شیوع سرطان های گوارشی در مازندران

شیوع سرطان های گوارشی در مازندران

پاراسول: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بابل با اشاره به شیوع سرطان های گوارشی در مازندران اظهار داشت: یكی از دلایل اصلی بیماری های گوارشی در مازندران، مصرف سموم بخصوص در كشت دوم است.


محسن وكیلی صادقی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه هم اكنون سرطان های گوارشی، معده و روده بزرگ در آقایان و سرطان پستان در خانم ها بسیار شایع است، اظهار نمود: در سرطان معده، درد یا خونریزی معده از علایم این بیماری است و نشانه های سرطان سینه هم در خانم ها، وجود غده های بدون درد به حساب می آید.
وی با اشاره به اینكه بیشتر اوقات غده های موجود در سینه بانوان دردناك نیستند، اظهار داشت: در خیلی از موارد بانوان به صورت اتفاقی متوجه بیماری خود می شوند و در بعضی موارد دیگر با انجام سونوگرافی متوجه خواهند شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی بابل با اشاره به اینكه اطلاع رسانی در مورد سرطان باعث رعب و وحشت نمی گردد و برای آگاهی بخشی به بیماران نیاز است، اضافه كرد: اطلاع رسانی و آگاهی از انواع بیماری های سرطان به تشخیص زودتر و درمان آن كمك می نماید.
وكیلی با اشاره به اینكه بعضی از رفتارها در زندگی جامعه امروز زمینه ساز سرطان است، اظهار داشت: زندگی بدون تحرك، مصرف سیگار و مشروبات، چربی فراوان، استفاده از غذاهای فست فودی و افزایش وزن زمینه ساز سرطان است و برخی هم مانند گرد و غبار و آلودگی هوا قابل پیش بینی نیست و مسئولیت آن به عهده مسئولان است.
استادیار خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشكی بابل با اشاره به اینكه آداب و رسوم و سنت های غلط غذایی هم منجر به بروز سرطان بخصوص سرطان های گوارشی می شود، اظهار داشت: امروزه با پیشرفت علم، انجام این نوع سنت ها و در قبال آن افزایش بیماری، كمتر شده است.
وی ادامه داد: بیرون نگه داشتن غذا از یخچال، مصرف غذاهای مانده، وجود عوامل قارچی و میكروبی در غذاها به علت ماندگاری بیش از اندازه آنها، سبب شده هنوز هم بخشی از سرطان ها به این امور مربوط شود.
وكیلی با اشاره به اینكه مردم باید بدانند از مصرف غذاهای ماننده مانند ترشی چند ساله پرهیز كنند چون كه در این ترشی ها قارچ زندگی می كند و از عوامل بروز سرطان هستند، خاطرنشان كرد: عدم استفاده از غذاهای تازه و مصرف هر ماده غذایی مانند ته دیگ یا نان برشته كه بسوزد و رنگ قهوه ای و تیره به خود بگیرد از دیگر عوامل مبتلا شدن به سرطان گوارشی است.
استادیار خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشكی بابل همینطور به مصرف سم و كود در اراضی شالیزاری مازندران برای تولید برنج اشاره و تصریح كرد: سموم كشاورزی یكی از عوامل شناخته شده سرطان ها است و آلودگی خاك كه گفته می گردد به علت استفاده از سموم كشاورزی است. باید مقدار استفاده از كود و سم تعریف و كنترل شده باشد و بی رویه مصرف نشود؛ یكی از دلایل اصلی بیماری های گوارشی در مازندران مصرف سموم بخصوص در كشت دوم است.



1397/07/11
12:34:38
5.0 / 5
4966
تگهای خبر: بیماری , پزشك , تولید , خونریزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است