رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت:
10درصد جمعیت ما سالمند هستند
به گزارش پاراسول ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت با اشاره به اینكه «درحال حاضر 10 درصد جمعیت ما سالمند هستند» اظهار داشت: در 25 سال آینده این تعداد به 30 درصد خواهد رسید.
محسن شتی در همایش مدیران سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه های علوم پزشكی كشور كه در مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی سپید مشهد برگزار شد، اظهار نمود: برپایه سرشماری سال95، 9.28 درصد جمعیت كشور را سالمندان تشكیل می دهد. حالا كه در اواخر سال ۹۸، قرار داریم این جمعیت به 10درصد رسیده است.
سیستان وبلوچستان جوان ترین استان كشور است
وی اضافه كرد: استان سیستان وبلوچستان جوان ترین جمعیت را دارست و جمعیت سالمند آن 6 درصد است. همینطور گیلان13 درصد، طالقان 25 درصد، تهران و بعضی مناطق شمالی آن 20 درصد و روستاها در حدود 70یا 80 درصد جمعیت سالمند را به خود اختصاص داده اند.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت بیان كرد: در جمعیت سالمند مساله مهم افزایش رو به رشد آنها است. اگر آمارها این چنین پیش رود درصد رشد كودك كم خواهد شد. براین اساس در استان البرز و قم سرعت رشد سالمند بیشتر است.
شتی افزود: الگوی اجتماعی خاصی شكل گرفته كه ما به سمت آن حركت می نماییم. برپایه این الگو بُعد خانواده در حال تغییر و تعداد فرزند در خانواده كاهش یافته است، این در حالی ست كه با افزایش تعداد سالمند مواجه هستیم. لازم است بدانیم كه چطور جمعیت جوان را بالا ببریم. در 25 سال آینده 10 درصد جمعیت سالمند ما به 30 درصد خواهد رسید.
وی خاطرنشان كرد: سالمند به مفهوم بیماری و ناتوانی نیست اما همراه بیماری و ناتوانی است. تعداد بیماری های مزمن و مصرف بالای دارو در سالمندان بیشتر است. باید بیماری و ناتوانی را در این افراد كاهش دهیم. با پیشرفت علم پزشكی امید به زندگی بالارفته است.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت تصریح كرد: با افزایش مراقبت های بهداشتی و درمانی و بالا بردن سطح آگاهی افراد در نگهداری از سالمندان و همكاری سازمان ها با یكدیگر بیماری، بستری و جراحی را در سالمندان كاهش خواهیم داد. در این حوزه تاكید بر روی پیشگیری است.
وی افزود: سفارش بر آن شده است كه مراقبت سالمند در خانه بیشتر شود. مهم ترین عامل پشتیبانی از سالمندان علاوه بر حمایت بهداشتی ودرمانی، حمایت مالی و حمایت روانی است. در كشور ما زنان سالمند بیشتر است و 40 درصد آنها متأهل هستند. مردان متأهل سالمند 80 درصد هستند.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت اظهار داشت: سیستم های فعال پشتیبانی از سالمندان شامل وزارت بهداشت بعنوان متولی سلامت جسمی و روانی، سازمان بهزیستی و وزارت رفاه بعنوان متولی سلامت اجتماعی هستند.
شتی تصریح كرد: در صورتیكه به سالمندان توجه گردد می توانند برای كشور منافع داشته باشند و در غیر این صورت چالش به شمار می روند. دستگاه ها باید كنار هم و باهم كار كنند و اهداف را مشترك بدانند تا بتوانند به سالمندان خدمت رسانی كنند.
راه اندازی دانشگاه سالمندان در سیستان و بلوچستان
وی اضافه كرد: امسال (سند ملی سالمندان) نوشته و ابلاغ گردیده است و فقط نوشتن برنامه عملیاتی آن مانده است. این سند سبب همكاری سازمان ها با یكدیگر می شود. برپایه آن می توان نیاز سالمندان را به بهترین نحو پاسخگو باشیم. سالمند فعال و سالم، خیر جامعه است.
رئیس اداره سالمندان وزارت بهداشت عنوان كرد: فعالیت بدنی كافی، تغذیه صحیح، شیوه صحیح زندگی بیماری سالمندان را می كاهد. در تبریز كانون های سالمندی فعال گشته است و همینطور در شهرداری تهران سراهای سالمندان وجود دارد. در سیستان بلوچستان و زاهدان دانشگاه سالمندان به راه افتاده است. این دانشگاه بدون كنكور نیازمندی های سالمندان از بهداشت و درمان گرفته تا امورات مورد علاقه آنها را آموزش می دهند.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب