تبیین پیوند میثاق الهی با ساختار ژنتیکی انسان
پاراسول: استاد ملک حسینی، با اشاره به ساختار دو رشته ای DNA و توانایی آن در ذخیره و انتقال اطلاعات، این ساختار را یکی از شگفتی های آفرینش دانست.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر، سومین نشست کارگروه جنوب فرهنگستان علوم پزشکی ایران در سالجاری، با موضوع «نگاهی نو به عالم ذر و عهد الست» با ارایه استاد ملک حسینی انجام شد.
بازخوانی عالم ذر با نگاهی میان رشته ای
بخش اصلی جلسه به ارایه ملک حسینی درباره ی آیات ۱۷۲ و ۱۷۳ سوره اعراف اختصاص داشت.
وی با نگاهی میان رشته ای، برداشت متفاوتی از مفهوم عالم ذر و میثاق الست ارایه کرد.
ملک حسینی با نقد برداشت سنتی از عالم ذر به عنوان جهانی فراطبیعی قبل از خلقت مادی، اعتقاد دارد نشانه هایی همچون «بنی آدم»، «ظهور» و «ذریه» در آیات می تواند علاوه بر مفاهیم اعتقادی، با ساختار زیستی و ژنتیکی انسان نیز ارتباط داشته باشد.
وی سه پیش فرض را مبنای دیدگاه خود قرار داد: سازگاری قرآن و علم تجربی، وجود نشانه های دقیق در آیات آفرینش و این دیدگاه که میثاق الست می تواند در بستر خلقت مادی و ساختار ژنتیکی انسان معنا پیدا کند.
«ذر»، «ذریه» و «ظهور» در نگاه جدید
استاد ملک حسینی در تبیین واژگان آیات، «ذر» را در معنای لغوی در رابطه با ذرات خیلی ریز دانست و احتمال ارتباط آن با ذرات اتمی و زیراتمی و حتی مولکول های DNA را بیان کرد.
وی همین طور «ذریه» را به نسل و فرزندان مرتبط دانست و آنرا با انتقال اطلاعات ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر مقایسه کرد. «ظهور» نیز در این دیدگاه به نطفه و سلول های جنسی پدر و مادر و پروسه ایجاد انسان ارتباط داده شد.
به اعتقاد وی، ترتیب «بنی آدم، ظهور و ذریه» می تواند با مراحل ایجاد انسان و انتقال اطلاعات ژنتیکی هماهنگی داشته باشد.
چرا میثاق بر «ربوبیت» استوار است
ملک حسینی یکی از پرسش های اصلی خودرا این دانست که چرا در آیه، از میان صفات الهی، تنها درباره ی ربوبیت از انسان پیمان گرفته شده است.
وی، ربوبیت را به مفهوم تدبیر، پرورش و مدیریت دانست و اظهار داشت: این مفهوم ارتباط مستقیمی با مراحل رشد و تکامل انسان دارد؛ از ایجاد نطفه تا پایان زندگی.
ملک حسینی همین طور درباره ی جایگاه آدم و حوا اظهار نمود: برمبنای برداشت او از آیات قرآن، نحوه خلقت آنان با سایر انسان ها متفاوت بوده و مستقیماً از خاک انجام شده است؛ بدین سبب نمی توان پروسه خلقت آنان را عیناً با پروسه تولد سایر انسان ها و قوانین وراثت ژنتیکی مقایسه کرد.
DNA و میثاق الهی
در بخش پایانی، ملک حسینی ضمن اشاره به ساختار دو رشته ای DNA و توانایی آن در ذخیره و انتقال اطلاعات، این ساختار را یکی از شگفتی های آفرینش دانست و احتمال داد مفاهیمی همچون «ذر» و «ذریه» بتواند از نظر علوم جدید مورد بازخوانی قرار گیرد.
وی، کشف ساختار DNA در سال ۱۹۵۳ را یکی از مهم ترین موفقیتهای علمی بشر دانست و آنرا زمینه ای برای طرح پرسش های جدید درباره ی رابطه قرآن، آفرینش و ساختار پیچیده انسان عنوان نمود.
در پایان این نشست، برخی نقدها نسبت به این دیدگاه عنوان شد و استاد ملک حسینی اعلام نمود کتابی را که دراین خصوص تألیف کرده است، بعد از اعمال اصلاحات، به زودی رونمایی خواهد نمود.
بطور خلاصه، بخش اصلی جلسه به ارائه ملک حسینی درباره ی ی آیات ۱۷۲ و ۱۷۳ سوره اعراف اختصاص داشت. وی با نگاهی میان رشته ای، برداشت متفاوتی از مفهوم عالم ذر و میثاق الست ارائه کرد. ملک حسینی با نقد برداشت سنتی از عالم ذر به عنوان جهانی فراطبیعی پیش از خلقت مادی، اعتقاد دارد نشانه هایی همچون بنی آدم، ظهور و ذریه در آیات می تواند علاوه بر مفاهیم اعتقادی، با ساختار زیستی و ژنتیکی انسان نیز ارتباط داشته باشد. وی سه پیش فرض را مبنای دیدگاه خود قرار داد: سازگاری قرآن و علم تجربی، وجود نشانه های دقیق در آیات آفرینش و این دیدگاه که میثاق الست می تواند در بستر خلقت مادی و ساختار ژنتیکی انسان معنا پیدا کند. ملک حسینی یکی از پرسش های اصلی خودرا این دانست که چرا در آیه، از میان صفات الهی، تنها درباره ی ی ربوبیت از انسان پیمان گرفته شده است. وی، ربوبیت را به مفهوم تدبیر، پرورش و مدیریت دانست و گفت: این مفهوم ارتباط مستقیمی با مراحل رشد و تکامل انسان دارد؛ از ایجاد نطفه تا پایان زندگی. ملک حسینی همچنین درباره ی ی جایگاه آدم و حوا اظهار داشت: برمبنای برداشت او از آیات قرآن، نحوه خلقت آنان با سایر انسان ها متفاوت بوده و مستقیماً از خاک انجام شده است؛ به این دلیل نمی توان فرآیند خلقت آنان را عیناً با فرآیند تولد سایر انسان ها و قوانین وراثت ژنتیکی مقایسه کرد.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب