وزیر بهداشت عنوان كرد؛

نباید باردیگر گرفتار گرداب سهمگین كرونا شویم

نباید باردیگر گرفتار گرداب سهمگین كرونا شویم

پاراسول: وزیر بهداشت در نامه ای به روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور ضمن قدردانی از مدافعان سلامت، دل نگرانی هایی در جهت گرفتاری مجدد به گرداب سهمگین بیماری کرونا را بیان نمود.


به گزارش پاراسول به نقل از مهر، سعید نمکی، در این نامه عنوان داشته است: مهار فاز سوم پر التهاب کووید ۱۹ دستاورد گران سنگ دیگری بود برای همکارانم در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور که در وضعیت طوفانی جهان که آمار ابتلاء و مرگ و میر رو به تزاید است، کاهش موارد بستری و مرگ و میر هموطنان، قدردانی ملت شریف و همه دست اندرکاران عرصه اجرائی کشور را به دنبال داشت. وزیر بهداشت، در ادامه تاکید کرده است که در کنار شادمانی این دستاورد عظیم ملی، دل نگرانی هایی نیز در امتداد گرفتاری مجدد به گرداب سهمگین بیماری وجود دارد که رعایت موارد می تواند از التهاب پیش رو بکاهد. ۱- هرگونه عادی پنداری و سهل انگاری به سبب فروکش کردن بیماری در استان های مختلف سبب بازگشت رفتارهای اجتماعی نادرست و شیوع مجدد بیماری خواهد شد. پس بیداری و وسواس مستمر در عدم کاهش سطح رعایت شیوه نامه ها توسط مردم و مسئولین لازم است.

۲- همکاری مؤثر در اجرای طرح با کاهش موارد بستری و مرگ و میر نباید سست و کمرنگ شود پس تیم های متشکل از بسیج و همکاران دانشگاه ها و دیگر عوامل تأثیرگذار در سطح محله و استفاده از ظرفیت سفیران سلامت در طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» باید در صحنه بمانند و تا شناسایی آخرین مورد مثبت در خانواده های هر محله کار را با جدیت ادامه دهند.

۳- تعداد تست ها هنوز در حد قابل قبول نیست، پس علاوه بر شناسایی موارد علامت دار، تست افراد مرتبط بطور متوسط ۱۰ تست به ازای هر فرد علامت دار مثبت باید ادامه یابد. در استمرار طرح در صورتیکه تمامی موارد در رابطه با فرد علامت دار شناسایی شدند، جمعیت هدف جدید در میان افراد بدون علامت تعیین خواهد شد. پس هرگونه کاهش در تعداد تست ها مساوی افزایش در موارد ابتلاء آتی خواهد بود.

۴- توجه ویژه به قرنطینه افراد مبتلا و آلوده به ویروس، رکن اساسی مهار و ایزولاسیون بیماری است به رغم تلاش دکتر کولیوند در شناسایی و فراهم نمودن مکان های مناسب برای قرنطینه کسانی که در منزل امکان کافی ندارند و یا آنان که قرنطینه را ترک می کنند، اقدامات مؤثری در استانها صورت نگرفته، پس پرداختن به این مساله مهم از اولویت های ویژه گروه های کاری در سطح دانشگاه ها است.

۵- با گزارش ویروس جهش یافته جدید از انگلیس و تعداد زیادی از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی، ردیابی مستمر و گزارش سریع هرگونه تغییر در ویروس داخلی و همین طور اعمال کنترل شدید بر ورودی های زمینی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه برخوردارست. بدیهی است آلودگی گسترده با ویروس جهش یافته مهاجم، کار را خیلی مشکل و بعضاً غیرقابل کنترل می کند. طبق روال از معاونت بهداشتی و اداره کل مبارزه با بیماریها خواسته ام هرگونه تغییر را در جهت تأیید نهایی به آزمایشگاه های مرجع انستیتو پاستور و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارسال کنند.

۶- استمرار فعالیت مراکز سرپایی ۱۶ ساعته بسیار ضروری می باشد، هرگونه کاهش فعالیت و یا تعطیلی این مراکز به سبب کاهش بیمار غیرمنطقی است. در تمامی این مراکز باید تست کرونا بدون دریافت وجه صورت گیرد. ضمن آنکه داروی مورد نیاز درمان سرپایی نیز مجانی باید در اختیار بیماران قرار گیرد. هرگونه کاستی در موجودی تست و دارو سریعاً به معاونین مربوطه اعلام گردد.

۷- ممکنست با فرا خواندن افراد در رابطه با بیمار علامت دار به مراکز ۱۶ ساعته و یا پایگاه های سلامت محله ها، افراد مراجعه نکنند. لازم است به شکل فعال تیم های بیماریابی مشترک به منازل و یا محل کار مراجعه و هیچ فرد مرتبط مشکوک بدون تست و تعیین تکلیف رها نشود.

۸- تیم های نظارتی مشترک جهت اعمال پروتکل ها و اجرای شیوه نامه ها در کلیه سطوح باید فعال تر از قبل در صحنه بمانند. چون تجربه ثابت کرده که با کاهش مرگ و میر و میزان بستری، بشدت رعایت پروتکل ها کاهش پیدا می کند و این از نقاط لطمه پذیر مدیریت بیماری است که قبلاً نیز از آن لطمه دیده ایم.

۹- جهت تسهیل در امور مالی و تجهیزاتی پروژه شهید قاسم سلیمانی مدیرانی در ستاد تعیین شده اند و از تمامی دانشگاه ها خواسته ایم تا رابطی برای حسن انجام امور مذکور از حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه معرفی نمایند.

۱۰- همانگونه که با معاونین توسعه، بهداشت، درمان و پرستاری یادآور شده ام در شرایطی که مقداری فشار ناشی از التهاب سوم بیماری کاهش یافته به نحو مقتضی نسبت به اعطای مرخصی به پرسنل غیر شاغل در بخش های کرونا اقدام گردد که در صورت بروز احتمالی پیک زمستانه همکاران تجدید قوا کرده باشند. لازم است رابط دانشگاه با تماس مستمر با مدیران معرفی شده در ستاد وزارتخانه هرگونه مشکل احتمالی را پیگیری و در صورت عدم تحقق بوسیله رئیس دانشگاه با معاونین توسعه و بهداشت وزارتخانه منعکس نمایند. اینجانب کماکان مسئول اصلی حسن اجرای طرح را رئیس دانشگاه می دانم و نظارت مستمر رؤسای دانشگاه ها بر مراحل مختلف نظارت، مراقبت و پشتیبانی از مسئولیت های اصلی آنها در روزهای بیماری است. ویروس کووید ۱۹ پیچیدگی های خاص و رفتار غیر قابل پیش بینی دارد. هوشمندی و دقت مستمر عزیزان می تواند از بروز هرگونه خیز زمستانی جلوگیری و بی دقتی و عدم نظارت کافی نیز می تواند با التهاب نفس گیر جدیدی روبریمان کند.


منبع:

1399/10/13
13:21:33
0.0 / 5
871
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است