوص بارندگی های اخیر و شرایط محیطی مانند نور و دمای هوا، رویش و تكثیر قارچ های سمی در استان های غربی افزایش یافت و سبب شد افرادی كه علاقه مند به چیدن و مصرف قارچ از دل طبیعت هستند و در مورد عوارض مسمومیت ها اطلاعی ندارند، مسموم شوند.
كارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یكی از دلایل مسمومیت افراد، بعد از مصرف قارچ های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و خاطرنشان كرد: برخی به دلیل شكل ظاهری قارچ های سمی كه شبیه به قارچ های غیر سمی و خوراكی هستند، دچار اشتباه می شوند.
قهرمانی با تاكید بر این كه همه انواع قارچ ها، خوراكی نیستند و برخی سمی و خطرناك هستند، اضافه كرد: خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند كبد، كلیه یا حتی مغز را از كار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود.
وی تصریح كرد: تنها در آزمایشگاه می توان نوع قارچ را شناسایی كرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی توان فهمید كدام نوع وحشی خوراكی و كدام نوع سمی است.
كارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان با تاكید بر این كه فرد مسموم باید سریع تر به بیمارستان منتقل شود، اظهار داشت: تهوع و استفراغ، اسهال، شكم درد و عرق كردن گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری از نشانه های زودرس مسموم شدن با قارچ های سمی است.
قهرمانی با بیان این كه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ های روئیده شده در طبیعت، كوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ های خوراكی تولید شده در كارخانه های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا كباب كردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی برد.
وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ اظهار داشت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ های روئیده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری نماییم.
كارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان كودكان را یكی از گروه های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ برشمرد و اضافه كرد: علامت های مسمومیت با قارچ در افراد مختلف متفاوت می باشد.

«میش» یا همان قارچ جنگلی را بهتر بشناسیم
قهرمانی در مورد قارچ میش (قارچ جنگلی)كه در روستای فشتال از توابع سیاهكل رشد كرده و دو نوع خوراكی و سمی داشته و مورد توجه اهالی آن منطقه باید باشد اظهار داشت: میش ها به دو گونه كلی غیر سمی(خوراكی)و سمی(توره میش) دسته بندی می گردند و این البته جدای از دسته بندی میش های زمینی و درختی است.
وی تصریح كرد: شماری از میش های غیرسمی را می توان به صورت خام مورد استفاده قرار داد و تعدادی دیگر از میش های غیرسمی حتماً باید پیش از استفاده غذایی آب پز، سرخ و یا كباب شوند.
كارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان آنچه كه حایز اهمیت برای یادآوری است این كه، تعداد زیادی از میش های غیر سمی در طبیعت دارای بدل می باشند، یعنی این كه میش هایی هستند از نظر شباهت ظاهری بسیار شبیه به نوع اصلی خود، كه به واسطه این تشابه زیاد توسط افراد نا آشنا و غیر ماهر از جنگل جمع آوری شده و مورد استفاده قرار می گیرند كه سبب مسمومیت آنان شده تا آنجا كه در خلال سالیان گذشته متأسفانه باعث مرگ تعدادی از هموطنان شده است و هر ساله هم تعداد زیادی دچار مسمومیت ناشی از مصرف توره میش ها(قارچ های سمی)میشوند كه نیاز به توجه جدی دارد.






1397/03/02
16:07:25
5.0 / 5
4801
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است