در گفت وگو با ایسنا تشریح شد

اتمام طراحی برنامه پزشك خانواده، وزارت بهداشت در انتظار تصمیم مجلس

اتمام طراحی برنامه پزشك خانواده، وزارت بهداشت در انتظار تصمیم مجلس

پاراسول: رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت با بیان اتمام طراحی ˮبرنامه پزشك خانوادهˮ، تصریح كرد كه زمان بندی اجرای این برنامه در رابطه با میزان منابعی خواهد بود كه مجلس برای آن تصویب می كند.


دكتر محمد شریعتی - قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفت وگو با ایسنا، در تشریح آخرین برنامه ریزی ها و اقدامات انجام شده جهت تكمیل پرونده الكترونیك سلامت و اجرای برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع بعنوان یكی از مهم ترین اولویت های وزارت بهداشت در دوره فعلی، اظهار داشت: تكلیف برنامه پزشك خانواده، نظام ارجاع و پرونده الكترونیك سلامت در برنامه ششم توسعه به صورت كاملا شفاف مشخص شده است. هرچند این برنامه در قوانین توسعه ای پیشین كمی مبهم بود، اما در این قانون، مجلس به دقت تعیین كرده است كه اجرای "پزشك خانواده" بر عهده كدام وزارتخانه است و باید با چه كیفیتی صورت گیرد. ما هم طوری برنامه ریزی كردیم كه مطابق قانون عمل نماییم.
تكمیل بخش "بهداشت" پرونده الكترونیك سلامتوی همینطور "پرونده الكترونیك سلامت" را مهم ترین زیرساخت اجرای برنامه پزشك خانواده خواند و در توضیح تشكیل و تكمیل پرونده الكترونیك سلامت اظهار داشت: پرونده الكترونیك سلامت باید شامل تمامی اطلاعات و بخش های مربوط به سلامت و بیماری یك فرد مانند اقدامات بخش بهداشت و پیشگیری، درمان، رجوع به بیمارستان شامل بخش خصوصی و دولتی باشد. در واقع این پرونده سامانه ای چند بعدی است. در همین راستا بخش بهداشتِ پرونده الكترونیك سلامت را كامل كرده ایم كه البته این به معنای اجرای كامل پرونده در تمام ابعاد آن نیست؛ چراكه برای اجرای كامل برنامه پزشك خانواده نیازمند تكمیل پرونده الكترونیك سلامت در بخش دارو، بیمارستان، آزمایشگاه و... هم هستیم. در مجموع از نظر ما آنچه كه در حوزه بهداشتِ پرونده الكترونیك سلامت انجام شده، كامل است و در ارائه سطح یك خدمات در قالب این پرونده، مشكلی وجود ندارد.
ورود اطلاعات ۷۰ میلیون ایرانی به سامانه پرونده الكترونیك سلامترئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت با تاكید بر فعال بودن بخش بهداشت پرونده الكترونیك سلامت در سطح كشور، ادامه داد: بدین سان اطلاعات بیش از ۷۰ میلیون نفر ساكن ایران (از جمله اطلاعات تبعه مجاز افغان كه در كشور خدمات بهداشتی درمانی دریافت می كنند)، در این پرونده وارد شده است. البته ورود این میزان اطلاعات به مفهوم رجوع مستقیم همه این افراد برای تشكیل پرونده نیست؛ هرچند ورود خیلی از این اطلاعات با حضور مستقیم خود افراد بوده اما در بعضی موارد هم مثلا هنگام رجوع مادر برای واكسیناسیون فرزندش، اطلاعات سایر اعضای خانواده هم دریافت و توسط ارائه دهنده خدمات در سامانه ثبت شده است. در مجموع حدود ۷۰ درصد افرادی كه در این سامانه ثبت شده اند، حداقل یك خدمت هم از حوزه بهداشت مبتنی بر پرونده الكترونیك سلامت دریافت كرده اند.
اقدام برای آموزش "پزشكان خانواده"وی با اشاره به مبحث تامین نیروی انسانی در فراهم آوردن زیرساخت های اجرای "برنامه پزشك خانواده" اظهار داشت: در مدلی كه ما طراحی كردیم، با استفاده از نیروهای انسانی موجود و آموزش و تبدیل آنها، می توان كار را شروع كرد. علاوه بر آن برنامه تخصص پزشك خانواده و دوره های كوتاه مدتی برای توسعه دانش و توانمندی پزشكان عمومی راه اندازی كردیم تا بدین سان آنها هم به پزشك خانواده تغییر وضعیت دهند؛ این اقدام هم گاها یا اجرا شده یا در دست اجراست.
۱۲ گام "پزشك خانواده" در انتظار تصمیم مجلسشریعتی درباره زمان بندی و روش اجرای برنامه پزشك خانواده هم اظهار داشت: از آنجائیكه "برنامه پزشك خانواده"، قانون است و قانون باید اجرا شود، این برنامه را در ۱۲ گام و البته در رابطه با الزامات طراحی كردیم؛ اما نكته مهم آن است كه زمان بندی اجرای گام های مختلف برنامه پزشك خانواده تنها مربوط به وزارت بهداشت نیست، بلكه دقیقا با میزان منابعی كه مجلس برای این برنامه تصویب می كند و در اختیارمان قرار می دهد، ارتباط دارد. البته منابع، تنها پول نیست و سایر اختیارات و امكانات را هم شامل می شود، اما تامین منابع مالی بخش مهمی است كه باید در نظر گرفته شود.
انتشار جزئیات برنامه پزشك خانواده؛ بزودیقائم مقام معاون بهداشت در این باره اضافه كرد: هم اكنون طراحی برنامه پزشك خانواده تمام شده و در جلسه اخیر با معاونان بهداشت سراسر كشور مورد بازنگری و بررسی قرار داده شد و بزودی هم آن را منتشر می نماییم، اما هنوز درباره میزان منابع اجرای برنامه به قطعیت نرسیده ایم و مهم آن است كه مجلس چه میزان منابعی را برای اجرای برنامه پزشك خانواده در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهد داد. ما حداقل منابع مورد انتظار را اعلام و در جلسات مختلف هم از عددمان دفاع كردیم. اكنون هم منتظر پاسخ مجلس هستیم. البته شرایط كشور را درك می نماییم و انتظار داریم مجلس با عنایت به شرایط كشور، منابع مورد ضرورت برای اجرای این برنامه را تصویب كند و ما هم منطبق بر منابع و قانون برنامه ششم، حركت خواهیم كرد.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تفاوت های برنامه فعلی پزشك خانواده با آنچه كه در استان های فارس و مازندران اجرا می شود، اظهار داشت: در طراحی برنامه پزشك خانواده از تجارب قبلی كشور و همینطور منابع علمی دنیا استفاده شده است. همینطور باید در نظر داشت كه امروز شرایط نظام سلامت كشور از نظر پایگاه های فعال، نوع پرونده الكترونیك سلامت و... با گذشته كاملا متفاوت است؛ بنابراین برنامه های اجرایی هم باید متناسب با شرایط فعلی طراحی شوند. بر این اساس برنامه پزشك خانواده فعلی، برنامه ای منحصر به فرد و متناسب با شرایط فعلی است. بعنوان مثال در این برنامه از نقش مراقبان سلامت و پایگاه های بهداشت به خوبی استفاده شده است؛ چراكه هم اكنون در تمام مناطق شهری پایگاه سلامت و مراقب بهداشت داریم كه می توانند بعنوان بازوان برنامه پزشك خانواده به اجرای آن كمك كنند. در مجموع از تمام قابلیت های شبكه برای غنی كردن و اجرای برنامه پزشك خانواده استفاده می نماییم.



5.0 / 5
4999
1396/11/11
15:35:23
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان پاراسول
پاراسل
parasol.ir - حقوق مادی و معنوی سایت پاراسول محفوظ است

پاراسل پاراسول

پاراسل همان چتر آفتابی است