روغن ذرت چه خواص و فوایدی دارد
پاراسول: پاراسول: خواص و فواید مصرف روغن ذرت برای سلامتی بدن شامل کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی، صیانت از پوست و مو و بهبود سلامت قلب است. مصرف متعادل آن انتخابی هوشمندانه در تغذیه روزانه شمرده می شود.
به گزارش پاراسول به نقل از خبر آنلاین، انتخاب روغن مناسب در آشپزی و تغذیه روزمره یکی از مهم ترین تصمیم هایی است که می تواند تاثیر شایان توجهی بر سلامت قلب و عروق، پوست و حتی سیستم ایمنی بدن داشته باشد. خیلی از افراد برای سرخ کردن یا تهیه غذاهای مختلف به سراغ روغن های گیاهی می روند، اما شاید کمتر کسی بداند که روغن ذرت چه ترکیبات ارزشمندی دارد و چطور می تواند قسمتی از نیازهای تغذیه ای ما را تأمین کند. خواص و فواید مصرف روغن ذرت برای سلامتی بدن به حدی متنوع است که متخصصان تغذیه از آن به عنوان یکی از گزینه های مفید در کنار روغن هایی مانند زیتون و کنجد یاد می کنند.
همشهری آنلاین نوشت: این روغن علاوه بر طعم ملایم و نقطه دود بالا، سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین E و فیتواسترول ها است. مصرف متعادل آن می تواند به کاهش کلسترول، تقویت سیستم ایمنی، حفاظت از پوست و حتی بهبود عملکرد مغز کمک نماید. در ادامه به صورت جامع به بررسی خواص و فواید روغن ذرت، نکات مراقبتی و حتی مقایسه روغن ذرت با سایر روغن های گیاهی می پردازیم.
روغن ذرت چیست؟ خواص و فواید مصرف روغن ذرت؟
روغن ذرت از جوانه دانه های ذرت استخراج می شود. این بخش از دانه سرشار از مواد مغذی و انرژی زاست و بنابراین روغنی که از آن به دست می آید ارزش غذایی بالایی دارد. روغن ذرت رنگ زرد طلایی و طعمی خنثی دارد که آنرا برای پخت وپزهای متنوع مناسب می کند.
اهمیت این روغن تنها به کاربرد آشپزی محدود نمی گردد. خواص و فواید روغن ذرت سبب شده که در صنایع دارویی و آرایشی هم مورد استفاده قرار گیرد. خیلی از کرم ها و محصولات مراقبت از پوست و مو از روغن ذرت به عنوان مرطوب کننده و نرم کننده بهره می برند.
ارزش غذایی و ترکیبات اصلی روغن ذرت
اگر بخواهیم دلیل علمی خواص و فواید مصرف روغن ذرت را بررسی نماییم باید به ترکیبات آن نگاه کنیم:
اسیدهای چرب غیراشباع (به ویژه لینولئیک اسید): برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید هستند. ویتامینE: یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها که از سلول ها در مقابل صدمه رادیکال های آزاد محافظت می کند. فیتواسترول ها: ترکیبات گیاهی که مانع جذب کلسترول بد در دستگاه گوارش می شوند. امگا۶: برای رشد سلول ها، عملکرد عصبی و سلامت پوست ضرورت دارد. ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر: که روند پیری سلول ها را کند می کنند و خطر مبتلا شدن به بیماری های مزمن را کم می کنند.
خواص و فواید روغن ذرت برای بدن
سلامت قلب و عروق
یکی از مهم ترین خواص و فواید روغن ذرت، تاثیر مثبت آن بر سلامت قلب است. مصرف متعادل این روغن سبب کاهش سطح کلسترول LDL و افزایش کلسترول خوب (HDL) می شود. بنابراین خطر انسداد رگ ها و مبتلا شدن به سکته قلبی کاسته می شود.
تقویت سیستم ایمنی
وجود ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می نماید در مقابل عوامل بیماری زا مقاوم تر شود. این ترکیبات با تقویت سیستم ایمنی، روند ترمیم بافت ها را هم تسریع می کنند.
سلامت پوست و مو
روغن ذرت به علت خاصیت مرطوب کنندگی و وجود ویتامین E برای پوست و مو مفید می باشد. استفاده خوراکی و حتی موضعی از آن می تواند خشکی پوست را کم کند، از ایجاد چین و چروک جلوگیری نماید و موهای شکننده را تقویت نماید.
سلامت مغز و سیستم عصبی
اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن ذرت، خصوصاً امگا ۶، در بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه مؤثر هستند. مصرف منظم و متعادل آن می تواند به جلوگیری از اختلالات شناختی در سنین بالا کمک نماید.
بهبود گوارش
این روغن نسبت به برخی روغن های سنگین تر، هضم آسان تری دارد و سبب احساس سنگینی بعد از غذا نمی گردد. همینطور مصرف کنترل شده آن می تواند به عملکرد بهتر روده ها کمک نماید.
نکات مراقبتی و نحوه مصرف روزانه
در مصرف روغن ذرت زیاده روی نکنید، چونکه کالری بالایی دارد. بهترین روش استفاده، مصرف در سالادها، غذاهای بخارپز و سرخ کردن کوتاه مدت است. نگهداری روغن ذرت باید در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید صورت گیرد. بهتر است در کنار روغن های دیگر مانند زیتون و کنجد استفاده گردد تا تعادل مناسبی از اسیدهای چرب به بدن برسد.
چه زمانی باید در مصرف روغن ذرت احتیاط کرد؟
افراد دچار چربی خون بالا باید میزان مصرف را کنترل کنند. کسانیکه اضافه وزن دارند باید دقت بیشتری به مقدار مصرف روغن داشته باشند. در صورت بروز مشکلات گوارشی بعد از مصرف، باید مقدار روغن کاهش پیدا کند.
مقایسه روغن ذرت با سایر روغن های گیاهی
روغن ذرت و روغن زیتون
روغن زیتون سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است و برای مصرف خام (سالاد و غذاهای سرد) مناسب تر است. روغن ذرت نقطه دود بالاتری دارد و برای پخت وپز و سرخ کردن مناسب تر است.
روغن ذرت و روغن کنجد
روغن کنجد آنتی اکسیدان های بیشتری مانند سزامول دارد که برای کاهش التهاب بسیار مؤثر هستند. روغن ذرت به علت داشتن فیتواسترول ها، تاثیر بیشتری در پایین آوردن کلسترول دارد.
روغن ذرت و روغن آفتابگردان
هر دو روغن غنی از ویتامین E هستند. روغن ذرت نسبت به آفتابگردان ترکیبات بیشتری از فیتواسترول ها دارد که برای سلامت قلب مفیدتر است.
عوامل مؤثر بر کیفیت روغن ذرت
روش استخراج: روغن ذرت بکر (کولد پرس) ارزش غذایی بیشتری نسبت به روغن های تصفیه شده دارد. شرایط نگهداری: گرما و نور سبب اکسید شدن روغن و کاهش کیفیت آن می شود. مدت ماندگاری: بهتر است روغن ذرت بعد از باز شدن ظرف در مدت ۳ تا ۶ ماه مصرف شود.
سخن پایانی: انتخاب هوشمندانه برای سلامت طولانی مدت
خواص و فواید مصرف روغن ذرت برای سلامتی بدن فراتر از یک روغن ساده آشپزی است. این روغن با ترکیبات باارزش خود می تواند سلامت قلب، پوست، مو و حتی سیستم ایمنی را تقویت کند. با این وجود، مانند هر ماده غذایی دیگر، مصرف متعادل و آگاهانه اهمیت زیادی دارد. انتخاب روغن ذرت در کنار روغن های سالم دیگر می تواند یک رژیم غذایی متعادل و سودمند برای بدن ایجاد نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب