۹ راهکار برای جلوگیری از مبتلاشدن به آلزایمر

۹ راهکار برای جلوگیری از مبتلاشدن به آلزایمر

پاراسول: در صورتیکه بیشتر افراد تصور می کنند آلزایمر فقط سالمندان را درگیر می کند، پزشکان به این نتیجه رسیده اند که بروز آلزایمر حتی می تواند در سنین جوانی هم رخ دهد؛ بدین جهت می توان با اتخاذ برخی راهکارهای ساده از مبتلاشدن به آن جلوگیری کرد.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا، بیماری آلزایمر رایج ترین نوع زوال عقل یا دمانس و یک اصطلاح برای توصیف علت از دست دادن حافظه و مهارت های تفکر است. خاصیت بارز آلزایمر، خراب شدن تدریجی حافظه است. این بیماری منجر به کوچک شدن مغز و مرگ سلول های مغزی می شود.
هیچ ماده غذایی یا مکملی وجود ندارد که نقش جادویی برای حفظ سلامت مغز داشته باشد. اما طیف وسیعی از الگوهای غذایی برای صیانت از مغز در مقابل بیماریهای در رابطه با سن از قبیل آلزایمر پیشنهاد شده است.
بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و سلامت جامعه وزارت بهداشت، می توان با اتخاذ ۹ راه حل زیر از بروز آلزایمر جلوگیری کرد:
_ مصرف کالری کمتر: شروع وعده های غذایی با خوراکی های سبک و مبتنی بر گیاهان یا تمرکز بر بشقاب های کوچک تر، به شما در کاهش وزن کمک می نماید. گفتنی ست که افزایش وزن خود یکی از عوامل خطر مبتلاشدن به آلزایمر شمرده می شود و آنهم بوسیله بیماری هایی مانند آپنه خواب، فشار خون بالا و دیابت.
_ مصرف حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات در طول روز: مصرف سبزیجات یک راه عالی برای کند کردن زوال شناختی در افراد ۶۵ سال و بالاتر است. مطالعات ثابت کرده اند کسانی که در روز ۴ وعده یا بیشتر میوه و سبزیجات تازه مصرف می کنند، ۴۰ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر لطمه های شناختی و بیماری آلزایمر قرار دارند.
_ استفاده از ادویه جات: گیاهان و ادویه جات و اضافه کردن آنها به مواد غذایی بجای نمک و روغن، یک راه امن برای پیش گیری از آلزایمر است. ادویه جات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند و مطالعات نشان داده اند که کورکومین موجود در زردچوبه برای مثال خطر مبتلاشدن به سرطان، آرتروز، افسردگی و آلزایمر را کم می کند. فقط یک چهارم قاشق چایخوری از ادویه جات و مصرف آنها دو بار در روز قند خون ناشتا را نیز می کاهد و این برای مبتلایان به دیابت ۲ که در معرض خطر مبتلاشدن به آلزایمر در سنین بالاتر هستند، مهمست.
_ اجتناب از گوشت های فراوری شده: برخی از ترکیبات مضر در گوشت های فراوری شده از قبیل بیکن و سوسیس موجب ایجاد تغییرات خطرناک در مغز می شوند و تنها راه صیانت از مغز، اجتناب از مصرف این نوع گوشت ها است.
_ مصرف ماهی آب های سرد یک دفعه در هفته: اسیدهای چرب امگا۳ در ماهی بمنظور کاهش التهاب در سراسر بدن سفارش شده است.
_ مصرف آجیل و دانه ها: این محصولات علاوه بر اسیدهای چرب امگا ۳، حاوی دوز مناسبی از سلنیوم و ویتامینE هستند؛ دو ماده مغذی مهم در سلامت مغز. گردو در این بین خوراکی محافظ مغز است و اسیدهای چرب امگا ۳ و آنتی اکسیدان های موجود در آن بمنظور کاهش خطر مبتلاشدن به آلزایمر مفید می باشد.
_ نوشیدن چند فنجان چای در روز: چای سیاه و سبز منابع سرشاز از آنتی اکسیدانی به نام کاتچین هستند که برای کاهش لطمه های اکسیداتیو در مغز موثر واقع می شود. مصرف چای با کاهش فشار خون و کاهش سطح کلسترول نیز ارتباط دارد.
_ مصرف قهوه: کافئین بااینکه در شب مزاحم خواب شمرده می شود اما مصرف آن در بامداد و اوایل پس از ظهر در مقابل بیماری آلزایمر محافظت به وجود می آورد. بگفته پژوهشگران مصرف ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز با بهبود حافظه و جلوگیری از زوال شناختی مرتبط می باشد.
_ مصرف شکلات تیره (تلخ): این نوع شکلات در مقابل لطمه های اکسیداتیو در بدن محافظت به وجود می آورد ضمن اینکه حاوی آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئید است و با بهبود جریان خون به مناطق مختلف مغز ارتباط دارد.



1402/05/01
10:23:15
5.0 / 5
207
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است