مطالعات نشان می دهد؛
افزودنی های مجاز خوراكی سبب تضعیف بدن در مقابل آنفلوانزا می شوند
پاراسول: طبق نتایج یك مطالعه جدید، افزودنی های مجاز خوراكی متداول احیانا واكنش ایمنی بدن در مقابله با بیماری آنفلوانزا را متوقف می نماید.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر، ماده افزودنی خوراكی tBHQ (tert-butylhydroquinone) در خیلی از محصولات نظیر گوشت های یخ زده، كلوچه ها و غذاهای سرخ شده یافت می شود. این ماده افزودنی سبب توقف واكنش ایمنی بدن در مقابله با آنفلوانزا می شود. علاوه بر افزایش شدت علائم آنفلوانزا، این مطالعه اثبات می كند كه قرارگیری در معرض tBHQ می تواند سبب كاهش تأثیر واكسن آنفلوانزا هم شود. سالانه ۲۹۰ هزار تا ۶۵۰ هزار نفر به سبب مشكلات تنفسی ناشی از آنفلوانزا می میرند. «رابرت فریبورن»، سرپرست تیم تقحیق، در این باره می گوید: «مطالعات ما نشان داد موش های دارای رژیم غذایی حاوی tBHQ در واكنش به عفونت آنفلوانزا سیستم ایمنی ضعیفی داشتند. ما در موش های آزمایشگاهی مشاهده كردیم كه tBHQ سبب توقف عملكرد دو نوع سلول T، سلول های T قاتل و كمك یار، شدند. در نهایت این مسئله منجر به علائم شدیدتر در طول عفونت آنفلوانزا شد.» زمانیكه انسان مبتلا به ویروس آنفلوانزا می شود، سلول های T كمك یار به سایر بخشهای سیستم ایمنی هدایت شده و به هماهنگی یك واكنش مناسب كمك می كنند، درحالیكه سلول های T قاتل، سلول های آلوده شده به ویروس را شكار كرده و از بدن پاك می نمایند. در این آزمایشات محققان دریافتند موش های تغذیه شده با رژیم غذایی tBHQ در فعال سازی سلول های T قاتل و سلول های T كمك یار بسیار كُندتر بودند كه نتیجه آن، پاكسازی كُندتر ویروس از بدن است. فریبورن در ادامه می افزاید: «درحال حاضر فرضیه من این است كه tBHQ با تنظیم برخی پروتئین های كه در توقف سیستم ایمنی نقش دارند، سبب بروز این تأثیرات می شوند. با این وجود نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه است.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب