آیا غذاهای ارگانیک فواید سلامتی بهتری دارند؟

آیا غذاهای ارگانیک فواید سلامتی بهتری دارند؟

پاراسول: غذای ارگانیک با روش های متفاوتی از محصولات غذایی ساخته شده به شیوه های معمولی، کشت و تولید می شود و چنین پیداست که افزودنی ها و آلاینده های کمتری دارند.


به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف کنندگان موادغذایی، روزبه روز بیش تر نگران اثرات آفت کش ها، کودها و هورمون های محرک رشد موجود در موادغذایی می شوند.
غذای ارگانیک با روش های متفاوتی از محصولات غذایی ساخته شده به شیوه های معمولی، کشت و تولید می شود و چنین پیداست که افزودنی ها و آلاینده های کمتری دارند.
خاصیت های اصلی که کشاورزی ارگانیک را از کشاورزی سنتی متمایز می کنند شامل کنترل علف های هرز، بیماری ها و آفات بوسیله تناوب کشت و کوددهی ارگانیک حداقلی بر پایه مداخلات بیولوژیکی و شیمیایی است.
تفاوت های تغذیه ای میان محصولات غذایی ارگانیک و سنتی و همین طور سلامتی بیشتر محصولات ارگانیک، قوی ترین انگیزه مصرف کنندگان برای خرید محصولات ارگانیک است. نتایج برخی مطالعات نشان می دهند که میزان نیترات محصولات ارگانیک نسبت به سایر محصولات غذایی کمتر است. با توجه به این که نیترات ها با افزایش ریسک مبتلاشدن به سرطان دستگاه گوارش و متهموگلوبینمی در خردسالان مرتبط هستند، چرایی جذابیت مصرف نیترات کمتر برای مصرف کنندگان مشخص است.
ویتامین C، مسئول صیانت از سلول ها و حفظ سلامتی آنها است و همین طور به بهبود زخم ها، حفظ سلامت پوست و مو، حفظ سلامت استخوان ها، غضروف و رگ های خونی کمک می نماید. سطوح بالاتر ویتامین C در میوه های ارگانیک و سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و کاهو گزارش شده است.

کاروتنوئیدها

سطوح بالاتری از کاروتنوئیدها در فلفل های شیرین ارگانیک، آلو زرد، گوجه فرنگی و هویج گزارش شده اما در عین حال، مطالعات در این مورد نتایج متفاوتی ارایه کرده اند، که احتمالا به تفاوت های نوع خاک و کودها و آفت کش های مورد بررسی بازمی گردد که تصور می شود بر سطح کاروتنوئیدها تأثیر می گذارند.
کاروتنوئیدها بعنوان نوعی آنتی اکسیدان عمل می کنند که می تواند از بیماری جلوگیری کرده و به سیستم ایمنی کمک نماید. تعدادی از کاروتنوئیدها نیز می توانند به ویتامین A تبدیل شوند که برای رشد، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی چشم لازم است.
سطح ترکیبات فنولی در غذای ارگانیک بالاتر است. ترکیبات فنولی دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد جهش زا، ضد التهاب و ضد سرطان هستند. مصرف پلی فنول ها بوسیله میوه ها و سبزیجات با کاهش شیوع بیماریهای قلبی عروقی مرتبط می باشد و استرس اکسیداتیو را می کاهد.
اثرات محافظتی پلی فنول ها در مقابل تعدادی از سرطان ها مانند سرطان دهان، روده بزرگ، دوازدهه، کبد، ریه، پستان و پوست شناسایی شده اند.

خطرات سلامتی آفت کش ها در مواد غذایی سنتی

بازمانده های آفت کش ها، آلاینده هایی هستند که اثرات ژن توکسیک، سرطان زا، لطمه رسان به سیستم عصبی، اختلال در سیستم غدد درون ریز و آلرژیک دارند.
بطور معمول، سطح باقی مانده آفت کش ها در موادغذایی ساخته شده به روش سنتی بالاتر است. شواهد نشان می دهند که قرار گرفتن در معرض ارگانوفسفات ها، که حدود ۵۰ درصد عامل فعال در بیشتر آفت کش های تجاری را می سازند، در رژیم های غذایی شامل محصولات ارگانیک کمتر است.
بطور خلاصه با عنایت به اینکه نیترات ها با بالا رفتن خطر مبتلاشدن به سرطان دستگاه گوارش و متهموگلوبینمی در خردسالان مرتبط هستند، چرایی جذابیت مصرف نیترات کمتر برای مصرف کنندگان مشخص است. برخی از کاروتنوئیدها نیز می توانند به ویتامین A تبدیل شوند که برای رشد، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی چشم ضروری است.


منبع:

5.0 / 5
6
1404/09/06
10:35:14
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است
parasol.ir: چتری برای زندگی، در تمام فصول