كووید-۱۹ همچنان رو به صعود

كووید-۱۹ همچنان رو به صعود

به گزارش پاراسول عضو كمیته علمی ستاد ملی مقابله با كرونا با اشاره به مباحثی مانند افراد در اولویت تزریق واكسن آنفلوآنزا، نحوه تشخیص كرونا از آنفلوآنزا و وضعیت كووید-19 در كشور، اظهار داشت: از آنجایی كه محدودیت ها كمتر شده و مردم هم كمتر پروتكل ها را رعایت می كنند، می بینیم كه افراد سالمند هم در خانواده ها مبتلا می شوند و طبعا وضعیت بیماری در افراد سالمند و دارای بیماری های زمینه ای شدیدتر خواهد بود.



دکتر مینو محرز در گفت و گو با ایسنا، درباره افراد اولویت دار برای تزریق واکسن آنفلوآنزا، اظهار داشت: با توجه به این که هم اکنون ممکنست واکسن آنفلوآنزا به اندازه کافی در دسترس نباشد، باید برمبنای اولویت بندی های انجام شده برای افراد در معرض خطر تزریق شود. بر این اساس در درجه اول پرسنل و کادر بهداشت و درمان، افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های قلب-عروقی و ریوی مزمن، مبتلایان به سرطان، زنان باردار، مبتلایان به بیماری های مزمن کلیوی، مبتلایان به اچ آی وی و... باید آنرا تزریق کنند. حال اگر واکسن موجود بود، سایر افراد هم می توانند این واکسن را تزریق کنند.
کمبود جهانی واکسن آنفلوآنزا
وی با اعلان اینکه امسال باتوجه به شیوع ویروس کرونا و درخواست جهانی برای واکسن آنفلوآنزا، در همه جای دنیا کمبود واکسن آنفلوآنزا وجود دارد، اضافه کرد: اگر افراد نتوانستند واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، بدانند که با رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک، شستن دست ها و... می توانیم مبتلاشدن به آنفلوآنزا را کنترل نماییم.
مبتلایان به کرونا نباید واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند
محرز درباره افرادی که نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند، اظهار داشت: افرادی که هم اکنون به کووید-۱۹ مبتلا هستند، نباید واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند؛ چونکه اصولا به افراد سالم که بیماری ویروسی ندارند، واکسن تزریق می نماییم. در عین حال اگر فردی مبتلا به کرونا شده و الان بهبود یافته است، می تواند واکسن تزریق کند. موضوعی هم شایعه شده بود در خصوص اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا منجر به مبتلاشدن به کرونا می شود؛ در صورتیکه طبق مطالعاتی که بر روی این مساله انجام شده، چنین چیزی مطرح نشده است.
چگونه آنفلوآنزا را از کرونا تشخیص دهیم؟
وی درباره نحوه تشخیص آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا از یکدیگر باتوجه به مشابهت هایی در بعضی علایم این بیماری ها، اظهار داشت: مردم باید توجه نمایند که به محض اینکه علائمی مانند سرفه، عطسه، تب، بدن درد شدید و... پیدا کردند، معطل نکرده و به پزشک مراجعه کنند؛ چونکه خود فرد نمی تواند تشخیص دهد به کدام یک از این ویروس ها مبتلا شده، بلکه پزشک باید معاینه کرده و این تشخیص را دهد. بدین سبب به محض دیدن این علایم به پزشک مراجعه کنند؛ چونکه ممکنست گاهی افراد با مراجعه دیر هنگام به پزشک، زمان لازم را برای درمان از دست بدهند.
کرونا در کشور همچنان صعودی است
محرز با اعلان اینکه روند مبتلاشدن به کرونا همچنان رو به صعود است، اظهار داشت: روند بیماری همچنان افزایشی است و تعداد بستری هم زیاد شده است. به هر حال وقتی تعداد زیادی از افراد مبتلا شوند، میزان بستری نیز بالا رفته و حتی تعدادی به آی سی یو نیاز پیدا می کنند.
شدت کرونا بیشتر نشده، اما...
وی اشاره کرد: شدت کرونا بیشتر نشده، بلکه تعداد بیماران افزایش یافته است؛ چونکه قدرت سرایت پذیری ویروس بالاتر رفته است. از آنجایی که محدودیت ها کاسته شده و مردم هم کمتر پروتکل ها را رعایت می کنند، می بینیم که افراد سالمند هم در خانواده ها مبتلا شده اند و طبعا وضعیت بیماری در افراد سالمند و دارای بیماری های زمینه ای شدیدتر است.

محرز درباره احتمال افزایش تعداد مرگ و میرها به روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ مرگ، اظهار داشت: زمانیکه تعداد بیماران و خصوصاً بیماران بدحال افزایش یابد، طبیعتا میزان مرگ و میر هم بالا رفته و می توان انتظار افزایش تعداد مرگ و میرهای ناشی کووید-۱۹ را داشت. البته هم اکنون باتوجه به افزایش تجربه کادر درمان، ممکنست افرادی با وضعیت شدید هم چندین روز در آی سی یو باشند و سپس بهبود یابند، اما بازهم میزان مرگ و میر به سبب افزایش ابتلا، بالا است.

وی اشاره کرد: بهترین راه پیش گیری از تمام ویروس هایی که حامل عفونت های دستگاه تنفسی در زمستان هستند، از آنفلوآنزا گرفته تا کووید-۱۹ و سایر ویروس ها، این است که ماسک بزنیم، دست هایمان را مرتب بشوییم و فاصله فیزیکی را رعایت نماییم. متاسفانه حالا شاهدیم که تعداد زیادی از افراد ماسک نمی زنند. باید استفاده از ماسک الزامی شود تا در این صورت نگرانی ها کم شود.





منبع:

5.0 / 5
1968
1399/07/11
21:26:06
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است