بیماری های کشنده حیوانی در کمین اند مراقبت ها را جدی بگیرید

بیماری های کشنده حیوانی در کمین اند مراقبت ها را جدی بگیرید

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت از افزایش خطر بیماری های زئونوز مانند هاری، تب مالت و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.



به گزارش پاراسول به نقل از وبدا، قباد مرادی رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی بیماریهای زئونوز، به تشریح برخی نکات کلیدی در حوزه پیش گیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، پرداخت و اظهار داشت: بیماری کشنده و دلخراش «هاری» بوسیله گزش و بزاق حیوانات هار مانند، سگ، گربه، روباه و دیگر حیوانات هار به انسان انتقال می یابد. به همین دلیل باید در برخورد با حیوانات وحشی مهاجم و دارای علایم بیماری، مراقب گازگرفتگی بوده و در صورت وقوع گازگرفتگی توسط حیوان، برای واکسیناسیون و دیگر اقدامات درمانی بلا فاصله به واحد مراقبت و پیشگیری هاری در مرکز بهداشت شهرستان مراجعه کنید.
 

لزوم مراقبت های منظم پزشکی حیوانات اهلی خانگی


وی اضافه کرد: حیوانات اهلی خانگی یا سگ های گله باید بصورت منظم توسط درمانگاه های دامپزشکی معاینه و مقابل بیماری واکسینه شوند.
مرادی اشاره کرد: نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ و گربه بدون مراقبت دامپزشکی علاوه بر بیماری هاری، می تواند سبب انتقال بیماریهای انگلی مانند کیست هیداتید و توکسوپلاسموز شود. بنابراین، این حیوانات باید بطور منظم زیر نظر دامپزشک معاینه و داروهای ضد انگلی دریافت نمایند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد: محل نگهداری حیوانات خانگی باید مرتباً تمیز و ضدعفونی شده و از تماس خردسالان و زنان حامله با آنها پرهیز و از تماس حیوانات خانگی با حیوانات وحشی و ولگرد، جلوگیری شود.
وی همین طور تصریح کرد: برای قطع چرخه زندگی انگل ها و پیش گیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ضمن ممانعت از کشتار قاچاق دام، ضایعات کشتارگاهی خصوصاً قسمت های آلوده به کیست های انگلی باید از دسترس حیواناتی مانند سگ و گربه و حیات وحش، دور باشد.
مرادی با اعلان اینکه میوه جات و سبزی های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی دیگر می تواند سبب انتقال آلودگی های انگلی و میکربی مثل کیست هیداتید، توکسوپلاسموز و عفونت ها و مسمومیت هایی به انسان شود، اضافه کرد: میوه و سبزی پیش از مصرف باید با بهره گیری از چند قطره مایع ظرف شویی در یک ظرف آب، بطورکامل شسته و با بهره گیری از مواد ضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی و سپس مصرف شوند. همچنین، باید مراقب آلودگی های متقاطع مانند آلودگی ناشی از کارد یا میز یا تخته گوشت آلوده در آشپزخانه، باشیم.
وی اظهار داشت: گوشت قرمز باید از فروشگاه ها و قصابی های مجاز که واجد شرایط بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی روی لاشه هستند، تهیه شود. مصرف گوشت های غیرمطمئن به ویژه بصورت کبابی و نیم پز می تواند سبب انتقال آلودگی های باکتریایی و انگلی به انسان شود.
 

گوشت طیور مورد تأیید دامپزشکی مصرف کنید


وی با اعلان اینکه گوشت طیور فاقد بسته بندی مورد تأیید دامپزشکی یا در صورت نگهداری در وضعیت نامناسب و انقضای تاریخ مصرف، می تواند سبب بیماری و مسمومیت های غذایی مصرف کننده شود، افزود: مصرف شیر و سایر فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه مانند پنیرهای محلی و بستنی های سنتی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه می تواند سبب ابتلاء به بیماری خطرناک تب مالت (بروسلوز) و دیگر عفونت های گوارشی خطرناک شود. به همین دلیل از مصرف شیرخام، پنیر محلی، بستنی سنتی و دیگر محصولاتی که از شیر خام و غیرپاستوریزه تهیه می شوند، باید جدا اجتناب شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد: تماس مستقیم دامداران با جنین های سقط شده و ترشحات زایمان دام های مذکور می تواند سبب انتقال بیماری هایی مانند تب مالت شود، بنابراین، هنگام تماس با دام ها باید نکات بهداشتی رعایت شود.
وی عنوان کرد: برخی از بندپایان مانند کنه، می توانند سبب انتقال بیماریهای خطرناکی مثل تب های خونریزی دهنده (تب کریمه کنگو) به انسان شوند. بنابراین، باید محل نگهداری دام های اهلی مانند گاو، گوسفند و بز در اماکن روستایی از محل زندگی انسان جدا و مرتباً با سمپاشی مناسب از بندپایان ناقل مثل کنه، پاکسازی شود. همچنین، دامداران باید از تماس دست با کنه یا له کردن آنها با دست اجتناب کنند.
مرادی اشاره کرد: افرادی که به اقتضای شغلی با حیات وحش در تماس اند مانند، دامپزشکان و تکنسین های دامپزشکی و محیط بانان و یا کارکنان باغ وحش ها، باید ضمن رعایت مراقبت های محافظتی لازم، واکسن های ضروری مانند واکسن هاری را دریافت نمایند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباب سفارش های پیشگیرانه در مورد بیماریهای مشترک انسان و حیوان به ویژه بیماریهای تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری، بیان کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که بصورت غیربهداشتی ذبح و عرضه می شوند، خودداری کنید؛ دام زنده را از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید؛ از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید؛ به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید؛ گوشت تازه ۲۴ ساعت و جگر و سایر امعاء و احشاء دامی، ۴۸ ساعت پیش از مصرف، در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود.
وی اضافه کرد: از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری کرده و غذاهای بطورکامل پخته شده را مصرف کنید؛ از دستکاری، کندن و یا له کردن کنه های موجود بر روی دام ها خودداری کنید؛ از تماس با خون حیوان ذبح شده بر روی اندام های بدن خودداری کنید؛ از مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه (شیر، پنیر، بستنی و خامه) خودداری کنید.
مرادی همین طور اظهار داشت: از تماس، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری کنید؛ در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و سایر پستانداران، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، سریعاً جهت دریافت واکسن ضد هاری به مراکز مراقبت و پیشگیری هاری مراجعه کنید.
 

از مار و عقرب دوری کنید


وی افزود: در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری کنید؛ در صورت گزش توسط مار و عقرب، جهت انجام اقدامات درمانی و تزریق سرم ضد زهر، به اورژانس بیمارستان مراجعه کنید و بمنظور ممانعت از نیش پشه ها و پیش گیری از ابتلاء به بیماریهای منتقله از حشرات از قبیل سالک، از وسایل حفاظت فردی مانند، پمادهای دور کننده حشرات و لباس هایی با آستین بلند، استفاده کنید.
 

5.0 / 5
4
1404/04/16
20:40:47
تگهای خبر: آب , بهداشت , بیمارستان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است
parasol.ir: چتری برای زندگی، در تمام فصول