ضمن تشریح چگونگی مدیریت بحران زایمان در سیل، اعلام شد

نگرانی از شیوع بیماری های انگلی و تنفسی در مناطق سیل زده با گرم شدن هوا

نگرانی از شیوع بیماری های انگلی و تنفسی در مناطق سیل زده با گرم شدن هوا

به گزارش پاراسول مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات بهداشتی انجام شده در مناطق سیل زده، اظهار داشت: نگرانی ما در مناطق سیل زده برای فصل گرماست. در این زمینه به تدریج در حال ارسال دستورالعمل هایی درباره راهكارهای جلوگیری از عفونت های منتقله با آب و غذا برای دانشگاه های این مناطق هستیم.



دكتر حامد بركاتی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بهداشتی مردم در مناطق سیل زده كشور، اظهار داشت: همواره در ابتدای بروز بحران با وضعیتی حاد مواجهیم و باید در حوزه استقرار اضطراری فعالیت شود. بر همین مبنا در فاز اول بحران اولویت های حوزه بهداشت ایجاد دسترسی به آب شُرب سالم و لوازم امدادی اولیه است. پس از ایجاد استقرار هم اقدامات تكمیلی تر را باید در حوزه سلامت دنبال نماییم. بعنوان مثال هم اكنون در گلستان به فاز استقرار رسیده ایم و بحران اولیه پشت سر گذاشته شده است و حالا نگرانی مان بروز بیماری های عفونی و انگلی منتقله از راه آب و غذا است.

وی اضافه كرد: بر همین مبنا تلاش می شود كه بیشترین آبی كه در این مناطق تهیه و توزیع می شود، آب های بسته بندی شده باشند. از طرفی همكاران بهداشت محیط وزارت بهداشت هم به صورت خاص آب لوله كشی را در مناطق سیل زده به صورت روزانه و ساعت به ساعت بررسی نموده و سه اقدام ارزیابی كُلر آب، ارزیابی PH آب و ارزیابی میكروبی آب را انجام می دهند و در صورتی كه آب در مواردی غیرسالم باشد، مداخله كرده و با كمك سازمان های آب وفاضلاب شهری و روستایی مشكل را حل می كنند.
توصیه هایی به سیل زدگان
بركاتی با اشاره به اینكه در خیلی از كمپ های مناطق سیل زده آب به صورت بسته بندی شده در اختیار قرار می گیرد، اضافه كرد: به مردم مناطق سیل زده سفارش می نماییم كه به خودمراقبتی هم توجه كنند؛ مردم باید دستان شان را به صورت صحیح شسته و از آب سالم استفاده كنند. آب بسته بندی با سر پلمب شده برای آشامیدن مناسب می باشد، اما اگر از منبع آب مطمئن نیستند، حتما آنرا بجوشانند و بعد مصرف كنند.
توزیع شیر مصنوعی برای نوزادان مناطق سیل زده
وی همینطور اظهار داشت: با عنایت به اینكه برخی شیرخواران در مناطق سیل زده بنا به هر دلیلی از شیر مادر محروم هستند، ما به مقدار مورد نیاز شیر مصنوعی برای این مناطق تامین كردیم. همینطور مكمل های غذایی را كه نقش زیادی در جلوگیری از اختلالات بعدی احتمالی خواهد داشت، با عنایت به اینكه غذا و آب امكان دارد گرفتار مشكل شوند، برای همه جمعیت این مناطق تامین و توزیع كردیم. در عین حال از كودكانی كه شیر مادر می خورند هم حراست كرده و آموزش هایی در این زمینه به مادران عرضه شده است.

