تأثیر منفی تغییرات آب وهوایی بر رژیم غذایی كودكان
به گزارش پاراسول خراسان رضوی محققان دریافتند که افزایش دما منجر به سوءتغذیه کودکان و کاهش کیفیت رژیم غذایی آنان خواهد شد.
به نقل از ارث، این بررسی به رهبری دانشگاه ورمانت ایالات متحده بعنوان بزرگترین بررسی در مورد چگونگی تأثیر تغییرات آب وهوایی بر رژیم غذایی کودکان انجام شد.
محققان کیفیت رژیم غذایی ۱۰۷ هزار کودک ازجمله میزان مصرف ریزمغذی ها را بررسی کردند. آنان دریافتند که تغییرات آب وهوایی (دمای بالاتر) در سوءتغذیه کودکان، تأثیر برابر یا بیشتر مانند فقر، آموزش ضعیف و شرایط غیربهداشتی را دارد.
پروفسور مردیت نیلز، استادیار علوم تغذیه و صنایع غذایی و محقق اصلی این بررسی اظهار نمود: به صورت یقین پیشبینی شده است که تغییرات آب وهوایی آینده در سوءتغذیه تأثیر خواهد گذاشت، اما از اینکه این تأثیر بر اثر دمای بالاتر باشد، شگفت زده شدیم.
کارشناسان تنوع رژیم غذایی بیشتر از ۱۰۰ هزار کودک پنج ساله و کمتر را در ۱۹ کشور بررسی کردند. پنج منطقه از ۶ منطقه در سرتاسر آسیا، افریقا و امریکای جنوبی کاهش قابل توجهی در کیفیت رژیم غذایی در رابطه با دمای بالاتر را نشان دادند.
عناصر ریزمغذی مانند آهن، اسیدفولیک، روی و ویتامین های آ (A) و دی (D) برای رشد کودکان بسیار مهم هستند و کمبود این مواد مغذی می تواند سبب سوء تغذیه در یک سوم کودکان زیر پنج سال شود.
این بررسی با تمرکز بر تنوع رژیم غذایی بود که با شمارش تعداد گروه های غذایی مصرف شده در یک دوره زمانی مشخص اندازه گیری شد. کارشناسان دریافتند که کودکان شرکت کننده در این تحقیق، طی ۲۴ ساعت پیش از بررسی، به صورت متوسط از ۳.۲ گروه از ۱۰ گروه غذایی مصرف کردند. نتایج نشان داده است که تنوع رژیم غذایی در کشورهایی مانند چین بیشتر از دو برابر این میانگین اندازه گیری شده است.
برندان فیشر، از محققان این بررسی اظهار داشت: هم اکنون تنوع رژیم غذایی برای این گروه کم بود. این نتایج نشان داده است که اگر سازگار نشویم، تغییرات آب وهوایی سبب از بین رفتن همین رژیم های غذایی (که سطح ریزمغذی های کافی کودک را برآورده نمی کند) هم خواهد شد.
محققان همینطور دریافتند که بارندگی بیشتر با تنوع بالاتر رژیم غذایی کودکان ارتباط دارد. در بعضی موارد، تأثیر بارندگی بر تنوع رژیم غذایی کودک نسبت به آموزش و بهبود در مراعات اصول بهداشتی بیشتر است.
مولی براون از دانشگاه مریلند ایالات متحده و از محققان این تحقیق اضافه کرد: بارندگی بیشتر در آینده امکان دارد به طرق مختلف بر کیفیت رژیم غذایی تأثیر داشته باشد، البته به مدل بارش هم بستگی دارد و اگر متغیر و شدید باشد، امکان دارد که اثرگذار نباشد.
تیلور ریکتز، از محققان این تحقیق بیان نمود: آب وهوای گرم سبب تضعیف همه نتایج مفید برنامه های توسعه بین الملل خواهد شد. درواقع، این چیزی است که در این تحقیقات جهانی بارها و بارها به آن دست یافته ایم که ادامه تخریب محیط زیست می تواند دستاوردهای چشم گیر بهداشت جهانی در ۵۰ سال قبل را تضعیف کند.
این بررسی در مجله Environment Research Letters منتشرشده است.
منبع: parasol.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب