یك متخصص پزشكی ورزشی عنوان كرد؛
بهترین زمان ورزش كردن در ماه رمضان
مدیر گروه پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، اظهار داشت: یک ساعت بعد از افطار بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی در ماه رمضان است.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر، علی مظاهری نژاد، گفت: ورزش که همیشه برای سلامتی جسم و روح به آن سفارش شده است، در ماه مبارک رمضان جایگاه ویژه ای یافته و می تواند نقش خودرا بهتر و بیشتر ایفا کند. هر چند افراد در ماه مبارک رمضان با یکسری محدودیت در کارهای فیزیکی مواجهند، اما هیچگاه سفارش نمی گردد که در هنگام روزه داری ورزش نکنند.
وی افزود: روزه داری موجب حفظ طراوت ذهنی، شادابی و سلامت جسمی می شود و ورزش نیز نه فقط با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر بصورت صحیح و اصولی صورت گیرد، فرد روزه دار را در مقابل خستگی ها و دشواری های روزه خصوصاً در هوای گرم مقاوم تر می کند.
مظاهری نژاد درباره ارتباط تحرک فیزیکی در روزه داری و پیش گیری از ضعف عمومی و کسالت بدن، اظهار داشت: ورزش موجب سوختن چربی های بدن شده و ذخایر چربی بدن را می کاهد، همین طور تعادلی میان سوختن کربوهیدرات ها و چربی ها صورت می گیرد. در زمان روزه داری به سبب اینکه کربوهیدرات کمتری وارد بدن می شود، بدن چربی ها را بیشتر می سوزاند.
وی با اشاره به این باور اشتباه که پس از سحر و پیش از افطار می توان ورزش کرد، اظهار داشت: بهترین زمان ورزش حدود یک ساعت پس از افطار است و با فعالیت فیزیکی و ورزش قند خون کاهش پیدا می کند و فرد روزه دار که به سبب گرسنگی، قند خون پایینی دارد، اگر پیش از افطار فعالیت کند افت قندی بیشتری پیدا کند.
این متخصص پزشکی ورزشی سفارش کرد که روزه داران بعد از افطار از خوردن غذاهای چرب و شیرین پرهیز کرده و مایعات زیادی بنوشند، همین طور لازم است پیش از ورزش ۲ لیوان آب خورده و هنگام ورزش نیز آب مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود. سفارش می شود افراد ورزشکار و عادی از افطار تا سحر مایعات، میوه ها و سبزیجات مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود.
مظاهری نژاد همین طور اظهار داشت: لازم است افراد در ماه مبارک رمضان سطح ورزش را از نظر شدت و مدت کاهش دهند، اگر فردی قبلاً با شدت زیادی ورزش می کرده و آمادگی خوبی دارد در این ایام سطح ورزش را به شدت متوسط تقلیل دهد تا از خستگی بیش از اندازه بدن جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: افراد در زمان عادی می توانند حداقل ۳۴۰ تا ۳۷۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشته باشند، اما در ماه مبارک رمضان به سبب محدودیت هایی که در زمان، شدت فعالیت، سطح آمادگی بدن و ضعف ناشی از گرسنگی ایجاد می شود، افراد باید حداقل ها را رعایت نمایند.
مظاهری نژاد سفارش کرد: در ماه رمضان افراد باید جهت سلامت قلبی - عروقی و حفظ سلامت بدن ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت متوسط انجام دهند، البته نوع ورزش افراد به شدت فعالیت و سطح آمادگی بدنی آنها بستگی دارد. انجام ورزش های هوازی مانند پیاده روی و شنا بهترین نوع ورزش در این ماه مبارک هستند، همین طور روزه داران می توانند حدود دو مرتبه در هفته ورزش های قدرتی را انجام دهند تا قدرت عضلات بدن آنها حفظ شود.
وی اشاره کرد: ورزشکاران در ایام عادی ممکنست روزی ۱ تا ۲ مرتبه به مدت ۲ ساعت فعالیت هوازی انجام داده و هفته ای ۳ مرتبه نیز تمرینات قدرتی انجام دهند، اما در ماه مبارک رمضان سفارش می شود کارهای هوازی را به یک نوبت (پس از افطار) کاهش داده و تمرینات قدرتی را نیز حداقل ۲ مرتبه در هفته انجام دهند.
وی سفارش کرد که ورزشکاران تمرینات شان را پس از افطار انجام دهند، چونکه کارهای ورزشی پیش از افطار، آنها را گرفتار تنش و خستگی می کند، همین طور به فدراسیون ها نیز سفارش می شود در صورت امکان، انجام مسابقات ورزشی را به پس از ماه مبارک رمضان موکول کنند.
مظاهری نژاد در آخر درباره استفاده از مکمل های غذایی در ماه رمضان نیز، اظهار داشت: اگر سطح فعالیت بدنی کم شود، بمراتب از مکمل ها هم باید کمتر استفاده شود، البته بسته به شدت تمرین و میزان فعالیت، مصرف مکمل ها نیز باید تغییر کند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب