شیرهای گیاهی می توانند جایگزینی برای شیر لبنی باشند؟

شیرهای گیاهی می توانند جایگزینی برای شیر لبنی باشند؟

پاراسول: خراسان رضوی هزاران سال است که انسان ها شیر لبنی را بعنوان قسمتی از رژیم غذایی روزانه خود مصرف می کنند. این مایع که اساس کل گروه غذایی لبنیات را تشکیل می دهد، بطور معمول از گاو، بز، گوسفند یا شتر گرفته می شود. در صورتیکه همه پستانداران شیر تولید می کنند، انسان ها بطور معمول فقط چند نوع شیر را مصرف می کنند.


به نقل از یو اس نیوز، فناوری، تغییر ذائقه، افزایش حساسیت های غذایی و نگرانی های زیست محیطی در سالهای اخیر صنعت لبنیات را متحول کرده است.
پژوهشگران اظهار کردند: افزایش آلرژی ها و عدم تحمل لاکتوز، عوامل محیطی و گیاه خواری نیاز به جایگزین های غیر لبنی را به وجود آورده است.
در چند سال گذشته، شیرهای جایگزین لبنی مانند شیرهایی که از بادام، سویا و سایر گیاهان تهیه می شوند، به شکل گسترده ای محبوب شده اند و این نوشیدنی ها اغلب بعنوان جایگزین سالم تر یا پایدارتر برای محصولات لبنی، توسط برخی افراد مصرف می شوند اما آیا این محصولات سالم تر از شیر گاو هستند؟
جایگزین های شیر با ترکیب یا استخراج مواد گیاهی در آب ساخته می شوند. سپس مواد گیاهی برای افزایش پایداری فیزیکی و ماندگاری محصول نهایی تحت همگن سازی و عملیات حرارتی قرار می گیرند. بااینکه این نوشیدنی های گیاهی اغلب بعنوان جایگزینی برای شیر لبنی مصرف می شوند اما مشخصات تغذیه ای یکسانی ندارند.
شیر لبنی از نظر محتوای پروتئین، چربی و کربوهیدرات استاندارد شده است اما نوشیدنی های گیاهی استاندارد نیستند. مشخصات مغذی شیر لبنی حاوی هشت گرم پروتئین در هر ۲۴۰ میلی لیتر (یک فنجان) است. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر لبنی، حاوی ۹ اسید آمینه لازم است در صورتیکه شیرهای گیاهی فاقد آمینو اسیدهای مهم هستند.
شیر لبنی با ویتامین دی(D)غنی شده است و بطور طبیعی حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ویتامین B۱۲ و ویتامین A است اما شیرهای گیاهی از نظر تغذیه ای نسبت به شیرهای لبنی سنتی، ضعیف تر هستند، مگر این که غنی شده باشند.
برای تعدادی از افراد، تمایل به انتخاب شیر گیاهی ناشی از نگرانی های محیطی است. برای این منظور، تولید شیر گیاهی نسبتا پایدارتر از شیر لبنی است برای اینکه مطالعات روی تولید شیر لبنی نشان داده است که بیشترین تاثیر زیست محیطی هنگام در نظر گرفتن کاربری زمین، انتشار گازهای گلخانه ای، آلودگی و انرژی مورد نیاز برای پرورش گاوهای شیری ایجاد می شود و شیرهای گیاهی ممکنست از شیرهای لبنی سنتی بهتر باشند.
در صورتیکه شیرهای گیاهی اغلب جایگزین سالمی برای شیر لبنی در نظر گرفته می شوند اما نباید آنها را جایگزین تغذیه ای برای شیر مادر، شیر خشک نوزادان و شیر گاو در دوران نوزادی و کودکی دانست برای اینکه نوزادان درحال رشد به کالری و مواد مغذی خاصی نیاز دارند که این نوع شیرها فراهم می آورد.
آکادمی اطفال آمریکا سفارش می کند که کودکان بین یک تا دو سالگی شیر کامل گاو مصرف کنند و جایگزینی شیر گیاهی بجای لبنیات حیوانی در نوزادان و خردسالان می تواند منجر به کمبودهای تغذیه ای شود.




منبع:

1401/01/28
07:57:51
0.0 / 5
663
تگهای خبر: آب , انرژی , پروتئین , پژوهشگر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است