اخطار وزارت بهداشت درمورد اخبار جعلی آلودگی مواد غذایی در فضای مجازی

اخطار وزارت بهداشت درمورد اخبار جعلی آلودگی مواد غذایی در فضای مجازی

به گزارش پاراسول، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: اطلاعات نادرست در رابطه با محصولات غذایی، خصوصاً در فضای مجازی، بر میزان مصرف اثرگذار می باشد در حالیکه مردم باید به میزان سفارش شده آنها را مصرف کنند.



به گزارش پاراسول به نقل از خبر آنلاین، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در رابطه با شناسه گذاری محصولات کشاورزی اظهار نمود: با عنایت به استفاده از آفت کش ها برای کشت و تولید محصولات کشاورزی، لزوم شناسه گذاری این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست. سالیان سال است وزارت بهداشت از متقاضیان شناسه گذاری محصولات کشاورزی به حساب می آید تا بتوان ردیابی محصولات کشاورزی را انجام داد.

ایسنا در خبری نوشت: وی در رابطه با مزایایی شناسه گذاری محصولات کشاورزی توضیح داد: مزایای شناسه گذاری فقط به ردیابی محصولات محدود نمی گردد، بلکه با عرضه آموزش های ضروری جهت کشاورزان میتوان از آفت کش هایی بهره برد که برای سلامت مضر نباشد.
شناسایی منشأ محصول با شناسه گذاری
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه شناسه گذاری محصولات کشاورزی از وظایف محوله وزارت جهاد کشاورزی است، خاطرنشان کرد: با عنایت به درخواست دستگاه های متفاوت در حوزه شناسه گذاری محصولات کشاورزی، این مورد در برنامه هفتم توسعه آمده است و جزو وظایف وزارت کشاورزی شمرده می شود.

وی اضافه کرد: اقدامات خوبی در حوزه شناسه گذاری محصولات کشاورزی انجام شده است. برپایه اطلاعاتی که در دست دارم، شناسه گذاری چند محصول را شروع کرده اند. امیدوارم شاهد گسترش شناسه گذاری محصولات کشاورزی باشیم تا محصولات بیشتری زیر پوشش فرآیند شناسه گذاری قرار گیرند.

این مسئول افزود: شناسه گذاری سبب می شود که منشأ یک محصول شناسایی شود. همینطور اگر یک محصول به علت فقدان یا کمبود دانش یک کشاورز دارای سطح بالایی از آفت کش باشد، باید تحت آموزش قرار گیرد تا محصولی سالم و با کیفیت روانه بازار شود.
آفت کش ها و فلزات سنگین در تمام محصولات کشاورزی جهان وجود دارند
اسماعیل زاده در رابطه با انتشار اطلاعات نادرست در رسانه های اجتماعی اظهار داشت: انتشار اطلاعات نادرست در رابطه با مواد غذایی و سموم کشاورزی بر دریافت مواد غذایی اثرگذار می باشد. گاهی اوقات شاهد انتشار مطالبی در فضای مجازی هستیم که مردم را از مصرف یک ماده غذایی منع می کند.

وی توضیح داد: به صورت مثال، اطلاعاتی در رابطه با وجود «آرسنیک» در برنج یا «نیترات» در محصولاتی مانند پیاز، سیب زمینی و گوجه فرنگی منتشر می شود. این درحالی است که آفت کش ها و فلزات سنگین در تمام محصولات کشاورزی سرتاسر جهان وجود دارند. این مسأله زمانی حائز اهمیت می شود که از حد فوقانی سفارش شده مراجع علمی عبور کند. عبور یک محصول از حد فوقانی مراجع علمی نشان دهنده اینست که می تواند آثار سوء برای سلامت داشته باشد.

این مسئول بیان نمود: اگر نیترات، فلزات سنگین و آفت کش های یک محصول بیشتر از حد فوقانی مراجع علمی باشد، باید از عرضه آن محصول جلوگیری کرد. گوجه فرنگی و سیب زمینی مقدار اندکی نیترات دارند؛ موضوعی که طبیعی است.
مصرف ماهی زیر حد جیوه هیچ مشکلی ایجاد نمی کند
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: همینطور مطالبی در رابطه با آلودگی ماهی با جیوه هم هر از گاهی مطرح می شود، اما این مطالب هم اشتباه است. مصرف یک یا ۲ مرتبه ماهی در هفته که زیر حد جیوه باشد، هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
فریب دادن مردم در فضای مجازی با اطلاعات نادرست
اسماعیل زاده تاکید کرد: اشخاصی در جامعه حضور دارند که مردم را با انتشار اخبار نادرست فریب می دهند. اخبار حوزه سلامت باید از مراجع معتبر مانند وزارت بهداشت پیگیری شود. اگر یک محصول به سموم آفت کش، نیترات یا جیوه آلوده باشد، به اطلاع مردم می رسد.

وی اضافه کرد: اطلاعات نادرست در رابطه با محصولات غذایی بر میزان مصرف اثرگذار می باشد، در صورتیکه مردم باید به میزان سفارش شده میوه و سبزیجات مصرف کنند.

0.0 / 5
4
1405/08/12
10:51:58
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , توسعه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
پاراسل