تاثیر نوشیدن قهوه در مبارزه با سرطان كبد
پاراسول: پژوهشگران ˮدانشگاه كوئینز بلفاستˮ (Queen؛s University Belfast) ایرلند شمالی در مطالعه اخیرشان اظهار كرده اند مصرف قهوه می تواند خطر مبتلاشدن به سرطان كبد را تا 50 درصد كم كند.
به گزارش پاراسول به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، قهوه یكی از بزرگ ترین منابع آنتی اكسیدان ها در رژیم غذایی مدرن شمرده می شود. محتوای آنتی اكسیدانی قهوه بسیار زیاد است و همین سوژه نیز موجب مفید بودن این ماده است. پژوهشگران بتازگی اظهار كرده اند مصرف یك فنجان قهوه در روز می تواند علاوه بر رفع خستگی به كاهش خطر مبتلاشدن به سرطان كبد نیز كمك نماید. دانه قهوه حاوی "پلی فنل" (polyphenol) است كه ممكنست جلوی تقسیم سلول های سرطانی را بگیرد.
پژوهشگران دانشگاه كوئینز بلفاست در مطالعه اخیرشان بیشتر از ۵۰۰ هزار فرد كه بیشتر از سه چهارم آنها قهوه مصرف می كردند را مورد بررسی قرار دادند.
دكتر "اونا مك منامین" (Una McMenamin) پژوهشگر این مطالعه اظهار داشت: ما طی این مطالعه دریافتیم احتمال مبتلاشدن به سرطان كبد در افرادی كه قهوه مصرف می كنند ۵۰ درصد كمتر است.
"كیم تو تران" (Kim Tu Tran) نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: خبر خوش برای افرادی كه عادت به نوشیدن قهوه دارند این است كه این عادت برای سلامتی آنها بسیار عالی است چونكه قهوه حاوی آنتی اكسیدان و كافئین است كه ممكنست در مقابل سرطان كبد از آنها محافظت كند. مصرف قهوه بیشتر از ترك سیگار و ترك مصرف الكل و كاهش وزن از سرطان كبد جلوگیری می كند.
طی این مطالعه پژوهشگران ۳۶۵ هزار و ۱۵۷ فرد را كه عادت به نوشیدن روزانه قهوه داشتند و ۱۰۰ هزار فرد را كه قهوه نمی نوشیدند را مورد بررسی قرار دادند.
در آن زمان ۸۸ نفر از افراد مذكور مبتلا به سرطان كبد بودند. پژوهشگران دریافتند قهوه در افرادیكه روزانه قهوه می نوشیدند تا ۵۰ درصد سبب كاهش رشد مبتلاشدن به سرطان كبد شده بود.
البته این اولین بار نیست كه فواید اعجاب انگیز قهوه اثبات می شود چونكه چندی قبل نیز پژوهشگران آمریكایی اظهار كرده بودند تركیبات موجود در پوسته دانه قهوه می تواند التهاب را در سلول های موش ها مهار كند. این پژوهش نشان داد هنگامی كه سلول های چربی موش ها در معرض تركیبات استخراج شده از پوسته دانه قهوه موسوم به "پروتوكاتكویك اسید"(PCA) و "گالیك اسید"(Gallic acid) قرار می گیرند، التهاب ناشی از چربی آنها كاهش پیدا می كند و جذب گلوكز و حساسیت انسولین آنها نیز بهتر می شود.
یافته های این مطالعه در مجله" British Journal of Cancer" منتشر گردید.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب