تولید نان های رنگی حاوی ویتامین در كشور
پاراسول: پژوهشگران كشور با استفاده از مواد گیاهی به فرمولاسیون تولید نان های ویتامینه رنگی رسیدند و از آنجایی كه ویتامین های آن در مقابل حرارت مقاوم هستند، در صورت قرار گرفتن در سبد غذایی كودكان مشكلاتی نظیر كمبود آهن را مرتفع خواهند كرد.
مهدی قائمی، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینكه خیلی از نان های مصرف مردم حاوی مواد ارزشمندی نیست، اظهار داشت: نتایج تحقیقات دانشگاه كالیفرنیا ثابت كرده است كه مصرف بیسكویت و كیك به سبب استفاده زیاد از چربی، مواد نگهدارنده و قند می تواند سبب از دست دادن حافظه و فراموشی شود و این درحالی است كه طی یك دهه اخیر بیسكویت ها قسمتی از صبحانه كودكان را می سازند.
وی از انجام مطالعاتی دراین زمینه آگاهی داد و تصریح كرد: در این مطالعات به فرمولاسیون گیاهی برای تولید نان های رنگی ویتامینه دست یافتیم كه حاوی ویتامین ها و عناصر مختلف مورد نیاز بدن است.
قائمی، "هویج"، "اسفناج"، "لبو"، "پاپریكا" و "زرد چوبه" را همچون گیاهان استفاده شده در این نان ها دانست و تصریح كرد: رنگدانه ها و ویتامین هایی كه از این گیاهان برای تولید نان های رنگی به كاربرده شد، علاوه بر آنكه مقاومت در مقابل گرما دارد، حاوی عناصری چون "آهن"، "روی" و "ویتامین A" است.
مجری طرح با اشاره به اینكه در این نان ها از هیچ مواد شیمیایی استفاده نشده است، افزود: از آنجایی كه نان قوت غالب مردم ایران است، اضافه كردن این ویتامین ها به نان و جایگزین شدن آن در سبد غذایی كودكان می تواند به شكل جهشی مشكلاتی نظیر فقر آهن را در كودكان كم كند.
این محقق با اشاره به اینكه این محصول علاوه بر ثبت اختراع در مركز مالكیت فكری و معنوی، دارای تاییدیه علمی از پژوهشكده گیاهان دارویی است، اشاره كرد: هم اكنون این نان های رنگی در دو شهر اصفهان و شیراز تولید می شوند.
منبع: پاراسول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب