آخرین آمار تب کریمه کنگو در کشور

آخرین آمار تب کریمه کنگو در کشور

به گزارش پاراسول، رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ضمن اشاره به این که از آغاز سال جاری تابحال ۱۹ مورد مثبت مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند، درعین حال مهم ترین نکات ذبح دام در آستانه عید سعید قربان را شرح داد.


دکتر محمدرضا شیرزادی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به نزدیکی به عید سعید قربان و انجام نذورات و قربانی های مردم، اظهار داشت: بیشتر از ۶۰ درصد از بیماری های عفونی، بیماری هایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل می شوند. همینطور بیشتر از ۷۵ درصد بیماری های نوپدید از بیماری هایی هستند که از حیوانات به انسان منتقل می شوند که کرونا هم جزوی از این بیماری ها بود.
وی ضمن اشاره به این که حیوانات بعنوان یکی از مخازن بیماری های واگیر شناخته می شوند، خاطرنشان کرد: در این رابطه لازم است اگر می خواهیم دامی را تهیه نماییم حتما دام مورد تایید اداره کل دامپزشکی را تهیه نماییم چون که آنها نسبت به سلامت دام اطمینان دارند و بر روند نگهداری آن نظارت دقیق دارند.
او با تکیه بر این که مهم ترین بیماری که طی ذبح دام و دستکاری لاشه آن امکان دارد منتقل شود، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است، اظهار نمود: بر این اساس لازم است جامعه آگاه شود که تا حد امکان دام را در کشتارگاه ذبح کنند و افراد معمولی مبادرت به ذبح دام نکنند و لاشه دام هم در کشتارگاه به مدت ۲۴ ساعت در حالت پیش سرد کن یعنی در دمای چهار درجه سانتی گراد قرار داده شود.
وی توضیح داد: این فرایند از آن جهت اتفاق می افتد که در این زمان میزان اسیدیته و PH گوشت کاسته شده و اگر ویروسی در آن وجود داشته باشد، از بین می رود. البته سفارش می نماییم برای مصرف جگر و سایر امعاء و احشا دام، بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد اقدام نمایند.
شیرزادی با تکیه بر این که وزارت بهداشت به هیچ عنوان موافق ذبح دام در سایر اماکن خارج از کشتارگاه نیست، اظهار داشت: در صورتیکه افراد به علل خاص خود حتما می بایست دام را در منزل و خارج از کشتارگاه ذبح کنند، لازم است دام مورد تایید ادارات کل دامپزشکی را تهیه کنند و حتما لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود. افراد حتما دقت کنند که لاشه دام نباید از ابتدا در فریزر نگهداری شود.
وی ادامه داد: با عنایت به این که تب کریمه کنگو بیماری ویروسی است که از راه گزش کنه به دام انتقال پیدا می کند، می تواند هنگام ذبح از دام به انسان هم منتقل شود؛ بنابراین به کارگران کشتارگاه ها سفارش می نماییم از وسایل حفاظت فردی استفاده نمایند. از آنجاییکه گزش کنه به صورت مستقیم هم می تواند سبب انتقال بیماری به انسان شود، دامداران در مناطقی که احتمال وجود کنه هست، لباس پوشیده و روشن به تن کنند.
رئیس گروه مدیریت بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، تصریح کرد: مصرف فرآورده های حیوانی به صورت خام از نظر انتقال خیلی از بیماری ها خطرآفرین است و افراد باید از مصرف گوشت و جگر خام اجتناب کنند. فرآورده دامی باید به صورت پخته مصرف شود تا مطمئن شویم عامل بیماری زا کاملا از بین رفته است.
وی علایم بیماری تب کریمه کنگو را شامل تب، سر درد، علایم گوارشی و در موارد شدید تظاهرات خونریزی دهنده معرفی نمود و اظهار داشت: اگر فردی علایم مورد اشاره را بعد از مصرف گوشت در خود مشاهده کرد باید به مراکز بهداشتی رجوع کند تا هم زودتر درمان گردد و هم از احتمال انتقال بیماری توسط خود به دیگران کم کند.
او در مورد آمار فعلی بروز تب کریمه کنگو در کشور هم به ایسنا اظهار داشت: از آغاز سال جاری تابحال ۱۹ مورد مثبت مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که متاسفانه یک بیمار هم جان خویش را از دست داد. توزیع جغرافیایی بروز بیماری هم در کشور یکسان است.




منبع:

1402/04/07
19:35:12
5.0 / 5
332
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , حفاظ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است