کاهش خطر مرگ در بازماندگان سرطان سینه با برداشتن تخمدان
به گزارش پاراسول، یک مطالعه جدید نشان داده است که برداشتن تخمدان ها و لوله های فالوپ به صورت قابل ملاحظه ای خطر مرگ را در بین بازماندگان سرطان سینه که از نظر ژنتیکی مستعد مبتلا شدن به سرطان هستند، می کاهد.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که بازماندگان سرطان سینه که حامل انواع ژن های BRCA۱ و BRCA۲ هستند، بعد از انجام عمل جراحی برداشتن تخمدان که بعنوان سالپینگو-اوفورکتومی دو طرفه (BSO) شناخته می شود، ۴۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
محققان دریافتند که این بازماندگان همینطور کمتر احتمال دارد که باردیگر به سرطان مبتلا شوند.
علاوه بر این، نتایج نشان داده است که این زنان بیشتر در معرض سایر مشکلات سلامتی طولانی مدت در رابطه با برداشتن تخمدان هایشان، مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و افسردگی، قرار ندارند.
محققان گفتند که نگرانی هایی وجود داشت بر مبنای این که برداشتن تخمدان ها می تواند عواقب ناخواسته ای برای سلامتی زنان به وجود بیاورد، چونکه آنها بعد از برداشتن منبع اصلی استروژن بدن، وارد یائسگی زودرس می شوند.
«هند حسن»، محقق ارشد و دانشجوی دکترا در مرکز اپیدمیولوژی ژنتیک سرطان دانشگاه کمبریج، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «ما می دانیم که برداشتن تخمدان ها و لوله های فالوپ به صورت قابل ملاحظه ای خطر مبتلا شدن به سرطان تخمدان را می کاهد، اما در مورد عواقب ناخواسته بالقوه ای که امکان دارد از شروع ناگهانی یائسگی ناشی از این عمل ناشی شود، علامت سوال وجود دارد.»
او اظهار داشت: «مطمئناً تحقیقات ما نشان داده است برای خانمهایی که سابقه شخصی سرطان سینه دارند، این شیوه مزایای آشکاری از نظر بقا و کاهش خطر مبتلا شدن به سایر سرطان ها بدون عوارض جانبی نامطلوب مانند بیماری های قلبی یا افسردگی بهمراه دارد.»
برای این مطالعه، محققان بیشتر از ۳۴۰۰ نفر از بازماندگان سرطان در بریتانیا را شناسایی نمودند که حامل انواع ژن BRCA۱ یا BRCA۲ بودند که بعنوان عامل سرطان شناخته می شوند.
محققان گفتند از بین این زنان، حدود ۸۵۰ نفر از حاملان BRCA۱ و ۱۰۰۰ نفر از حاملان BRCA۲ تحت عمل جراحی برای برداشتن تخمدان ها و لوله های فالوپ خود قرار گرفته بودند.
تجزیه و تحلیل نشان داد که در طول یک دوره پیگیری متوسط تقریبا شش ساله، خانمهایی که تحت عمل جراحی قرار گرفتند، تقریبا نیمی از احتمال مرگ ناشی از سرطان یا هر علت دیگری را داشتند.
نتایج نشان داده است که حاملان BRCA۲ با کاهش ۵۶ درصدی خطر مرگ در مقایسه با کاهش ۳۸ درصدی برای حاملان BRCA۱، بهره بیشتری از برداشتن تخمدان ها بردند.
محققان دریافتند که این جراحی همینطور سبب شد زنان ۴۰ درصد کمتر به سرطان دوم مبتلا شوند.
به گفته محققان: «یافته های ما برای مشاوره به خانمهایی که سرطان در رابطه با یکی از انواع BRCA۱ و BRCA۲ دارند، بسیار مهم خواهد بود و به آنها اجازه می دهد تا در مورد انتخاب یا عدم انتخاب این عمل، تصمیمات آگاهانه ای بگیرند.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب