نشانه های پیری زودرس
به گزارش پاراسول، یک مطالعه جدید می گوید که به نظر می آید یکی از علائم پیری زودرس، افزایش ریسک زوال عقل و سکته مغزی است.
به گزارش پاراسول به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که طول کوتاه تر تلومر در گلبول های سفید خون فرد با این دو بیماری مغزی مرتبط می باشد.
با این حال، محققان افزودند که این ارتباط در اشخاصی که عادات سبک زندگی سالمی دارند، یافت نشد.
دکتر «کریستوفر اندرسون»، محقق ارشد و استادیار نورولوژی در دانشکده پزشکی هاروارد، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «یافته های ما از مزایای بالقوه کوشش برای بهبود عوامل خطر مانند حفظ وزن سالم، عدم مصرف الکل و خواب و ورزش کافی در کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های مغزی در رابطه با سن، حتی در اشخاصی که هم اکنون علایم پیری بیولوژیکی مخرب را نشان می دهند، پشتیبانی می کند.»
تلومرها کلاهک های محافظ در پایان کروموزوم ها هستند. تلومرها که اکثرا با نوک پلاستیکی انتهای بند کفش مقایسه می شوند، عملکرد مشابهی دارند- پیشگیری از باز شدن کروموزوم ها.
محققان گفتند که تلومرها هر بار که سلول ها تقسیم می شوند، کوتاه می شوند و این فرآیند امکان تخمین سن بیولوژیکی فرد را امکانپذیر می کند. سن بیولوژیکی نشان دهنده ی فرسودگی ناشی از استرس هایی است که بدن با گذشت زمان تحمل می کند و می تواند با سن تقویمی که در روز تولد فرد نشان داده می شود، تفاوت زیادی داشته باشد.
برای این مطالعه، محققان داده های ژنتیکی بیشتر از ۳۵۶۰۰۰ نفر شرکت کننده در بیوبانک بریتانیا، یک مطالعه سلامت در مقیاس بزرگ در انگلستان، اسکاتلند و ولز، را تحلیل و بررسی کردند.
محققان شرکت کنندگان را بر مبنای کوتاه، متوسط یا بلند بودن تلومرها در گلبول های سفید خون (لکوسیت ها) به سه گروه تقسیم کردند.
سپس تیم پژوهش، طول تلومر را با عادات سبک زندگی هر فرد و همینطور ابتلای آنها به زوال عقل، سکته مغزی یا افسردگی مقایسه کرد.
در طول یک دوره پیگیری حدوداً هفت ساله، نزدیک به ۲۶۰۰۰ نفر حداقل به یکی از این سه بیماری مغزی در رابطه با سن مبتلا شدند.
افرادی که کوتاه ترین تلومرها را داشتند، ۵.۸ مورد از این سه بیماری مغزی را داشتند، در حالیکه این رقم برای اشخاصی که طولانی ترین تلومرها را داشتند، ۳.۹ مورد در هر ۱۰۰۰ نفر بود.
نتایج نشان داده است که در مجموع، بعد از درنظر گرفتن سایر عوامل خطر، اشخاصی که تلومرهای کوتاه تری داشتند، ۱۱ درصد بیشتر احتمال داشت که به یکی از بیماری های مغزی مبتلا شوند.
این مطالعه می گوید که آنها بطور دقیق تر ۸٪ افزایش ریسک سکته مغزی، ۱۹٪ افزایش ریسک زوال عقل و ۱۴٪ افزایش ریسک زوال عقل در اواخر عمر داشتند.
با این حال، محققان دریافتند اشخاصی که تلومرهای کوتاه دارند، اگر سبک زندگی سالم تری مانند رژیم غذایی خوب و ورزش منظم داشته باشند، با خطر بیشتری مواجه نمی باشند.
اندرسون اظهار داشت: «این نتایج نشان داده است که رفتارهای سبک زندگی سالم می تواند پیری سلول های ما را به تأخیر بیندازد و فراوانی این بیماری ها را کم کند، بخصوص در اشخاصی که در معرض خطر بیشتری هستند.»
منبع: parasol.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب