یک نوشیدنی طبیعی برای کاهش فشارخون در سالمندان

یک نوشیدنی طبیعی برای کاهش فشارخون در سالمندان

پاراسول: نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است آب چغندر غنی از نیترات با تغییر ترکیب باکتری های دهان و کاهش باکتری های التهاب زا می تواند به سالمندان در پایین آوردن فشار خون کمک نماید.



به گزارش پاراسول به نقل از خبر آنلاین، در مطالعه اخیر دانشگاه اکستر که نتایج آن در نشریه پزشکی و زیست شناسی رادیکال های آزاد (Free Radical Biology and Medicine) انتشار یافت، ۳۹ شرکت کننده زیر ۳۰ سال و ۳۶ فرد در سنین ۶۰ و ۷۰ سالگی حضور داشتند.

ایسنا در خبری نوشت: آزمایش طی دو مرحله دو هفته ای انجام شد که در آن، یک گروه روزانه مقدار مشخصی آب چغندر غنی از نیترات و گروه دیگر نسخه بدون نیترات آن (دارونما) را مصرف کرد. میان این دو مرحله یک دوره پاکسازی درنظر گرفته شد تا آثار پیشین از بین برود.

متخصصان با استفاده از توالی یابی ژن های باکتریایی، بررسی کردند که قبل و بعد از هر مرحله، چه میکروب هایی در دهان شرکت کنندگان وجود داشت. نتایج نشان داد در سالمندانی که آب چغندر نیترات دار نوشیدند، باکتری های مضر پروتلا (مرتبط با التهاب) کاهشی قابل توجه و باکتری های مفیدی مانند نایسریا افزایش داشت. همین طور شرکت کنندگان سالمند در شروع مطالعه فشار خون بالاتری داشتند، اما بعد از مصرف آب چغندر، فشار خون آنها کاهش پیدا کرد. در حالیکه در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد.

دکتر «مارک سیگل»، تحلیلگر ارشد پزشکی فاکس نیوز اظهار داشت: ما می دانیم که غذاهای سرشار از نیترات خوراکی مانند سبزیجات برگ دار، چغندر و کاهو می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. نیترات ها در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می شوند و نیتریک اکسید یک مولکول کلیدی برای سلامت عروق است، برای اینکه موجب گشاد شدن رگ ها و کاهش فشار خون می شود.

به گفته دکتر «اندی جونز»، استاد دانشگاه اکستر و از نویسندگان مقاله، این پژوهش نشان میدهد غذاهای غنی از نیترات می توانند میکروبیوم دهان سالمندان را به شکلی تغییر دهند که التهاب کمتر و کاهش فشار خون بهمراه داشته باشد.

به گزارش ایندیپندنت، در همین حال «لی بنیستون»، مدیر بخش پژوهش در شورای علوم زیستی و زیست فناوری انگلیس نیز اضافه کرد: این تحقیق نمونه ای عالی از اینست که چه طور علوم زیستی می تواند به درک بهتر ارتباط پیچیده میان رژیم غذایی، میکروبیوم و سالمندی سالم کمک نماید. با روشن شدن نحوه اثرگذاری نیترات خوراکی بر باکتری های دهان و فشار خون، فرصت های تازه ای برای بهبود سلامت عروقی از راه تغذیه ایجاد می شود.

سیگل تصریح کرد: با افزایش سن، سطح نیتریک اکسید قابل دسترس در بدن کاهش می یابد؛ ازاین رو منطقی است که مصرف نیترات های خوراکی برای سالمندان فواید بیشتری داشته باشد. این مطالعه بار دیگر این باور قدیمی را که یک رژیم غذایی سالم و سرشار از میوه و سبزیجات تازه می تواند به کنترل خیلی از بیماریهای مزمن کمک نماید، تایید می کند.

به طور خلاصه در صورتی که در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد. نیترات ها در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می شوند و نیتریک اکسید یک مولکول کلیدی برای سلامت عروق است، به جهت اینکه باعث گشاد شدن رگ ها و کاهش فشار خون می شود.

5.0 / 5
16
1404/06/13
11:48:31
تگهای خبر: آب , بیماری , پاكسازی , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است
parasol.ir: چتری برای زندگی، در تمام فصول