بركاتی در این باره اضافه كرد: در ایام ابتدایی بروز سیل، سازمان های مختلف شیر مصنوعی را به وفور در مناطق بحران زده توزیع كردند و این تصور برای مادران این مناطق بوجود آمد كه باید از شیر مصنوعی استفاده كنند. در صورتی كه این اقدام دو مشكل را برای كودك ایجاد می كند؛ اول اینكه سطح ایمنی كودك را پایین می آورد و دوم هم اینكه وسایلی كه باید با آن شیر تهیه شود، امكان دارد بهداشتی نباشند و یا شیر با آب ناسالم تهیه شود. ازاین رو بهترین شیر برای شیرخواران شیر مادر است؛ بخصوص در مواقع بحران، اما برای شیرخوارانی كه از شیر مادر محروم بودند، به اندازه كافی شیر مصنوعی تامین و توزیع كردیم.
مدیریت بحران زایمان در سیل
بركاتی با اشاره به اینكه در وضعیت حاد ما برخی گروه سنی را به صورت ویژه مورد پیگیری قرار می دهیم، اظهار نمود: یكی از این گروه های سنی در بحران سیل اخیر، مادران آبستن بودند كه به تعداد زیادی از آنها عرضه خدمت كردیم. حتی در گلستان با وجود اینكه راه های ارتباطی روستایی بسته شده بود و مشكلات جوی اجازه جابجایی با قایق یا هلی كوپتر را نمی داد، یك مورد زایمان توسط ماما روستا با نظارت اساتید به صورت تلفنی به صحت و سلامت انجام شد. همینطور در گلستان حدود هفت مادر آبستن از راه قایق و سه مورد توسط هلی كوپتر منتقل شدند. در خوزستان هم 20 مادر با هلی كوپتر و قایق منتقل شدند. خوشبختانه مشكل اساسی در این زمینه نداشتیم و مادران پرخطر مدیریت شدند.
نگرانی از خشك شدن گل و لای در لرستان و بروز بیماری های تنفسی
بركاتی با اشاره به اینكه نگرانی ما در مناطق سیل زده برای فصل گرماست، تصریح كرد: در این زمینه به تدریج در حال ارسال دستورالعمل هایی برای دانشگاه ها در حوزه سلامت جمعیت و خانواده هستیم كه درباره راهكارهای جلوگیری از عفونت های منتقله با آب و غذا در مناطق سیل زده است. در لرستان هم با عنایت به اینكه حجم زیادی از گل ولای انباشته شده، نگران خشك شدن گل و لای هستیم؛ چونكه امكان دارد با تندبادی، گرد و خاك ایجا شود و منجر به بروز مشكلات و معضلات تنفسی شود كه این مورد هم باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: در عین حال حوزه سلامت محیط و كار وزارت بهداشت به صورت مجدانه بحث دفن احشام و حیواناتی كه اجسادشان لابلای سیلاب رها شده را پیگیری می كند و این مورد به خوبی با كمك دامپزشكی ها و شهرداری های استان ها مدیریت شده است. ساكنین این مناطق هم اگر با اجساد احشام و یا طیور مواجه گشتند، آنها را به صورت صحیح دفن كنند و اگر حجم اجساد بیشتر از توان مردم بود، به همكاران سلامت محیط و كار وزارت بهداشت اطلاع دهند كه یا خودشان مبادرت به دفن كنند و یا به سایر بخش ها اطلاع دهند. چونكه اگر این اتفاق نیفتد این معضل در روزها و هفته های آینده سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.
دو نیاز اساسی كودكان و زنان در مناطق سیل زده
مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینكه تمام داروهای اساسی از جانب تیم های بهداشتی و مراكز بهداشتی برای مناطق سیل زده تامین شده است و مكمل ها را به همه جمعیت سیل زده داده ایم، اظهار داشت: دو مساله دیگر كه از نظر بهداشتی مهم می باشد، اما تامین آن بر عهده ما نیست، پوشك برای كودكان و پد بهداشتی برای زنان بود. بخصوص تامین پد بهداشتی برای زنان بسیار مهم می باشد. در تجربه ای كه در كرمانشاه و ورزقان داشتیم، نشان داد كه به این مورد توجهی نمی گردد و زنان و خانواده ها به سبب حیای ذاتی كه دارند، امكان دارد اصلا این نیاز را بیان نكنند و مشكلاتی برایشان ایجاد شود. این مسائل هم با پیگیری هایی كه انجام شد و با كمك خیرین سلامت رفع شده و این اقلام تهیه شدند. در این زمینه تابحال مشكلی نداشتیم و باید كمك نماییم كه پس از این هم این مورد مدیریت شود.

بركاتی با اشاره به اینكه بیماری های عفونی و انگلی حتما به صورت موردی در این مناطق وجود خواهد داشت، اظهار داشت: به هر حال در تابستان حدود پنج درصد از كودكان مان گرفتار اسهال می شوند كه این عدد در بحران به دو برابر می رسد و ما باید آماده باشیم، زود شناسایی و غربال كرده و مدیریت نماییم كه این اقدام انجام شده و اپیدمی یا گسترش این بیماری ها را نداشتیم.




5.0 / 5
4361
1398/01/30
13:32:55
تگهای خبر: آب , آموزش , بهداشت , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است