مصرف این خوراکی ها می تواند عامل شروع پارکینسون باشد

مصرف این خوراکی ها می تواند عامل شروع پارکینسون باشد

پاراسول: مطالعه ای جدید نشان میدهد افرادی که بطور منظم غذای فوق فرآوری شده مصرف می کنند، در مقایسه با آنهایی که این دست از مواد غذایی را نمی خورند، ممکنست برای بروز نشانه های اولیه بیماری پارکینسون در معرض خطر بیشتری قرار داشته باشند.



به گزارش پاراسول به نقل از خبر آنلاین، غذاهای فوق فرآوری شده شامل نان های تولید انبوه، چیپس، غلات صبحانه و نوشابه های گازدار می شوند که حاوی نگهدارنده ها، رنگ ها و طعم دهنده های مصنوعی و همین طور افزودنی هایی مانند امولسیفایرها هستند.

ایسنا نوشت: مطالعات پیشین مصرف مکرر غذاهای فوق فرآوری شده را با مشکلاتی مانند چاقی، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودرس مرتبط دانسته اند.

اکنون، مقاله ای که در مجله «نورولوژی» (Neurology) پخش شده، نشان میدهد مصرف منظم غذاهای فوق فرآوری شده با نشانه های اولیه بیماری پارکینسون ارتباطی قوی دارد؛ نشانه هایی که ممکنست به علایم شدیدتری مانند لرزش و کندی حرکت تبدیل شوند.

«شیانگ گائو»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه فودان چین، اظهار داشت: پژوهش ما نشان میدهد که خوردن بیش از اندازه غذای فرآوری شده، مانند نوشابه های شیرین و تنقلات بسته بندی شده، ممکنست روند بروز نشانه های اولیه پارکینسون را تسریع کند.

داشتن یک رژیم غذایی سالم بسیار حیاتیست برای اینکه با کاهش خطر مبتلاشدن به بیماریهای تخریب کننده عصبی مرتبط می باشد و انتخاب های غذایی امروز می توانند بر سلامت مغز ما در آینده بطور قابل توجهی تاثیر بگذارند.

این مطالعه ۴۳ هزار نفر با میانگین سنی ۴۸ سال را بررسی کرد که در شروع مطالعه، گرفتار بیماری پارکینسون نبودند. وضعیت سلامت آنها به مدت ۲۶ سال بوسیله پرسش نامه های منظم و معاینه های پزشکی مورد پیگیری قرار|گرفت.

متخصصان برای شناسایی نشانه های اولیه پارکینسون، رفتار خواب شرکت کنندگان، یبوست، علایم افسردگی، دردهای بدنی، اختلال در تشخیص رنگ، خواب آلودگی بیش ازحد در طول روز و کاهش توانایی بویایی را بررسی کردند.

همچنین از شرکت کنندگان خواسته شد هر دو تا چهار سال یک دفعه دفترچه ای از مواد غذایی که می خوردند و دفعات مصرف آنها را بطور دقیق تکمیل کنند.

متخصصان میانگین مصرف روزانه غذای فوق فرآوری شده برای هر فرد را محاسبه کردند و آنها را برمبنای میزان مصرفشان به پنج گروه تقسیم کردند.

گروه نخست بطور متوسط روزانه ۱۱ وعده یا بیشتر غذای فوق فرآوری شده مصرف می کردند و پایین ترین گروه، کمتر از سه وعده در روز غذای فوق فرآوری شده می خوردند.

به گزارش ایندیپندنت، متخصصان دریافتند که گروه نخست در مقایسه با افرادی که کمتر از سه وعده غذای فوق فرآوری شده در روز مصرف می کردند، ۲.۵ برابر بیشتر احتمال داشت که سه نشانه یا بیشتر از علامتهای اولیه بیماری پارکینسون را تجربه کنند.

این نتیجه بعد از درنظر گرفتن عواملی مانند سن، فعالیت بدنی و سیگار کشیدن به دست آمد.

متخصصان همین طور دریافتند که مصرف بیشتر غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش ریسک تقریباً تمام نشانه هاــ به جز یبوست ــ ارتباطی قوی دارد. دکتر گائو اظهار داشت: انتخاب این که فرد غذاهای کمتر فرآوری شده مصرف کند و بیشتر غذاهای کامل و مغذی بخورد، می تواند راهبردی خوب برای حفظ سلامت مغز باشد.

متخصصان با اشاره به یکی از محدودیت های این بررسی گفتند که شرکت کنندگان میزان غذای فوق فرآوری شده مصرفی خودرا بصورت خوداظهاری گزارش کردند، به این معنا که ممکنست مقدار واقعی مصرف را به درستی به خاطر نیاورده باشند.

دکتر گائو اشاره کرد: برای تایید یافته ما بر اساس این که خوردن غذای کمتر فرآوری شده ممکنست نشانه های آغازین بیماری پارکینسون را آهسته تر کند، به بررسی های بیشتری نیاز است.

۴۷۲۳۶



منبع:

5.0 / 5
11
1404/04/26
12:31:00
تگهای خبر: بیماری , پزشك , تولید , خوراكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است
parasol.ir: چتری برای زندگی، در تمام فصول