بهبود دیابت با رژیم غذایی آسیایی

بهبود دیابت با رژیم غذایی آسیایی

به گزارش پاراسول، خراسان رضوی بر مبنای نتایج تحقیق جدید که در آن یک سوم شرکت کنندگان بیشتر از ۱۰ درصد وزن بدن خویش را از دست دادند، مشخص شد که افراد متعلق به قومیت آسیای جنوبی امکان دارد بتوانند با پیروی از یک برنامه مدیریت وزن ساختارمند، به بهبودی دیابت نوع ۲ دست یابند.


به گزارش مدیکال اکسپرس، یافته های حاصل از کارآزمایی STANDby که توسط دانشگاه گلاسکو اسکاتلند انجام شد، از یک دستور رژیم غذایی بعنوان «جایگزین رژیم غذایی کامل» تا ۱۲ هفته در افراد قومیتی از جنوب آسیا بهره برد و دریافت کاهش وزن کافی که توسط حدود ۴۰ درصد از همه شرکت کنندگان حاصل شد، امکان بهبود دیابت نوع ۲ آنان را فراهم می آورد.
در سطح جهان، دیابت نوع ۲ (T۲D) بیشتر از ۴۰۰ میلیون نفر و در بریتانیا حدود ۴ میلیون نفر یا از هر ۱۰ بزرگسال یک نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.
حدود یک نفر از هر چهار نفر در سرتاسر جهان اصالت آسیای جنوبی دارند، این افراد با خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ به صورت قابل توجهی نسبت به جمعیت عمومی سفید پوست بریتانیا/اروپا، به این بیماری در شاخص توده بدنی پایین تر و در سنین پایین تر مبتلا می شوند.
تحقیق دیگری به نام DiRECT که توسط دانشگاه گلاسکو انجام شد، نشان داده است که چگونه کاهش وزن ۱۰ کیلوگرمی یا بیشتر، با استفاده از یک برنامه مدیریت وزن مبتنی بر شواهد به نام "Counterweight-Plus" در ۷۰ درصد از افرادی که کمتر از ۶ سال دیابت نوع ۲ در آنان تشخیص داده شده بود، منجر به بهبود دیابت بعد از یک سال شد. حدود نیمی (۴۶ درصد) از همه شرکت کنندگان در تحقیق DiRECT به بهبودی دست پیدا کردند. با این وجود، در تحقیق DiRECT، به صورت تقریبی همه شرکت کنندگان سفیدپوست بریتانیایی بودند ازاین رو تحقیقات بیشتری برای درک نتایج آن در سایر گروههای قومی مورد نیاز بود.
کارآزمایی STANDby حالا میزان بهبودی دیابت نوع ۲ مشابهی را در افراد قومیت آسیای جنوبی نشان داده است که پیش از این در گروههای سفیدپوست با برنامه مدیریت وزن مشابه مشاهده شده بود. بدون درمان با رژیم غذایی، هیچ یک از ۱۲ شرکت کننده در گروه کنترل بهبودی نداشتند اما بعد از دریافت برنامه رژیم غذایی، ۱۰ نفر از مجموع ۲۳ شرکت کننده (۴۳ درصد) بدون احتیاج به دارو از دیابت رها شده بودند.
کلید موفقیت کاهش وزن بود که تجمع مضر چربی در کبد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را می کاهد. به صورت کلی، ۳۵ درصد از شرکت کنندگان بیشتر از ۱۰ درصد وزن بدن خویش را از دست دادند و محتوای چربی کبد به صورت تقریبی نصف شد، از ۱۵.۳ درصد در شروع جایگزینی کل رژیم غذایی به ۸.۶ درصد رسید.
پروفسور نوید ستار، از دانشکده سلامت قلب و عروق و متابولیک دانشگاه گلاسکو اظهار داشت: بسیار مهم بود که بررسی نماییم آیا مداخله رژیم غذایی مشابه می تواند تأثیر یکسانی بر جمعیت جنوب آسیا داشته باشد یا خیر، ازاین رو در حالیکه این تحقیق بر مبنای یک تحقیق گروهی کوچک از شرکت کنندگان است، یافته ها باید نتایج گسترده ای برای بخش بزرگی از جمعیت دیابت جهان داشته باشد تا به توسعه نگاههای عملی فرهنگی بهینه برای بهبود دیابت نوع ۲ کمک نماید. تحقیقات جدید همینطور باید در جستجوی یافتن راه های جدیدی برای به حداکثر رساندن پایداری کاهش وزن در یک دوره طولانی تر باشند.
پروفسور مایک لین، از دانشکده پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری دانشگاه گلاسکو اضافه کرد: تا همین اواخر، مردم در واقع دیابت نوع ۲ یا درمان آنرا به اندازه کافی جدی نگرفته بودند. تحقیق ما نتیجه قابل ملاحظه ای داشته است چونکه نوعی بیماری مزمن ناتوان کننده بسیار وحشتناک را معکوس می کند و پیام بسیار قوی دیگری دارد در خصوص این که مکانیسم اساسی بهبود دیابت نوع ۲ تغییر وزن با از دست دادن چربی کبد است. امیدواریم تحقیق ما با عرضه دهندگان مراقبت های بهداشتی که مدیریت وزن مبتنی بر شواهد را برای بهبود دیابت نوع ۲ در اولویت قرار می دهند، امید و حمایت را برای این گروه قومی در معرض خطر بالا افزایش دهد.
در این تحقیق ۲۵ بزرگسال از قومیت آسیای جنوبی در بریتانیا، با میانگین سنی ۱۸ تا ۶۵ سال، مبتلا به دیابت نوع ۲ برای کمتر از چهار سال و با شاخص توده بدنی بین ۲۵ تا ۴۵، انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی انتخاب شدند تا بلافاصله جایگزینی کامل رژیم غذایی (حدود ۸۵۰ کیلوکالری در روز برای سه تا پنج ماه) یا مداخله تاخیری را بعنوان یک گروه کنترل مراقبت معمول در این دوره شروع کنند. محتوای چربی کبد با طیف سنجی تشدید مغناطیسی اندازه گیری شد که یک بررسی بالینی معمولی نیست.
اثرات مداخله در یک مقایسه تصادفی اولیه برای تشخیص کاهش وزن معنادار و در یک تحلیل و بررسی مشاهده ای گسترده، بعد از آنکه گروه کنترل اولیه هم مداخله را دریافت کرد، برای تعیین اندازه اثر بهبودی در تعداد بیشتری مورد آزمایش قرار گرفت.
یافته های این تحقیق در مجله The Lancet Regional Health —Southeast Asia انتشار یافته است.




منبع:

1401/09/13
15:43:29
0.0 / 5
443
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است