متخصص بیماری های عفونی عنوان كرد؛

خطر انتقال مالاریا چگونه در ایران اتفاق می افتد

خطر انتقال مالاریا چگونه در ایران اتفاق می افتد

به گزارش پاراسول، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، ضمن اشاره به کاهش آمار ابتلاء به مالاریا در کشور، از تدوین برنامه حذف انتقال محلی این بیماری تا سال ۱۴۰۴ توسط وزارت بهداشت اطلاع داد.


به گزارش پاراسول به نقل از مهر، فهیمه هداوند، ضمن اشاره به رو به کاهش بودن آمار ابتلاء به بیماری عفونی مالاریا در کشور که از راه گزش پشه آلوده صورت می گیرد، اضافه کرد: برنامه ملی حذف انتقال محلی این بیماری تا سال ۱۴۰۴، یکی از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت است، چونکه افراد مبتلایی که از سایر کشورها به ایران سفر می کنند، بخصوص آنهایی که در دوره کمون هستند، قابل ردیابی یا شناسایی نیستند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: به صورت کلی کشور ما جز مناطق اندمیک مالاریا محسوب نمی گردد، در قاره آفریقا، جنوب شرقی آسیا و مدیترانه شرقی شایع است و موارد مالاریا در ایران بیشتر در صورت سفر افراد به این مناطق اندمیک و یا در موارد بسیار نادر انتقال بیماری از فرد آلوده ای که شناسایی نشده باشد، در داخل کشور دیده می شود.

به نقل از ایشان، در ایران آمار مالاریا از حدود پنج میلیون نفر در ۵۰ سال پیش، به کمتر از حدود ۹۶۰ نفر در سال ۱۳۹۷ کاهش پیدا کرده است. هداوند، امکان سفر افراد به تمام کشورها و از سراسر جهان به ایران، حضور مبتلایان بدون علامت در کشور را زنگ خطر انتقال مالاریا دانست و اضافه کرد: انتقال بیماری در مناطقی مثل ایران که غیراندمیک است، از فرد بیمار صورت می گیرد. وی افزود: مالاریا بعد از دوره کمون با علائمی شبیه به آنفلوانزا نظیر تب، لرز، بدن درد و سردرد خویش را نشان داده است. از همین رو توجه به سابقه سفر افراد به مناطق اندمیک پارسال یا سابقه ابتلاء به این بیماری در گذشته اهمیت ویژه ای دارد، چونکه در بعضی گونه های مالاریا احتمال عود باردیگر وجود دارد.

متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در مورد درمان این بیماری اظهار نمود: اگر مالاریا بموقع تشخیص داده شود، به صورت کامل درمان پذیر است و داروهای در دسترس کارایی بالایی دارند. البته ردگیری بیمار بعد از درمان هم به کاهش مرگ و میر بر اثر ابتلاء به مالاریا کمک شایانی می کند.

هداوند تمامی افراد را در معرض ابتلاء به مالاریا اعلام نمود و اضافه کرد: در کشورهای اندمیک بیشترین مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال گزارش می شود، چونکه افراد در سن بالاتر بیشتر در مواجه با گزش قرار می گیرند و بدن آنها ایمنی پیدا می کند یا در صورت ابتلاء به گونه خفیف آن گرفتار می شوند.

هداوند افراد بالای ۶۵ سال، زنان حامله یا افراد مبتلا به نارسایی کبدی و کلیوی را از دیگر گروههای صدمه پذیر ابتلاء به نوع شدید این بیماری دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به اهمیت جلوگیری از ابتلاء به این بیماری خاطرنشان کرد: افرادی که قصد سفر به سایر کشورها را دارند، باید در جریان اپیدمی منطقه قرار گیرند، بخصوص کشورهایی آفریقایی یا برخی کشورهای آسیایی. همینطور قبل از سفر سفارش های پزشک عفونی را مدنظر داشته باشند و تا حد امکان در کشور مقصد کمتر در معرض هوای آزاد قرار گیرند یا از پمادهای دور کننده حشرات روی مناطقی از بدنشان که پوشیده نیست، استفاده نمایند. از طرفی داروهایی هم وجود دارد که برای جلوگیری از ابتلاء از جانب پزشک تجویز می شوند.

1401/08/17
09:32:20
0.0 / 5
363
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است